poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2582 .



story of a city
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [emilian ]

2009-05-13  |     | 



mai întîi a fost o zi apoi o noapte.

ne cunoșteam demult uneori îmi spuneai că ai vrea să faci dragoste cu mine apoi fugeai ca un copil. da ce tu crezi că eu aveam mai mult curaj?
s-a întîmplat în sfîrșit. o noapte ca o febră ca un bombardament intens ca o o ultimă noapte înainte să se coboare dumnezeu pe pămînt. dimineață din noi nu mai rămăseseră decît niște picături de sudoare. așa ne-a găsit soarele. trupul tău în trupul meu ca o țestoasă în carapace. cînd am plecat mi se părea că trag lumea după mine ca pe-o adunătură de vreascuri.

a mai fost o zi apoi încă o noapte.

cînd l-ai văzut prima dată pe moartea ai rîs atît de frumos încît mi-am imaginat că dacă pe undeva prin apropiere ar fi fost vreun templu al lui solomon probabil rîsul tău ar fi fost cea mai de preț comoară. cu veșnicile lui ciubote de cauciuc despre care ai fi zis că i-au crescut în locul picioarelor. cu blugii pătați și prohabul desfăcut. beat mort cu un fierăstrău în mînă. uneori îl vedeai și cu un clește. mergea pe la fiecare masă și cerea o combinată. rîsul tău a despicat fumul dens de țigară ca toiagul lui moise despicînd marea roșie.

a mai urmat o zi apoi încă o noapte.

știi cum e cînd îmi lipsești? ca atunci cînd cineva te salută pe stradă tu nu știi de unde să-l iei și toată ziua te macini să-ți aduci aminte.
cum dădea căldura ieșea și tarzan din văgăuna lui. umbla tot timpul la bustul gol cu o pereche de pantaloni și o pălărie găurită de cowboy. se făcea că lucrează la o rabă cînd nu se făcea că lucrează încărca pietriș de pe malul moldovei cînd nu încărca pietriș se făcea pulbere. atunci nu mai ajungea acasă și dormea lîngă pereții stadionului în tovărășia unei turme de capre. își umfla pieptul pe care avea un tatuaj tembel cu o inimă străpunsă de una mariana.

a fost o zi și încă o noapte.

inima ta în inima mea ca un pui de vrabie în găoace. nopțile noastre sînt de fapt jocuri pentru copii deveniți peste noapte adulți. ne jucăm de-a încolăcirea în seara asta eu sînt o anacondă și te înghit ca pe un pui aligator în noaptea următoare tu ești o leoaică iar eu un pui de gazelă.
nea romică e supărat rău pe toată lumea de cînd i-a fugit nevasta cu un patron de pensiune. pentru el țiganii sînt niște ciori cu reacție și dacă ar avea o mitralieră ar împușca toți patronii. ori i-ar sui într-un avion și le-ar da drumu deasupra mării negre.
uneori doamna cassian îl dă afară din magazin pentru că îi sperie clienții. doamna cassian e patroană știe pe de rost toate filmele turcești. soțul ei a făcut atac cerebral și nu poate vorbi. o iubește prin semne cînd îi curge sînge din nas doamna cassian mă roagă să-i fac rost de anticoagulante din spital pentru că în farmacii nu se mai găsesc.

s-a mai dus o zi și încă o noapte.

uneori mai stau cu aldo la o bere în fața magazinului. e purtător de cuvînt la primărie și în curînd o să fie consilier personal al primarului. stăm la o bere noi îi zicem conferință de presă. atunci obișnuiești să mă suni și eu mă agăț de vocea ta ca un canceros de perfuzii.
mă cerți pentru că nu mănînc zile întregi uneori te masturbezi eu strîng din dinți pînă pocnesc maxilarele pentru că nu sînt lîngă tine.

a mai fost o zi și încă o noapte.

trupurile noastre sfîrșesc întotdeauna în aburi ca pămîntul după o ploaie de vară. sau poate nu se sfîrșesc niciodată pentru că pînă acum n-am ajuns nici unul la capătul celuilalt. de ce-ți spun ție toate acestea. nu am nimic să-ți dau în afară de universul meu. ți-l dau ție pentru că întotdeauna ai știut să ai grijă de mine să mă învelești să-mi cumperi țigări. asta e tot ce am mai de preț. ia-l. poți să faci din el urma unui avion pe cer după care te uiți pînă ți se împăienjenesc ochii. poți să faci din el o păpușă de cîlți pe care să o dai petronelei. știi tu petronela fetița retardată care vrea să se mărite cu un coleg de clasă.
poți să faci din el o peșteră în care să te ascunzi cînd bate grindina.
la schimb nu vreau decît nopțile tale. presupun că e un schimb echitabil.




.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!