poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4110 .



certitudini
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [notquiteso ]

2003-08-18  |     | 



Patru certitudini, atata am. Mi le-am numarat cu grija pe degetele de la mana dreapta sa nu cumva sa-mi scape vreuna, putin incruntata, asa cum stau cand scriu sau cand fac dragoste.
- la ce te gandesti ghemotoc? ma intrebi tu sarutandu-mi spranceana stanga, aia care se zburleste mereu. Urasc cand imi spui ghemotoc. De parca as fi o matza, de parca te astepti sa ma comport mereu ca o matza, calda, languroasa, mieunita, pufoasa.. bleah!
- imi numaram certitudinile, iti spun eu inca incruntata. Sunt tot patru, stii, ca asta-primavara. Nu am pierdut nici una pe drum, desi uite, mi se cojesc pana si coatele.
- lasa ghemotoc, imi spui tu, poate de craciun o sa mai primesti una, nu promit nimic, dar... sa vedem.
- vorbesti serios? sar eu de pe scaun, dar cum, de unde crezi ca poti face rost de inca una? Ar fi super, mai zic eu de data asta zambind cu gura pana la urechi. Si despre ce ar fi vorba? Chiar, cate crezi ca mai sunt, eu pana acuma am auzit ca ar mai fi inca vreo doua, dar nimeni nu stie de mai multe.
- lasa ghemotoc, nu mai pune atatea intrebari, du-te si da-ti cu cremele alea ale tale si mai dormi un pic la soare, mai strange un pic de lumina pentru cand o veni iarna, si nu te mai stramba cand iti spun "ghemotoc", ca faci riduri. Imi pui o mana pe fund si-mi zici:
- l-am cerut crocant, nu usor prajit, va rog sa-mi aduceti altul.
Sigur ca incep sa rad si sa ma alint exact asa cum ai vrut tu sa ma vezi cand ai venit acasa, ma simt ca un "ghemotoc", asa ca imi iau ascultatoare cremele si prosoapele si ma duc sa mai prajesc un pic fundul, intrebandu-ma care sunt sansele ca de craciun sa mai primesc o certitudine. Una mare, grasa si frumoasa, sa mi se umple gandurile o luna intreaga cercetandu-i toate fatetele.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!