Comentariile membrilor:

 =  Stimati redactori, va place acest poem???
Bogdan Geana
[21.Jan.05 15:39]
Sorti in loc de sortii, nu?

In al doilea rand, acest "poem" este mai mult decat fortat si pueril. Cuvinte de dragul rimei sau al ritmului, rationamente nesustinute, evreii aceia si coiotii...

Intreb redactorii acestui site, daca aceasta lucrare chiar face cinste acestui site.

Asa, retoric!

 =  Raspuns retoric
serban georgescu
[21.Jan.05 16:32]
Bineinteles, NU!

 =  Răspuns lui B. Geană
Preoteasa Marinela
[21.Jan.05 22:47]
Bogdan Geană,
Cred că nu mă vezi chiar că aș fi putut greși ceva atât de pueril?!
Știi cum ai procedat dumneata acum? Ai vrut să deschizi o sticlă de bere cu dinții și ai pățit un disconfort neprevăzut,... ca reacție ai aruncat cât colo sticla, deși plină!... cum faci cu acest poem! De ce nu observi dumneata atâtea aberații care "se filmează" pe sub ochii dumitale, cu "n" greșeli de ortografie, altele scabroase pur și simplu, altele ce ar trebui scrise la reviste mai speciale,... și te-ai împiedicat de un "i! încât să trimiți la atelier! Te rog să mă scuzi că te întreb; chiar te-a lăudat toată lumea, ca poet? încât te simți atât de îndreptățit să-ți bați joc de versurile unei persoane care nu e în cercul dumitale de prieteni? Chiar așa mult te-a deranjat acel "i"? și nici nu-i mai pun altul, aici așa a fost vrut să fie cu un singur "i", nu e vorba domnule de soartă - sorții, e vorba de sorți, de exemplu: sorți de izbândă! ( pentru mine, nu pentru dumneata!)
Chiar nu știam cum gândești despre problemele universale., despre viașă în general, acum știu câte ceva!...
Domnule Geană, te asigur că sunt româncă din tată în fiu, dacă ai vreo problemă, de exemplu rasială! nu e cazul.

 =  erată
Preoteasa Marinela
[21.Jan.05 22:47]
(..)viață, în general (...) în loc de viasa (..)

 =  iar???
Cristiana Miu
[21.Jan.05 23:28]
Marinela, doua chestii: 1.daca nu are doi "i" nu rimeaza si ai o problema de prozodie.
2.citeste si tu regulamentul ala macar o data si nu mai arunca acuze si venin aiurea. Bogdan Geana nu are la acest moment nivelul necesar sa-ti trimita tie poezia la atelier, asa ca il acuzi absolut degeaba. Ai mai facut asta si cu mine. Tu crezi ca poti sa scuipi undeva si apoi sa-ti ceri scuze si totul sa mearga ca pe roate? Nu e asa. Scuzele nu au nici o valoare cand arunci rautati fara acoperire.

 =  Cristiana Miu
Preoteasa Marinela
[02.Oct.05 19:06]
Cristiana, am să adaug pentru observația ta un i, dar între paranteze! Vorba vine, dar câte poezii ați trimis la atelier că le-a lipsit un i din rimă?! câte?
Eu rămân la convingerea că se exagerează, chiar merg cu ideea mai departe că este nedrept că sunt ținută la nivel de acces 0!În sufletul tău, poți să negi asta?!
Cu respect și sinceritate,
Marinela

 =  adevaruri simple
Cristiana Miu
[22.Jan.05 11:41]
Marinela, intai o chestie pentru linistea mea. Nu am trimis eu nici o poezie a ta la atelier, nu am cerut trimiterea nici uneia, nu am fost si nu sunt editor, nu fac parte dintr-un grup pus sa te tina pe tine la zid. Acest grup nu exista.
Am sa-ti spun parerea mea foarte sincera si, chiar daca ai sa te superi, macar o sa o stii. Eu am cerut scaderea nivelului tau pentru o incalcare flagranta a regulamentului: ai postat o reclama la un alt site dupa ce ti se precizase textual de catre proprietarul siteului ca nu ai voie sa faci asta. Tu spui ca a fost o greseala de tastare (presupun ca ai dat un paste fara copy). Eu spun ca ar fi trebuit sa-ti recitesti macar pe diagonala comentariul inainte de a da trimite, din respect pentru tine si pentru ceilalti. Fie ca fost voit, fie ca a fost din greseala, ai demonstrat ca trebuie sa existe un filtru al comentariilor tale, asa incat astfel de erori sa nu se mai intample.
Acum iti spun ce cred eu despre ceea ce te tine la nivel 0. Acesta e un nivel de acces, nu reflecta valoarea poetica, dar vom vorbi si despre asta. Reactionezi violent, ataci persoane care iti critica textele, jignesti fara pic de consideratie oameni pe acest site. De exemplu eu consider un atac grav la persoana mea supozitia ta mai veche ca as fi fost cenzor comunist. Nu aveai nici un drept sa o faci fara cele mai mici argumente. De altfel era suficient sa te uiti in pagina mea ca sa vezi ca poza ti-ar fi spulberat banuielile, care, daca ma intrebi, detineau fie o imensa doza de rautate gratuita, fie o mica doza de sindrom paranoid. Ai tendinta de a nu-ti rezolva problemele in subsolul textelor tale, mergand in cele ale crticilor tai si balacarindu-i fara cel mai mic discernamant. In schimb, daca cineva te lauda, e pentru tine un mare poet. De asemenea, nu ai rabdare sa ti se aprobe comentariile, trimiti acelasi comentariu de mai multe ori alaturi de acuze inveninate de cenzura. Si eu am avut nivel 0 si, pe vremea aia, comentariile apareau si dupa 12-14 ore. De fapt apareau cel mai adesea dupa multe ore. Si nu facea nimeni spectacolul pe care l-ai facut tu in cateva randuri (de fapt ma intreb in cate randuri, eu am vazut de vreo doua ori, dar...)
Vreau sa-ti spun si parerea mea legata de ceea ce scrii, ca sa fie clar. Iti spun de la inceput ca e o parere de cititor si ca nu are rost sa folosesti argumentul: dar si tu scrii prost, deci parerea ta e lipsita de valoare. Tu scrii intr-un stil caracteristic anilor '60-'70, fara a reusi sa te desprinzi de acest epigonism. Toate acestea s-au mai spus. Sansa ta ar fi sa le spui intr-un mod nou, nemaiintalnit. Ceea ce nu reusesti aproape niciodata. Si atunci poeziile tale au un aer de invechit, de deja-vu, sunt pline de locuri comune. Eu nu inteleg de ce te incapatanezi sa pastrezi acest stil, destul de chinuit, deci nu natural. Tu crezi ca daca ai tiparit cateva carti, asta te face in mod automat o autoritate in domeniu? Plus ca dai dovada de o acuta lipsa a autocenzurii. Tu tot ce scrii, publici. Si atunci printre poezii bune, daca le muti pe la inceputul anilor '70, se strecoara chestii precum cea de mai sus. Care nu are nici o treaba cu poezia. E doar o insiruire facila de cuvinte, si daca tu imi spui ca acel "coioti" e acolo impus de idee si nu de rima, eu ma las de mania de a mai comenta textele tale. Fortezi ideea petru a intra in niste canoane ale poeziei si asta ucide poezia. De ce nu scrii despre ce ti se intampla tie si te incapatanezi sa scrii despre lucruri "mari", impresionante, gen altare si ceruri instelate?
Si mai am o explicatie. Nu exista texte scabroase. Violenta si vulgaritatea nu sta in cuvant, ci in mintea celui care citeste. Puritanismul nu este decat o expresie a marginirii, a lipsei de deschidere culturala. E simplu: aceeasi expresie, exact aceeasi, poate fi injuratura daca mi-o striga un golan pe strada, poate fi declaratie de dorinta daca mi-o sopteste un barbat in bratele mele, poate fi artificiu poetic daca o pun intr-un text inchegat a carui economie interna o cere. Exista o estetica a uratului, cum stii prea bine, si mai exista o estetica a normalului. In viata noastra de zi cu zi folosim cuvinte mai putin "ortodoxe". Chiar daca nu le rostim, macar le gandim si e inutil sa le scoatem din poezie, doar pentru ca nu vrem sa aratam cat de normali suntem. Poezia adevarata este simpla si transcrie un fapt absolut normal, incarcat de forta fiorului liric.
Acestea au fost parerile mele sincere. Nu exista rautate, ironie, sarcasm in randurile de mai sus. Daca te vei incapatana sa crezi ca ai nu stiu ce ascendent asupra mea oferit de varsta, statut social, carti publicate, nu vei intelege nimic. Daca vei deschide mintea, vei vedea ca uneori adevarul vine de unde te astepti mai putin.

 =  punctul pe i(i) !
Adriana Popp
[22.Jan.05 13:08]
Marinela, iar o să zici că am ceva împotriva ta, însă ce doamne-iartă-mă, doar pretinzi că ești cadru didactic!!!
Nu pot să cred că , în această calitate, îi poți trânti lui Bogdan Geană o explicație atât de …ineptă, referitoare la nearticularea substantivului comun cu formă unică de plural sorți din prima strofă!
În primul rând nu era necesar să mai spui că în text vorbeai despre sorți și nu despre pluralul substantivului (tot comun!) soartă, pentru că asta era evident.
La fel de evident ca faptul că strofa în cauză se voia a fi una cu rimă incrucișată. Și, în cazul ăsta, faptul ca ai uitat să articulezi substantivul cu pricina, ți-a făcut pulbere rima (na, că am făcut și eu una!)
Puteai să spui pur și simplu “da, asta e, am uitat să tastez nefericitul ăla de i“, sau “fir-ar să fie, nu-mi prea merge tastatura!”, să faci corecția în text…și gata! Nu false concesii la adresa Cristianei Miu, cu articolul pus între paranteze…
Zău, e ridicolă o asemenea atitutine, draga mea!
Ce naiba, chiar ai impresia că pe-aici suntem toți scolari de clasa I-a primară în vreun cătun uitat de lume, care abia acum învață să deseneze bastonașe și biciulețe ca să compună literele mai târziu, iar tu ești doamna învățătoare – sigura ființă din sat care a citit mai mult de două carți?!

În ceea ce privește comentariile de care te plângi, probabil că n-ai avea parte ele, dacă n-ai fi tu însăți atât de agresivă în relația cu ceilalți…

P.S. Referitor la problemele rasiale pe care bănuiești că le-ar avea Bogdan Geană, trebuie să-ți atrag atenția că iar n-ai dreptate! Domnul în cauză e de două ori minoritar e și țigan (pardon, rrom) și ungur…

Cu sincer amuzament,
aceeași (eternă și imposibilă)
SILVA

 =  ...autocritica de rigoare...
Adriana Popp
[22.Jan.05 13:11]
Na, uite că m-am emoționat și am scăpat și eu o cratimă în plus și o sigura în loc de singura!!!
Și nu fac o tragedie din asta... :)))

 =  Cristiana, ... adevărul iese ca uleiul la suprafață, probabil ai să-l vezi și tu
Preoteasa Marinela
[02.Oct.05 19:06]
Cristiana, am înțeles de mult intervențiile tale referitor la accesul meu, la faptul că nu ești editor,...ai mai spus-o, nu era cazul să repeți.
Te-ai întrebat vreodată cât ai mai fi "mârâit" tu dacă aveai posiblitatea asta, poemele lui Nichita Stănescu sau Marin Sorescu, dacă n-ai fi știut cine erau de fapt?
Din câte știu m-am abținut să-ți comemtez ce e rău în poemele tale, că mi-am închipuit că-mi " sari de gât"!, tu mereu te-ai băgat, te-ai erijat, în rolul "judecătorului drept" apărând pe cineva prin "lovire",am impresia că îți place rolul de apărător nechemat!
Nu crezi că mi s-a întâmplat să greșesc tehnic în utilizarea mausului?!... în cele 5 rânduri vizibile, n-ai cum sesiza întotdeauna greșeala asta tehnică, mai ales când nu ai visat măcar că se poate întâmpla.
Tu te numești foarte pacifistă și că nu ai jigni! îmi spui și mie cum trebuie interpretate vorbele astea?"balacarindu-i fara cel mai mic discernamant." Cristiana, n-ai impresia că e un atac f grav la persoană când mă numești fără discernământ? și nu e singurul tău atac la persoană! Îmi tot zici că mă încăpățânez,... și copilul tău s-ar simți ofensat când toată ziua l-ai numi încăpățânat! nu crezi?
După felul cum te adresezi, tu ai vrea să plec cu pioșenie capul, eventul să mai arunc și niște lacrimi la felul tău "delicat" de atenționare!
Eu n-am cerut niciodată să ți se umble la nivel, încă am convingerea că dialogul în contrdictoriu duce la progres!
Nu-ți place cum scriu! dacă e bine sau rău? nu știu! dar știu că ar trebui să spui pe text ce și cum nu-ți place, în stil colegial, chiar și făcând glume pe seama eventualelor greseli! dar tu duci un dialog de influență, de marketing!ai vorbit despre versurile mele ca și cum ai fi văzut pe ecranul TV o reclamă pentru un produs și tu ca "înger" antireclamă, începi să-ți faci treaba,...vezi tu cum; arăți cu degetul sau ții un discurs de susținere a nu știu ce "brevet",...
Trebuie să recunoști că m-am ferit să-mi spun părerea despre cum scrii, despre ce e în neregulă, practic n-am vrut să mă pun cu tine care sigur nu vei putea suporta să ți se disece scrisul!... Nu am greșit când am comentat negativ unele texte! ... Am greșit prin faptul că am crezut că toți care scriu aici vor să fie sinceri, să critice când e de criticat, să laude când e de lăudat! Însă-și titlul, "iar,.." pe care l-ai folosit îți descoperă stări de atac de care nici nu-ți dai seama poate! Ai zis-o ca și cum ai da peste mână sau peste gura cuiva, care n-a vrut să stea în "colțul" unde l-ai aruncat tu ca pedeapsă! nu mai zic ce fel de tactică este asta, că iar mă trimiți la fotografia ta și să iau aminte ce vârstă ai!,..anumite apucături și preferințe în gândire și comportament nu țin de vârstă, depinde de gust, de lecturi, de viața și locurile unde am trăit fiecare dintre noi!
Dacă ai fi avut o adresă de email, cum am eu, ți-aș fi spus toate acestea prin email! dar, tu m-ai "întrebat", eu ți-am răspuns!
Cred că am greșit foarte mult că n-am intrat pe textele tale, să învăț ceva de pe acolo și ce nu înțeleg sau nu-mi place să te întreb de ce? de ce?...de câte ori e nevoie, văd că ești foarte sfătoasă și poate mai învăț și eu câte ceva! nu se știe! până murim să tot învățăm !
Mulțumesc pentru sinceritate,
Succes!
Marinela

 =  Adriana Popp,
Preoteasa Marinela
[02.Oct.05 19:06]
Adriana,
tu ețti furată de cuvinte!dacă spui un cuvânt mai puțin uzitat ce crezi că faci?
Să spunem și pentru alții ce+ai vrut să spui cu acel "ineptă", să venim cu niște sinonime ptr ineptă, adică:stupidă, proastă, redusă, tâmpită" corect?
Am scris odată despre asta, domnului Geană!
Te-aș întreba și eu; ce este cu Doamne? scris cu literă mică? mai ales că-I mai și ceri iertare!!!... ( non coment!)
*Nu? Silva, nu vă consider școlari, ci consider că stau la o aceeași masă cu poeți!și că dialogăm și bune și rele!... (așa aș dori să fie!)
Silva, n-am înțeles cum este cu cărțilea alea! chiar așa e la tine ? "sigura ființă din sat care a citit mai mult de două carți?!" foarte interesant spus!...
Agresivă? chestiile alea de mai sus parcă sunt semnate de tine, nu de mine din câte știu!?
Silva, cât despre P.S, nu cred că doream să știu informația ce ai dat-o tu despre B.G. poate să nici nu fie adevărată, nu crezi? Ce ți-a făcut omul de te-ai luat de el în subsolul poeziei mele? Eu cred că trebuia să scrii despre text aici, nu despre B. G!
Doreai să vorbim altceva decât pe text, cred că era mai recomandat un e-mail!
Silva, suntem destul de maturi sa înțelegem când lipsește o literă, din tastare!...
Silva, nici nu știi cât am râs când am citit acest comentariu al tău,m- ai făcut să mă simt foarte bine, mulțumesc!
O zi bună!
Marinela Preoteasa =  ...
Cristiana Miu
[22.Jan.05 17:38]
Q.E.D

 =  QED & Co...:)
Adriana Popp
[23.Jan.05 14:55]
Marinela,
mă bucur că am reușit (finalmente!) să te fac să râzi! Nu de alta, însă până acum n-ai dat dovadă decât de încrâncenare ori de câte ori ți-a fost adusă o critică )există și câteva excepții, într-adevăr).
Scopul acelui post scriptum era exact ăsta, să te facă să te destinzi.

În ceea ce privește folosirea acelui adjectiv care, înțeleg eu, te-a deranjat, țin să-ți emfatizez (sic! - subliniez, pentru profani) faptul că el era atașat substantivului "explicație", iar nu subiectului logic al frazei, respectiv persoana ta. În concluzie, nu cred că ai nici un motiv real a te simți ofensată ca persoană, de vreme ce șarja mea era îndreptată exclusiv împotriva unei formulări nefericite, nu împotriva autoarei sale.
Tot legat de acest aspect, nu pot să nu admit că replica ta este întrucâtva îndreptățită: uneori pierd, într-adevăr, din vedere faptul că o anume terminologie pentru mine uzuală, este pentru foarte mulți din vorbitorii de limbă română necunoscută, din păcate. Trebuie să fii, însă, de acord cu mine atunci cînd spun că folosirea termenului inept în defavoarea sinonimelor precizate chiar de tine, respectiv stupidă, proastă, redusă, tâmpită, are avantajul unei exprimări relativ eufemistice. Corect?

În rest, reproșul pe care continui să ți-l aduc se adresează exclusiv însistenței dale de a da replici interpretabile drept atac la persoană contra unorcritici care-ți sunt aduse strict pe text.

Și, ca să nu mai prelungim într-un spațiu public diferendele noastre personale, privitoare la acastă temă care are de-a face mai mult cu optica asupra lumii și individualităților ce-o compun, decat cu critica și tehnica literară, am să închei prin a te ruga să-mi comunici via e-mail punctele tale de vedere. Nu de alta, dar mă interesează sincer modul tău de percepție asupra acestor aspecte.

(Ceea ce nu înseamă că nu voi continua să-ți aduc critici pe text, în măsura în care le consider necesare și sper că nici pentru tine nu va constitui un impediment)

Cu aceleași sentimente,
SILVA

 =  Silva,
Preoteasa Marinela
[02.Oct.05 19:06]
Silva, te-am acuzat că ești furată de cuvinte, că uiți că un text, o creație este cu atât mai valoroasă cu cât este exprimată clar, prin cuvinte simple, tu vrei să arăți gradul tău de cultură, uiți că poezia lui Eminescu, Păunescu,... câștigă cititori prin simplitatea cuvintelor folosite, ne pun în față idei mari prin cuvinte simple!
Am să mă uit pe pagina ta ce adresă de email ai, cât despre destindere, nu neapărat PS-ul m-a amuzat, eram aproape sigură că vei veni cu explicații despre scopul folosirii cuvântului inept! încă ceva, Silva, Q.E.D al Cristianei este prescurtarea în limba franceză a formei românești c.c.t.d. / întreab+o pe Cristiana, să veyi că este cu totul altceva decât ai preluat tu în titlu! chiar QED ce înseamnă? & Co , eu cred c[ se traduce ;i Compania! dar QED cum se traduce?
Mulțumesc anticipat,
Marinela

 =  QED de două ori!
Adriana Popp
[24.Jan.05 09:57]
Quod Erat Demonstrandum! Adică ceea ce era de demonstrat.
Explicația largo sensu ar fi: referitor la QED și către toată lumea...

 =  Marinela e pe cai albi mari: Q.E.D.!
Adrian Firica
[24.Jan.05 10:40]
Marinelo,
să trăiești, latinește să vorbești.
franțuește nu prea "mai" e la modă.

Q.E.D.

P.S.
eu sunt convins că tu vorbești în acest poem despre soarta nedreaptă a erorilor Horia, Cloșca și Crișan. eu am asociat coioți cu moți/morți.
dar, tu mai dai de înțeles că istoria nu e atât de nedreaptă, ci reabilitează pe cei care au avut ceva distinctiv, adică au fost "cai breji", pentru că au avut har.
pentru acest motiv ei sunt trecuți și în calendar, nu numai în lumea drepților.
de aici și vorba aia: bate calul cât e calb, ca să priceapă și ea. calul e bine să fie simplu, imaculat, alb.

P.P.S.
imaculat - care nu e murdărit, fără pată, uni(de o singură culoare!), pur (a nu se confunda cu purpuriu, care înseamnă: pur și simplu mic, sau micuț)


 =  Marinelei Preoteasa, despre rasism
Bogdan Geana
[24.Jan.05 11:25]

Draga Marinela, recitesc poemul dumitale si uite ce rezumat imi apare: niste evrei au murit mancati de coioti si acolo unde i-au mancat in locul lor s-au ridicat la cer niste stele. Niste stele care apar si in calendar. Acum, as vrea sa te intreb daca genocidul poporului evreu a fost provocat de coioti, si daca da, de ce nu se procedeaza la cererea de daune morale si la solicitarea recunoasterii ca a existat un genocid al coiotilot??? Sau coiotii aia erau ceilalti oameni, ceea ce inseamna ca Dumnezeu a impartit lumea nu intre barbati, femei si fiarele pamantului ci in evrei si coioti.

Cred ca nu iti trebuie prea multa cultura ca sa tragi concluzia ca acest poem este fortat in primul rand la nivel ideatic. Atatea aproximatii de sens si atatea mistificari (chiar daca literare) nu pot sustine profunzimea nici unui poem. Concluzia: de dragul rimei scriem despre orice. Pe aceeasi reteta astept din partea ta poeme de genul: coiotii si tiganii, coiotii si nazistii, coiotii si vardistii, coiotii si Margareta, coiot si cersetor, coiot si proletar si lista poate continua.

Faptul ca in loc sa ma convingi ca nu am dreptate si ca poemul dumitale are valoare, ti s-a parut mai normal sa vorbesti despre mine si pe urma ma acuzi ca as da dovada de cult al personalitatii...

Atat Adriana Popp cat si Cristiana Miu, ca sa nu mai vorbesc de Serban Georgescu sunt nume care pe acest site s-au impus prin poeme demne de orice antologie romaneasca a momentului, ca sa nu mai spun ca toti acestia au fost criticati si nu au sarit cu acuze nefondate. Aici e vorba despre maleabilitate, care dumitale iti lipseste cu desavarsire.

Esti dezinformata nu numai cultural, dar si social, dovada ca ma acuzi de doua lucruri:
1. ca ma consider un poet mare, iar in cazul dumitale nu eram decat un cetatean, cu ceva civism si ceva lecturi in spate care m-au facut sa trag un semnal de alarma;

2. ca as fi rasist. Am in familie: evrei (nu greci, e drept), tatari, unguri, bulgari, rromi si razesi. Un straunchi de-al meu, pe numele sau Gheorghe Geana este consemnat in anale drept unul dintre razesii care au castigat in instanta un proces impotriva boierului Costache Conachi (in Vrancea) pentru a-si redobandi pamantul instrainat de acesta. Sunt sau ma doresc a fi un cetatean european. Daca as fi avut reminiscente rasiste nu as fi putut sa sustin un site ca www.musiclines.ro, al carui co-proprietar sunt, pe care vei gasi la loc de frunte atat evrei cat si africani-americani, rromi (nu manelisti, e drept, dintr-un motiv simplu - cum pe site-urile de manele Bach nu are ce cauta, nici pe site-ul meu nu au ce cauta manelele), gay, nemti, romani sau americani. Nu as fi scris eseuri chiar pe acest site despre Mihail Sebastian (cu care am si castigat un concurs de eseuri despre care am cerut sa nu se faca publicitate!!! - I took the moneyy and run) sau Woody Allen. Faptul ca nu am tolerat o dovada de subcultura nu inseamna ca sunt rasist.

Inca mai astept argumente prin care sustii ca textul dumitale are valoare literara. Nu pentru mine, ci pentru Adriana Popp, Cristiana Miu si Serban Georgescu. Nu stiu de cat timp esti aici, dar ma indoiesc ca vei implini in curand 4 ani, de cand nu ai facut de ras aceasta comunitate.

Esti binevenita in casa mea, sa bei ceaiul meu, cafeaua mea, sa imi fumezi tigarile si sa imi asculti muzica. Daca insa vii cu pretentia sa ma convertesti, sa ma obligi sa fumez mahorca dumitale ieftina si sa ascult manelele dumitale indoielnice, atunci permite-mi sa te poftesc afara, pentru a nu iti lasa universul intim orfan si de izbeliste.

Bogdan Geana

 =  un text de atelier
Anca Anghel Novac
[29.Jan.05 08:46]
Marinela, am citit poemele tale ( mai pe sarite, recunosc).
Sunt niste texte pe care eu la inceput credeam ca le scrii in gluma. Mai apoi am vazut nu e asa.

Nu inteleg nimic din aceste poezii. Ba mai mult, nici macar nu pot gandi cand le citesc, mi se intuneca mintea cand dau de expresii de genul "iarba iubirii" sau "au trecut prin moarte morții". E penibila si inversunarea comentariilor tale.

Am inteles ca domeniul tau e matematica. Pai chestia "prin moarte mortii" e ca si cum ai spune ca " segmentele de dreapta sunt congruent de egale". Iti place cum suna acest nonsens ? Moarte mortii/ congruent de egale ? Au, au...

PS: Poate am inteles gresit si daca nu esti profa de mate imi cer anticipat scuze pentru exemplul dat. Sunt in dubiu pentru ca am inteles ca nu stiai ce inseamna q.e.d.

 =  Anca Anghel Novac
Preoteasa Marinela
[03.Feb.05 04:18]
Dragă Ancuța,
Îți mulțumesc de trecere! am să gândesc la cele scrise de tine, dar am să încerc să te ajut cumva, mai ales că văd că tu ai un destin deosebit, să ajungi de cealaltă parte a pământului nu este de colea! 7 ore distnță nu e chiar o călătorie de agrement!
Spui că nu înțelegi ce înseamnă "au trecut prin moarte morții", dar inainte de a te ajuta să înțelegi acest vers, îți zic că eu nu scriu un poem reportaj, cum se cam poartă de o vreme! am câte ceva de spus, de aceea scriu! nu scriu să mă alint sau să mă confesez!
Să revin la versul cu pricina!... închipuie-ți că ești o moartă vie! că te-au tras în moarte niște ,...actuali morți! că nu-ți mai trăiești viața cum ai vrea din cauza acelor morți!...că viața a fost aceea care a rămas în urmă, odată cu ea a rămas acolo și o persoană sinceră, săracă, simplă dar vie și foarte fericită atunci cănd era fericită!...
Sunt multe situații de acest gen,...doar 7-10% dintre riscuri au un finish plăcut, de poveste, unii se mint, alții mint pe ceilalți,..sunt foarte mulți femei și bărbați în situația cruntă de morți vii,...și foarte mulți evrei au trecut prin moarte și au rămas marcați de șicanele ei!,... suferința lor, a acelora care sunt urmăriți ani în șir de mirosul sângelui coioților flămânzi, mereu flamânzi!...
Dacă tu așa ai priceputcă eu nu știam ce este q.e.d!...îmi dai de gândit!
Știi cum ai gândit tu despre tema asta?...
O mică povestioară, ce poate fi adevărată, te+ar lămuri!
Un băiețel deja familiarizat cu cititul și calculele simple înainte de deveni școlar, după prima zi de școală își spune impresiile bunicii!
"- Buna, învățătoarea asta ori nu aude bine, ori nu știe matematică de loc!
- Cum adică? nu ți-a plăcut la școală?!
- Nu! mi+a plăcut cu copiii! dar învățătoarea ne tot întreba cât fac 1+1,...1+2,...buna, nici măcar atâta lucru nu știa!!!!!
Ancuța, acum te-ai lămurit cum nu știam eu ce înseamnă q.e.d?!
Te mai aștept. mi-a făcut plăcere intervenția ta!
M.P

 =  M.P, tie chiar iti place sa te semnezi asa ?
Anca Anghel Novac
[09.Feb.05 16:35]
Un viu trecut prin moarte e un "mort cu ochii vii". Eu asa am citit pe undeva intelegand sensul, acceptand forma.
"Prin moarte mortii" insa...e un fals in acte. Se vede stersatura, forma e de neacceptat. Asta vroiam sa-ti spun. Mai clar de atat nu sunt in stare.

Dar precum zici, de maine ma mut in Ferentari, asta ca sa nu te mai bruieze distantele care oricum nu importa.

Placere a fost reciproca.

 =  Gata, mă dau bătută!
Preoteasa Marinela
[15.Mar.05 22:02]
Gata, mă dau bătută!
Scot parantezele!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !