poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5698 .



Caut manelist
proză [ ]

Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Epigramist ]

2008-12-28  |     | 




Oameni buni, când e să ai ghinion până și în aia fumeii găsești cuie. Sau piuneze, depinde de fumeie. Cel puțin așa zice o vorbă din bătrâni. Deși io nu prea înțeleg cum vine asta.
Da’ hai să vă explic ce necaz m-a lovit în ultima vreme. La vara se însoară fiu-miu, manelist mie la sută care nu și nu, că el îl vrea ori pe Bebelușu’ Minune, ori pe Guță ori pe Florin Salam să cânte la nunta lui. N-am guitat nimic, nu-i vorba nicidecum de bani, ci de placerea lu’ fiu-miu, așa că am și pus mâna pe telefon și l-am sunat prima dată pe Adrian:
-Alo, maestre… da, da, da… sunt eu, mă bucur că m-ai recunoscut, uite vreau să cânți la nunta lu al mic al meu la vară.
-Nu se poate nașule, îmi pare atât de rău… da’ știi, chiar în perioada aia am examen de doctorat la Sorbona cu teza “Le système sémantque des adjectifs dans les langues francais”.
-Bă’, da’ să știi că m-ai spart, maestre! Chit că de mic te știu de copil studios.
L-am sunat apoi pe Guță:
-Maestre Guță, da, da… eu sunt, uite ai putea cânta vara asta la nunta lui fiu-meu?
Îmi pare sincer rău, mi-a răspuns el, dar tocmai voi fi într-un turneu în SUA unde voi cânta alături de Celine Dion și Barbara Streisand iar ultimul spectacol va fi chiar pe Broadway. Știi, trebuie cineva să le lanseze și pe fetele astea.
Am sunat apoi la Florin Salam:
-Meștere, am o nuntă pentru tine la vară. Plătesc oricât. Ce zici?
-Îmi pare rău, dar tocmai am un turneu prin toată Europa cu Orchestra din Viena, sunt foarte prins. Nu poți aștepta până la iarnă?
L-am înjurat de toți sfinții și pe Salam Florin ăsta și am jurat că nu o să mai cumpăr în viața mea Salam Victoria, poate sunt rude.
Ba colac peste pupăză, Vasile, nevasta lu’ fiu-miu, tocmai mi-a zis că el nici nu concepe să nu îi cumpăr rochie de mireasă decât de la Paris, da’ ceva ce n-o văzut Parisu’! Bine, hai că asta n-ar fi o problemă, se rezolvă cu o rochie de mireasă de la turci, ce n-a văzut Stambulu’, parcă Vasile, noră-mea, știe?
Și-acuma mă cert toată ziua cu Gyuri, nevastă-mea de-al doilea, nu pe chestiuni etnice cât pe chestiuni de maneliști disponibili.
Oameni buni, caut cu disperare manelist, ajutați-mă!





.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!