poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3044 .



Show-bizz-ul românesc
proză [ ]
varianta scurta

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Arini ]

2002-07-02  |     | 



Se făcea ca într-o dimineață să mă fure gândurile mai mult ca oricând, de data aceasta conducându-mă prin "Împărăția muzicii românești" , unde, din păcate era ca-n codru.
Sub deviza "Să încântăm (?!) Occidentul", "artiștii" noștri plagiau zeci de melodii, aveau la activ sute de ore de play-back și mii de genuri abordate, tot degeaba, mai departe de Vama Borș nu ajungeau niciodată. Dar totuși, aveai sânge românesc, nu se puteau da bătuți. Și până la urmă, chiar au reușit: în urma unor măsuri de extremă urgență (ex. greva foamei), MTV-ul, într-o stare de milă amestecată cu spaimă, le creează un concurs "de ochii lumii".
Pentru a fi accesibil ambelor categorii de "muzicieni" -"sare discul prin concerte" și "moarte play-back-ului"- regulile sunt foarte simple: fiecare cântă cum vrea (inclusiv play-back) și ce vrea (inclusiv plagiaturi). Premiile vor fi surpriză, iar juriul- unul de excepție: format din Britney Spears, BSB și Eminem.
La o așa veste, nu numai că urechile cântăreților români au fost plăcut gâdilate, dar chiar a intervenit o forță (bătea vântul) care i-a transportat, pe sus, până la locul "circului".
După lungi ezitări (aflaseră de "munca pentru patrie" ce urmau să o depună) sosesc și membrii juriului.
Concursul începe cu... Adrian Copilul Minune. Spectatorii, prezenți în sală (doar pentru că i-a prins ploaia fără umbrelă) îl huiduie, discul sare de vreo 5 ori, după care e poftit să ia "o gură de oxigen".
În locul său intră Andre (reunite pentru acest concurs- unde-s doi puterea crește, gândeau), care în loc de melodie preferă să-și expună calitățile de mari luptătoare (începe o partidă de box feminin cu tot tacâmul: păruieli, pălmuieli și zgârieturi). Iar dacă râsul ar fi îngrășat am fi avut ocazia să o vedem pe Britney 100-170-140.
Show-ul continuă cu 3SE, Candy, Costi Ioniță, Animal X și Vali Vijelie, care după părerea celor de la BSB sunt numai buni pentru a încânta maimuțele de la Grădina Zoologică.
DAr dintr-o dată bătaia de joc încetează. În scenă intră Ana Maria. Fetița își cântă suav noua sa melodie, iar la final, în loc de tradiționalele înjurături, primește aplauze.
Cu aceasta concursul se sfârșește...dar nu și batjocura. Urmează jurizarea, adică tragerea la sorți a câștigătorilor. Ana Maria a pierdut din start 1- pentru că e "prea" minoră și 2- pentru că ea a cântat frumos, iar premiile nu sunt concepute de așa natură. Și ca să se termine mai reprede (s-a deschis sezonul estival) tot acum o voce anunță câștigătorii:
"Premiul 3, adică un rol în următorul clip al lui Eminem este câștigat de... Candy". Andrelele mureau de ciudă, "acadelele" erau în extaz, începe boxul, nu le bagă nimeni în seamă, se trece mai departe.
"Premiul 2, adică maseurul pentru o zi al lui Britney îi revine trupei... Animal X". Și atunci să vezi alternativă la Animal Planet. Au început animăluțele un dans amerindian, de numai Discul de Platină venit în direcția lor i-a putut opri.
"Și în final, marele premiu se acordă lui... Costi Ioniță!" În culise răsunau acordurile melodiei "Aș vrea să mor", Costi dansează, se rupe scena cu el, nu contează, se anuță ultimul moment al serii: Marea Demascare... a premiilor.
Astfel rolul jucat de Candy în clipul lui Eminem va fi cel al unor țărăncuțe (vor toarce, vor prăși, vor coace pâine), Animal X o vor masa pe Britney, noua cățelușă a celor de la BSB, iar Costi va face un reportaj despre ciobanii mioritici.
În sală urlete, țipete, mai ceva ca la Spitalul 9. Iar dintr-un colț o voce răgușită: "Ați vrut MTV, acum luați cu tava", era Cheloo de la Paraziții.
Și oare chiar așa sp fi ajuns cântăreții autohtoni? Oare n-au încercat ei să se redreseze? OAre nici acest circ nu i-a "stimulat" să arate ceea ce pot cu adevărat în materie de muzică? Oare... dar m+am trezit, căci era timpul să plec.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!