poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7615 .



Numele ei
proză [ ]
Fantastica

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2006-05-12  |     | 



Am întâlnit-o prima dată pe stradă : cerșea și avea chipul nefericirii.Mi s-a făcut milă de ea și am luat-o acasă.În acea perioadă viața , care înainte se rotea prin timp calm și fără evenimente, mi-a fost pătrunsă , ca un fir incandescent, de nefericire.Din fericire, s-a îndrăgostit de un om-iluzie și m-a părăsit.
Într-o dimineață a apărut în curtea casei un câine pricăjit, bătut și înfometat, care avea înfățișarea ghinionului.Făcându-mi-se milă , nu l-am alungat și l-am păstrat.Păstrez în memorie acea perioadă, fiindcă am avut parte numai de ghinioane : am avut un accident (ce-i drept minor) cu mașina, la servici am întocmit greșit niște acte importante, mi-am pierdut cardul, mi s-a stricat calculatorul, s-a spart o țeavă și mi s-a inundat casa, și altele.Spre norocul meu, într-o zi nu l-am mai găsit : plecase cu o cățea-spectru și nu s-a mai întors.
Mă plimbam singur prin parc și am văzut un copil murdar dormind pe-o bancă.L-am trezit cu gândul să-i dau niște bani și am remarcat pe fața lui stigmatul plictisului.Avea niște ochi atât de triști , încât mi s-a făcut milă, imaginându-mi că era singur pe lume.Așa că, fiind celibatar și singur, l-am primit în casa mea.Nu pot să-mi explic de ce acel interval existențial a fost trăit într-un plictis enorm.Orice făceam, plictisul mă invada doborând digurile ridicate de singurătate , în care timpul curgea plăcut în compania cărților.Spleenul a luat sfârșit din ziua când copilul, săturat și plictisit de atmosfera sobră, a plecat împreună cu o fată-joc.
Am întâlnit-o ultima dată pe aceeași stradă : râdea și avea fizionomia fericirii.M-am împrietenit cu ea și de atunci trăim împreună.
Am uitat să vă spun numele ei : “Poezia “ .




.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!