poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2100 .



Visul zilei de azi - Experiment (III)
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Xanthar ]

2002-08-31  |     | 



Lumina e din ce in ce mai puternica... E din ce in ce mai dureroasa, mai chinuitoare. Intra...
Dedesupt sunt milioane de stele albe, negre, albastre atarnand uitate de un cer indigo ivoriu. Teroarea se apropia. Lumina se intuneca. Milioane si milioane de ochi ma priveau, o infinitate de sabii ma impungeau in coaste, ma lovesc din ce in ce mai tare. Durerea creste, e mai puternica si mai puternica. Sar.
Cad din ce in ce mai repede... Unde sunt???? Cine sunt??? Viteza de cadere e din ce in ce mai mare. Petele luminoase de dedesupt se accentueaza, cresc pana ce imi acopera campul vizual. Norii colorati alb imi lumineaza fata... Fulgere ma lovesc dar nu imi fac nimic. Tip... Bubuitura imensa. Explozii in jurul meu. Ma lovesc. Surprinzator, desi subconstientul (oare de unde imi amintesc ce e asta) imi zicea ca o sa mor (oare ce e moartea? nu imi amintesc). Deasupra cerul ca o bolta plin de nori morti, ca un imens dom din cristal de cuart. In fata mea benzi albastre dintr-un fel de tus luminos, stralucitor, dispar in orizont, pe un pamant din diamant ivoriu. Milioane de puncte albastre stralucesc de dedesuptul meu, se misca asemenea unor sori ce alearga pe orizont, disparand, aparand, simtind.Memoria imi revine. Stiu cum ma cheama. Stiu ca locuiesc in Bucuresti, Romania. Stiu ca trebuia sa ma trezesc. Am o slujba.Visez. Sunt sigur. Si faza cu tortura trebuie sa fie o interpretare a subconstientului a zilei de ieri.E chiar un vis frumos asta... Linistitor. Totul pare o dezordine colosala, un imens amalgam de intuneric si penumbra, un vas al unui alchimist cosmic ce-si amesteca potiunile care intr-o reactie violenta arunca scantei de iubire si ura, de fericire si mizerie, de viata, pur si simplu de viata. Luminile se contopesc, se plimba,dispar, apar, lovesc ca niste mingi de foc domul secund si pleaca de unde-au venit. Dedesupt, ceva ce seamana cu apa. Imagine mirifica, ascunsa sub un al doilea paravan de cuart. Calc intr-o baltoaca roz, dintr-o apa de aceeasi culoare. Lumea e ciudata azi... Dar ce vorbesc... VISEZ!!!
Explozie... Totul, cer, lumina, intuneric, pamant explodeaza, cu un sunet surd ce si el se stinge aproape imediat. Milioanele de bucati de univers dispar in milioane de punctulete, milioane de pixeli de pe ecranul calculatorului meu din realitate, intr-un adevarat big-bang, cum am invatat la scoala anul trecut la cosmologie. Sentimentele se amalgameaza, ma lovesc pana ce dispar si ele in neantul ce ma cuprinde. Simt si nu mai simt nimic... Acid si baza, amar si acru, atat mai simt. Plutesc. Nu vad nimic, nu aud nimic, nu simt nimic, nu gust nimic, nu ating nimic, nu miros nimic, doar gandesc.
Plutesc in neant si astept sa vad ce se intampla. Astept. Deodata in jurul meu apar un set de cifre si aud o voce, o voce nici vie, nici moarta, sunete pe care nu le-auzisem vreodata, pline de iubire dar si de ura, de lumina dar si de intuneric, dumnezeiesti dar si dracesc. In jurul meu vad scris cu rosu:
//Subiect 0535-640-4000-093
//Grad de satisfactie : 56,39%
//Raport de verificare off-line:100%
//Raport de verificare on line:99,9%
//Comportament: Previzibil 53/imprevizibil 93
//Unitati temporale pana la RESET sistem subiect 110394029242.5
//Reset subiect urgent - cerere - N
//Subiect - cititi textul comentariu.txt pe care il veti vedea mai jos:
////// Bun Venit la sistemul de verificare on line a subiectului. Pentru ca sistemul acesta nu mai dadea randament in cazul verificarilor post-reset, am introdus sistemul de verificare in timpul analizei, ce ajuta la simplificarea sistemului de verificare a subiectului (SVS) in ceea ce voi numiti purgatoriu si la floodurile prea frecvente ce erau intampinate in perioadele de varf (in preajma revelioanelor, sarbatorilor ce implicau alcool) si duceau la blocarea sistemului. Dumneavoastra faceti parte din esantionul de test al sistemului beta.
Pentru a semnala eventualele erori contactati administatorii de sistem folosind acest buton (acum accesibil oricui prin intermediul visului (tm). Impresiile noastre despre dumneavoastra vor fi facute publice dupa resetul sistemului dumneavoatra. Urmatoarea verificare on-line in . Va rugam cooperati. Necooperarea cu administratia sistemului duce la penalizari prin sistemul de rating al dvs. ce este acum 56.3989089980. Va multumim pentru intelegere. Pentru intrebari suplimentare apasati aici >. Din aceasta verificare nu ar trebui sa va amintiti nimic. Va multumim pentru participare (nu c-ati fi putut face altceva, dar ma rog).Semnat - Divinitatea - Membru fondator (unic) al Asociatiei Universul (Universul, Divinitatea,Purgatoriu, Paradis si Infern sunt marci inregistrate ale Asociatiei Universului. Toate drepturile rezervate acestora. SVS,Infsys,DHCSMTS sunt marci inregistrate ale DivinitateaNET) Textul se va inchide automat dupa ce ati citit aici. Va veti intoarce imediat in shell-ul numit de dvs. REALITATE. NU APASATI NIMIC!!SISTEM INCA IN TEST. eof///
Sunt absorbit intr-un vartej turbionar de aer si aruncat afara...
Deschid ochii (se pare ca un timp i-am tinut inchisi) . Imi amintesc... Ciudat. Sistemul era beta totusi. si vad pe ecranul telefonului mesajul 6:00, Trezeste-te!, timp in care urla o melodie mecanica, oribila.. Un tramvai antic si ruginit trece prin fata casei mele (eu stau la parter), ducandu-i pe cei cinci pasageri la fel de antici si ruginiti undeva dincolo de campul meu vizual, dincolo de orizontul meu, dincolo de existenta. Incepe o noua zi de scoala.

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!