poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2200 .



Astăzi – e-politie, mâine – cyberwarior
proză [ ]
Război pe Internet

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dusan Baiski ]

2004-11-10  |     | 



Donald Rumsfeld, ministru american al apărării, a declarat în primăvara lui 2002 că armata americană se pregătește pentru un răspuns rapid și ferm în cazul unui atac cibernetic. „Provocările noului secol sunt deosebite de acelea ale secolului abia încheiat” – a afirmat el în cadrul unei conferințe despre apărarea națională, ținută la Washington (www.klik.hr/). „Am învățat multe de la primul război al secolului 21, însă nu trebuie să credem că teroriștii sunt unica amenințare. Viitoarele amenințări cu care se va confrunta America pot fi teroriștii, un conflict tradițional între două state ori ceva cu totul altfel – un război cibernetic de amploare.”
Armata Statelor Unite ale Americii a realizat un site intern prin care generalii aflați pe teren și echipa din S.U.A. vor aduce hotărâri importante, dacă nu cumva vor conduce chiar un război. Toate informațiile și conținuturile comunicațiilor vor fi adunate într-un singur loc, iar prin intermediul chat-ului se vor transmite ordinele. Întreaga infrastructură, respectiv partea principală a acesteia, se va afla într-un cort. Cheia constă în faptul că doar cu două clickuri de mouse se poate ajunge la orice informație importantă. Site-ul este pe deplin sigur vizavi de atacurile hackerilor și ale celorlalți răufăcători din domeniul IT.
La rândul său, pentru a ține pasul cu progresul tehnologic, poliția britanică a înființat o unitate națională de luptă împotriva criminalității cibernetice. Obiectivul acesteia este vânătoarea a tot mai multor criminali care-și conduc afacerile prin intermediul Internetului. Pentru dezvoltarea unității, spun cei de la www.becki-informator.at, s-au cheltuit mai mult de 25 de milioane de lire sterline. În componență intră 40 de specialiști care-și vor desfășura activitatea într-un sediu secret din Londra. S-a concluzionat, potrivit ultimelor studii, că Internetul a devenit cel mai bun loc unde bandele organizate utilizează calculatorul pentru tot soiul de fărădelegi, de la pedofilie până la hackeri, care amenință utilizatorii și sistemele din întreaga lume. Alarmant este și faptul că mai mult de 60% din afacerile on-line britanice au fost ținte ale atacurilor hackerilor.
Nu mult timp după agresiunea NATO asupra Iugoslaviei, dr. Slobodan R. Petroviæ, polițistul iugoslav de care am mai pomenit în această carte, își exprima temerea că, după readmiterea oficială a poliției iugoslave în Interpol, crackerii și carderii iugoslavi vor fi urmăriți de societățile de asigurări străine care au acoperit pagubele produse de aceștia diferitelor companii, îndeosebi din S.U.A. Iar pe lângă problemele cu mașinile furate, lumea va insista pe criminalitatea pe Internet.

_______________________________
NOTÃ:

Dat fiind faptul că lipsa de bani nu a permis editarea cărții mele „Război pe Internet“ (Editura „Waldpress“ Timișoara, 2004) decât într-un tiraj mic, m-am hotărât să vă ofer varianta digitală integrală prin intermediul site-ului www.agonia.ro. În fiecare zi voi insera pe site câte unul dintre cele unsprezece capitole (mai puțin în zilele de 6 și 7 noiembrie 2004, când voi fi plecat din Timișoara). Acestea au titluri distincte.


Cuprinsul este următorul:

- Automanipulare sau, pur și simplu, manipulare
- e-razboi, un altfel de război
- Portret
- Hackerii deschid cyberfrontul
- Între pagubele virtuale și cele reale
- Metode de luptă pe Internet
- Hackingul, între patriotism și terorism
- Internetul, ca mijloc de propagandă
- Astăzi – e-politie, mâine – cyberwarior
- In cyberspațiu totul e posibil
- Mass-media și agresiunea asupra Iugoslaviei
- Umor de război
- România și pirateria



.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!