poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3220 .



La originea fricii de 1, 2 M.A.I. sunt Trei crai de curte-veche ori Domina bona?
scenariu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tulceanul ]

2010-04-30  |     | 



Peronaje: doi anonimi, care n-au unde serba 1,2 Mai, decât tot la locul de muncă. Din 2009, lumea a fost creată în șase zile de muncă obligatorie și într-a șaptea de muncă voluntară.

Locul de muncă

Timpul: Ajun de 1 și 2 Mai

Subiect: amantlâcul și parfumarea cabinetului 1 și 2



- Care crezi tu că este originea fricii? Ia să văd, știi?
- Să mă gândesc. Poate fi… grija de multe.
- Ai ghicit. Dar de ce ?
- Ei, e de la sine înțeles. Harpagon, Hagi-Tudose…
- Nu. Uite un exemplu mai tare de cap și mai fanatic. Știi la cine mă refer?
- Habar n-am.
- La ambasadorul Curții calicilor. La Cotro-cocenii în fund plimbați de la Palatul Victoria, ce nu pot stinge mirosul ciorbei de potroace guvernamentale, damful de dihor Basesque. Cu damful său, Moțoc are șanse să moară în chinuri mari, groaznice. Întrebarea este următoarea: care este următorul Moțoc? Intervievat de Radu Mortaru, pe la vitamina B1 bună la capsomani, pe când nu-l durea chiar nimic, damful dihoresc Basesque a zis așa despre ai lui: “Proști, dar mulți!”, iar Mortaru ăla, de prin „Moara lui Călifar” – nașul mag albit în rele –, sperând să fie săltat în funcții, l-a stârnit, lingușindu-l să-și numere dușmanii din apele tulburi ale PDL-ului.
- Da, parfumul Basesque a nominalizat premiile unu, doi și trei. Adriean Videanu, Radu Berceanu și Vasile Blaga – responsabili cu imaginea, acum cinci luni. Numai cor(o)nițe și diplome de “dușmani”, ca la Revelionul cu Babby Minune, le mai trebuia! Damful Basesque i-a numit “greii” primejdioși.
- Poate e vorba de ridicarea lor în grad și-n ochii proștilor... Nicidecum de vreo degradare, sau de supravegherea faptelor comise de sărmanii artizani ai politicii lui de fier. De ce n-a numit-o și pe doamna Udrea-Cocoș tot de categorie grea?
- Ea e cea mai grea patimă-secret de la Fatima promovată la nivel înalt. Se bagă precum tăunul în curul calului. E ultimul său secret... Păi cum? În mod logic, n-ar fi trebuit să existe niciun măr al discordiei la PDL. Mărul ăsta viermănos este chiar ea, Domina bona, ce le ia fața tuturor pedelistelor cu experiență, care ar avea pretenții mult mai justificate să ocupe măcar un singur portofoliu ministerial. Însă ei i se decernează imediat – tam nesam, bene merenti, magna cum laudae pentru tâmpeniile făcute în 2009 – nu unul, ci două! Dezvoltarea mă-sii din bășină!
- Eu nu înțeleg ceva... Dacă Videanu, Berceanu și Blaga sunt troica & camarila ungerii prealabile și a realegerii lui Dandana Basesque pe tronul râvnit, știindu-se exact cum s-a aranjat ca numele acestuia să sosească 80 % pe firul roșu din afară, atunci domnul țării Agamiță de ce să nu le fie deloc recunoscător pentru al doilea său mandat?!
- Dacă judecăm drept, șezând mai strâmb decât am șezut vreodată într-o situație deloc roz, ci îmbâcsită, Udrea-Cocoș este o Lăpușneancă în rasă monahală – îi place negrul, la nebunie, când are și luciu viole(n)t... Iată cadavrul viu care-l ține pe nea Traian la respect, îl face să joace la cacealma, riscând să piardă din frâu și fulul de ași-cai de bătaie din mânecă.
- N-o să mai poată stăpâni și poporul înfometat, dat afară, obrăznicit de o clică nesătulă, cu un tupeu rar întâlnit. Plauzibil mi se pare următorul fapt. Acest parfum Basesque este o simplă emanație scoasă de Domina bona din... fundul ei... trăit bine. Fiind un parfum tare scump, el trebuie ținut în public indiferent de mijloace. Poate râgâi cu toată dantura falsă – ea e Domina bona! Poate să tragă cu mitraliera în conferințe de presă, prin mijloacele mass-media, de preferință Antena 3, iar câteodată și Realitatea, nimănui nu trebuie să-i miroasă decât a blogul ei, puțind a damful viol-le(n)tului Basesque...
- Problema nu este cui îi e mai multă frică, Dominei bona de Basesque, ori viceversa. Problema este că s-au impregnat una de la altul și celălalt de la altă Elenă, merg în tandem, se pretind jupâni.
- Circulă un banc. Ce nu poate să-i ofere Cocoș Elenei?
- Ce?
- O bășină bine umplută!
- Da, și un râgâit pe cinste…
- Așadar, să înțeleg faptul că trio formidabil, Videanu, Berceanu, Blaga este condamnat? Nu-mi vine a crede. O să-i schimbe când și-o vedea chelul ceafa păroasă, ducându-și ochii pe pârtia frunții!
- Ei, aș! Nici pomeneală. Moțoc nu mai există. Þap ispășitor nu s-a inventat în PDL. E o turmă de capre bezmetice, dar care se iau după una mai capie: Domina bona. Cum se va trezi trăgând o bășină, Domina bona va fi urmată de damful ei Basesque, omologat la Paris c-o viteză fenomenală…
- Ce Christian Dior, ce Avon! Damf dihor, marcă românească originală Basesque…
1. M.A.I. este pe mâna unei Dominae bonae.
2. M.A.I. este compus din caimacamii Videanu, Berceanu, Blaga, învăluiți, desigur, în damful dihoresc Basesque.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!