Comentariile membrilor:

+ intre luni si marti te iubesc si te doresc
Maria Prochipiuc
[22.Jun.05 12:31]
luni
dejun
atunci te'am bagat in lumea poeziei si ai disparut
m'ai uitat pe trunchi de copac in aceeasi dimineata ce mi'ai trezit'o urland agonia pe care'o traiai de zile
am simtit rece si ud si parca mi'era trupul batut
valurile trecutului tau ma loveau de nodurile zilei

Ce pot spune e că, ai mai avut o poezie la care am spus că meriți stea, și dacă îmi aduc aminte am spus că prima o păstrez undeva ascunsă în intimitatea mea, acum chiar că nu voi mai reuși să ascund nimic, totul e prea frumos aici la tine. Mă bucur enorm că ai schimbat stilul și că a dispărut tristețea aceea devastatoare. Versurile sunt clădite pe un suport ușor umoristic, dar au consistența unui poem bine închegat, mai persista așa un fel de amărăciune dar totul e dirijat de virgula care se pare că uneori nu-și găsește locul ar vrea să fie pusă nu chiar acolo unde îi este locul, ci acolo unde își dorește, virgula nu e numai pentru delimitare grafică în cadrul unui vers, ci reprezintă aici semnul când sentimentul trebuie spus și nu oricum și poate fi agățat de-o virgulă sau cel mult poate într-o numărătoare inversă a zilelor. E un pic mai mult descriptiv poemul tău , dar sunt sigură că vei reuși și mereu există un mâine.

* Pentru acest poem și poate cel mai mult și pentru o încurajare de a fi mult mai atent în ce scrii și mai ales să încerci a scăpa de anumite goluri. Se mai poate interveni pe ici pe colo să mai scapi de umplutură, poate voi veni și cu sugestii, dar te las pe tine să încerci...

Nu poți folosi cratima? Îmi deformează versul și nu-mi dă acea amploare, poate încerci

 =  da
Bianca Iulia Goean
[22.Jun.05 13:01]
Maria a avut dreptate sa atraga atentia asupra acestui text al tau, in care se imbina un pic de gingasie (cred eu ca de la vartsa ti se trage... he hei, asta nu se poate mima!) cu o cautare de loc intr-o noua ipostaza (undeva intre luni si marti, sau poate intr-o alta ipotetica zi), declaratii parca "scapate", dar ei bine, stim si noi ca pana la urma poetul e cel care a scris melodia...
Sprijin si eu acest suflu nou, si astept alte confirmari de lucru mai intens asupra formei.

 =  intre luni si marti
Marinescu Victor
[22.Jun.05 14:16]
Maria, Bianca - bucuros de vizita ca intotdeauna. am sa incerc sa umplu golurile si sper s-o fac bine. inca nu pot alege cuvinte pentru ceea ce simt, dar sper ca intr-o zi voi descoperi bogatia limbii romane si voi fura din ea si pentru mine. din virgula invat azi ce voi fi maine si am sa las loc si pentru ce urmeaza. cam asta sunt! o virgula pe care o trec prin zile si poate prin voi si care a primit prima lui steluta. Maria,tu nasti universe si creezi oameni pentru ele. Multumesc pentru cadoul tau si nu in ultimul rand, multumesc tuturor celor ce ma citesc. Bianca, chiar sunt un copil?

 =  "aștept un nou luni"
Alina Livia Lazăr
[23.Jun.05 11:04]
între luni și marți nu e nimic. foarte rar - ideea și speranța unei/unui Miercuri. Mercur e păcătosul cela de mă face să gândesc, în loc să simt poema. Îl alung și reiau:
între luni și marți e posibil o foame. și-o tristețe, cum spunea și Bi. și poate dorința de a ieși din constrângerile calendarului. eu am rezonat mai mult cu partea a doua a poeziei tale pentru că e mai lipsită de epitete. dar asta este, evident, problema simțirii mele :)
cred că e defectuos din punct de vedere gramatical acest vers:
"in aceeasi dimineata CE MI-AI TREZIT-O urland agonia pe care'o traiai de zile"
părerea mea este că ar fi fost mult mai simplu "dimineața trezită în mine" sau "în mine ai trezit o dimineață"... în orice caz, "ce"-ul trebuie substituit cu "pe care". Nu-i musai, evident! :) E doar o sugestie și o părere care, bineînțeles, pot fi greșite!

nu știu despre ce copil zice Bi, o fi știind ea ceva :), important este că a avea curajul să te ridici de la statutul de punct la cel de virgulă și să aștepți un nou început este semn de depășire a adolescenței.
Te felicit ! :)

prietenesc,
Livia

 =  fara pauza, de luni pana duminica:)
Lory Cristea
[23.Jun.05 11:08]
Nu babe, nu mege asa, ma iubesti de luni pana duminica, incontinuu, pana simti ca-ti pocnesc sireturile la pantofi, pana uiti si cum te cheama:))), kidin of course, las semn c-am fost si mi-a placut poezia ta:)
drag Lory

 =  dimineti trezite in abis
Marinescu Victor
[24.Jun.05 09:22]
Alina - iti multumesc pentru dimineata pe care mi'ai trezit-o si chiar a fost musai s'o faci. trecand prin punct spre virgula, primesc bucuros sugestiile tale intr-o incercare de a lasa in urma adolescenta, pe care cu greu reusesc s-o depasesc.

Lory-te iubesc de luni pana-n abis. si daca ma iubesti, merg mai departe. cu siguranta va fi o cadere placuta in necunoscutul lui. multumesc de vizita

 =  tii post de miercuri pana luni??????
Bogdan Gagu
[26.Jun.05 00:18]
nu stiu ce au scris cei de la comentarii...

dar pot spune ca ultima strofa nu pica bine deloc... te iubesc si de doresc e un cliseu care strica ce ai creat pana acolo...
remars stilul liber, fara constrageri care ti-a dat drumul la penita sa se joace pe foaie, dar...
(asta ca sa nu fie numai de bine, ca face rau la orgolliu..:d)

dar...

trebuie sa te mai concentrezi putin,,, intr-adevar in orice poezie exista si versuri de legatura, considerate balast, dar tu ai prea multe asa numite versuri sau cuvinte de legatura.
exemplu:
agonia pe care-o traiai de zile
trecute prin subsolul gandurilor
eu eram tot singur
ai inundat si sufletul meu
ti-a fost teama de singuratate si
intre luni si marti te iubesc si te doresc
dar tu lipsestiasta e parerea mea...
uite... am sa iti fac o varianta scotand ceea ce eu consider ca nu are ce cauta...
sper sa nu te supere indrazneala mea...
e doar un sfat,,, tu trebuie sa faci asa cum simti"
luni

dejun

atunci te-am gasit in lumea poeziei
m-ai uitat pe trunchi de copac in aceeasi dimineata
pe care mi-ai trezit-o urland
am simtit rece si ud si parca mi-era trupul batut
valurile trecutului tau se loveau de nodurile zilei


pranzul

un gol dureros

te-ai ascuns in numere sau versuri ce-ti trezeau lacrimi
si nu le-ai sters langa mine
ti-a fost teama de singuratate
ai hotarat sa-ti fiu virgula si mainemarti
cam asa ceva

acum e
miercuri

sunt doar o virgula
astept un nou luni
"


remarca sfarsitul care imi aduce pe buze un zambet dar si o durere...
ideea imi place, forma e ok... interesanta partea cu luni, marti, miercuri...
intrebare? dar de miercuri pana luni ce faci? tii post..:d

sper ca ai luat partea constructiva din acet comentariu

cu respect
inoni

 =  sfarsit de saptamana cenzurat
Marinescu Victor
[27.Jun.05 12:23]
Bogdan - iti multumesc de trecere si te mai astept. imi prind bine comentariile tale si's mai mult decat constructive. cat despre restul saptamanii, sunt zile in care efectul iubirii are si'un rezultat. te las pe tine sa alegi finalul. :P
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !