Comentariile membrilor:

 =  Concursiada
Călin Sămărghițan
[05.Jun.09 14:21]
Felicitări organizatorilor, nu e puțin lucru organizarea unui astfel de eveniment, dar când totul e făcut cu pasiune lucrurile merg bine. Felicitări laureaților și tuturor participanților. Informarea detaliată a dlui Cornel și amploarea evenimentului ne fac să așteptăm nerăbdători catrenele zâmbărețe.

 =  toate
Laurențiu Orășanu
[05.Jun.09 15:52]
Ar fi interesant să vedem (aici) epigramele primelor locuri (toate). Mai ales că acei clasați pe primele locuri nu sunt toți de pe Agonia.
Foarte bune clasări ale epigramiștilor de aici. Felicitări!

 =  Felicitări multiple !
Dan Norea
[05.Jun.09 16:56]
Evident, primele felicitari li se cuvin agoniștilor premiați !

Urmează, ca și în clasament, felicitari celor cu o prestație onorabilă, cei care erau cât p'aci !

Nu în ultimul rând, felicitări organizatorilor, în frunte cu Ștefan-Cornel Rodean, pentru modul în care au organizat concursul! E prima oară, de când trimit texte la concursuri, când primesc "acasă" (prin email), în mod operativ, rezultatele concursului, semn că textele au ajuns, au intrat în jurizare, și au avut (sau n-au avut) succes.

Să sperăm că nu va rămâne un caz izolat și că, încet-încet, ceilalți organizatori vor proceda în mod similar.
Evident, e loc pentru îmbunătățiri. Se pot comunica notele participantului. Se pot comunica epigramele câștigătoare (aici nu știu de ce Cornel Rodean are atâtea rezerve, după câte țin minte, oricum a promis că va apărea o antologie cu textele din concurs). Se poate merge până la a trimite o tabelă excel cu notele fiecărui jurat, acordate fiecărei epigrame. Cu alte cuvinte, nivelul de transparență poate avea diverse trepte. Dar important este că primul pas a fost, astăzi, făcut ! =  Corect si subiectiv :)
Gârda Petru Ioan
[05.Jun.09 17:09]
Prezenta lui Cornel imi da garantia ca s-a lucrat corect. Faptul ca nu am luat premiu, imi da garantia ca s-a lucrat subiectiv :):).
Felicitari castigatorilor. Sigur ca ma enerveaza ca Laurentiu Ghita apare drept castigator prin toate judetele patriei :). Ca si Toderascu, care totusi, de data asta doar confirma regula. Nu e o surpriza clasarea buna a lui Chitul Grigore. Despre mamutii epigramei, nu discut.
Modest, nu voi posta catrenele decat dupa ce o vor face castigatorii. Chit (ul) ca atunci nu le va mai citi nimeni...
Cornel Rodean, e clar ca mai nasc in Romania oameni...
Felicitari cunoscutilor! Recunoasteti ca avem si noi ceilalti un merit...

 =  Si felicitarile mele
Atropa Belladona
[05.Jun.09 17:34]
Si felicitarile mele castigatorilor agonici, dar si celorlalti participanti, sunt onorata sa ma regasesc la egalitate cu atatia titani ai epigramei, felicitari organizatorilor, in frunte cu amicul nostru Cornel, in concluzie, felicitari tuturor!
Si multumiri, Cornele! Pentru tot!

Carmen

 =  Câteva răspunsuri
Rodean Stefan-Cornel
[05.Jun.09 20:34]
Călin,
Multumesc pentru aprecieri, catrenele zâmbărețe au început să apară pe site, iar ei selectez și scriu de zor multe altele (înmulțește 56 cu 6 ca să vezi câte); le vei vedea în numărul următor al revistei cenaclului.
Laurențiu,
Practic, premiați neagoniști sunt doar domnii Bâlici și Pop; o să le scriu eu toate epigramele lor, în două comentarii succesive, iar ceilalți, de pe agonia să și le posteze ei. Într-adevăr, agoniștii s-au prezentat foarte bine. Este meritul fiecăruia în parte, dar și al colectivului în ansamblu.
Dane,
Mulțumesc pentru aprecieri. Am mai spus-o, în principiu nu sunt de acord să fie comentate pe site texte ale unor autori care nu au cont aici, din simplul motiv că ei nu pot răspunde. Dar, bineînțeles, textele respective pot fi făcute publice, și se vor publica în revista cenaclului și în presa locală. Și ca să vezi că nu mă "încăpățânez" în respectarea acestui principiu, după cum am spus și în răspunsul către Laurențiu, o să pun epigramele lui Gheorghe Bâlici și ale lui Eugen Pop în comentariile următoare. Până atunci, admiră-le și critică-le pe ale celorlalți...
Nelu Gârda,
Mulțumesc pentru faptul că ai încredere în mine și ca să-ți fac și eu o bucurie, când am vorbit la telefon cu domnul Eugen Pop de la Cluj și l-am informat cu toată situația, pe larg (aproape 10 minute), ajungând la numele tău a spus cam așa (poți verifica): "Domnule dar de unde a apărut acest Gârda, că am auzit de el și comite epigrame de-a dreptul antologice!". Iar eu i-am răspuns bineînțeles: " Păi, la cenaclul Satiricon a apărut că l-am trimis eu!" (ca să mă laud și pe mine!).
Carmen,
Mulțumesc pentru aprecieri și scuze că, m-a furat tastatura și în informarea trimisă prin e-mail am scris "Nica" în loc de "Nina". Nu vreau să mă scuz, dar nu merită să-și faci probleme, lumea este cam încurcată și nu prea știe cine este Nina Carmen Chioinea Anghelina Atropa Belladona Mătrăguna. Oricum, toți te știu ca "AIA NOUÃ, TRÃZNET, DE LA IAȘI".
Cu prietenie pentru toți,
Cornel

 =  Epigramele de pe locul secund
Rodean Stefan-Cornel
[06.Jun.09 09:03]
Postez în continuare epigramele primite la concurs de la Gheorghe Bâlici din Chișinău, câștigătorul premiului II.

Poziția servilă a europarlamentarilor

Cum stau pe brânci, veleitari,
De R. Moldova, din păcate,
Pe europarlamentari
Îi doare-n cot și-i doare-n coate...

Europarlamentarii condiționați de livrarea gazelor rusești

Pricep, căci s-a tot plâns cu jale,
Înalte minți europene
Că gazele, din naturale,
Pot deveni lacrimogene...

Români în Parlamentul european

În Parlament, spre a munci,
Și noi parlamentari am dat,
Că e cultură mare și
Se doarme mai civilizat...

Fariseilor

La sfânta slujbă când vă închinați,
Cum stați lipiți, ateu lângă ateu,
Nu pot răzbi cei drepți și luminați
Și-abia de mai încape Dumnezeu...

Gastronomică

În veacul nostru luminos
Cuțitul ne-a ajuns la os;
Pe mese, în mai multe case,
Cuțitul a ajuns la oase!...

Prieten adevărat

Chiar dacă m-a vândut, Ignat
S-a comportat precum un frate:
Din banii ce i-a adunat
Mi-a dat și mie-o jumătate... =  Încă șase...
Rodean Stefan-Cornel
[06.Jun.09 16:20]
Postez și epigramele domnului Pop Eugen, distins cu a doua mențiune:

Udemeriști la Strasbourg

Sunt soli cu suflet de păgâni,
Maeștrii-n arta perfidiei,
Ei sunt parlamentari români
Ce luptă... contra României!

Fata tatii

Candidatură evidentă
C-o europarlamentară
Ce-și zice că-i independentă
... De președinteșe din țară.

Consens

Cu toți alături o să fim
La secțiile de votare,
Votând Becali și Vadim
La... (N)europarlamentare...

Certificatul prenupțial

Vin urgent de l-analize
Rezultate cu surprize:
El cu zero pozitiv,
Ea cu... seropozitiv!

Premierul „orator”

Vorba bună, de-ardelean,
Mai gândită, de mocan,
N-o-nțelegi când o vorbește
... Pe băsește...


Ajutor

După cum ne împrumută,
N-o să fie vreo surpriză:
F.M.I.-ul ne ajută
... Să intrăm și noi în criză!

 =  Mică erată
Rodean Stefan-Cornel
[06.Jun.09 16:23]
Scuze,
Se va citi "președintele" în loc de "președinteșe"

 =  Felicitări!
Vali Slavu
[06.Jun.09 17:11]
Cum în ultimele zile am citit multe epigrame, nu puteam să le ratez pe cele de la concursul de la Sibiu. Am intrat pe paginile celor care au postat epigramele de la acest concurs și, chiar dacă aș fi vrut să las acolo un semn, dar ca să nu mă repet, am ales să scriu aici câteva cuvinte. În primul rând felicitări celor care organizează astfel de competiții; trebuie multă dăruire pentru așa ceva. Felicitări și participanților! Mi-au plăcut majoritatea epigramelor, fiecare autor are cel puțin câte una care e mai deosebită, în care se oglindește mai bine inventivitatea și originalitatea fiecăruia.

 =  Mă bucur mult
Constantin Iurascu Tataia
[06.Jun.09 19:00]

Am o mare satisfacție să recunosc efortul deosebit realizat de Cornel Ștefan Rodean de a organiza concursul și în special pentru modul transparent și responsabil în care comunică "urbi et orbi" rezultatele. Îmi place că e un tip harnic și sufletist și mai ales că acordă mare atenție acestei cenușărese a literaturii care este EPIGRAMA.Îi doresc sănătate deplină și abia aștept să-l cunosc "de visu". Sănătate și dă-i înainte, Cornele!

 =  Alte răspunsuri
Rodean Stefan-Cornel
[06.Jun.09 21:04]
Vali, mulțumesc pentru trecerea ta pe la această pagină și, chiar dacă în ultima săptămână am intrat mai puțin pe "Agonia", să nu crezi cumva că nu am observat progresele mari pe care le-ai făcut; felicitări!
Domnule Iurașcu,
Ce aș mai putea spune în urma comentariului dumneavoastră decât "mulțumesc, sunt onorat"?
Cornel

 =  Forza AGONIA!
Laurentiu Ghita
[08.Jun.09 18:22]
Cornel,
Mulțumesc pentru aprecieri și pentru informare. Așa cum sublinia cineva, prezența ta îm juriu a fost garanția seriozității și obiectivității.
Ioane Petrule,
îmi pare rău că îți cauzez enervări, dar, ce să fac? Să mai stau pe acasă? Păi ăsta-i cel mai dificil lucru pentru mine, (familia poate confirma). Prin aeroporturi,prin hoteluri, prin schimburi de noapte, ce să fac altceva decât epigrame?
AM aruncat un ochi adineauri pe celelalte postări și, ca să zic? Sunt tari, frate! Asta mă bucură și mai și.
Ce m-ar bucura să avem cât mai mulți AGONiȘTI pe la toate concursurile! Singura condiție e să participăm.
Felicitările mele colegilor premiați, celor evidențiați, celor menționați! Repet, mă onorează compania unor epigramiști de asemenea calitate! =  Forza agonia???
GHERMAN ADRIAN
[08.Jun.09 19:11]
zilele trecute faceam o asemanare intre agonia si o sala de fitness. Se pare ca m-am inselat. E vorba de stadion.

 =  Sensul și țintele...
Rodean Stefan-Cornel
[09.Jun.09 07:42]
Domnule Gherman, nu cunosc în ce context făceați comparația respectivă, dar cred că nu greșiți. Potrivit DEX, prin "agonie", în sens figurat, înțelegem și "zbucium, zbatere", iar pe stadioane sunt, de regulă, întreceri sportive care presupun așa ceva. Faptul că ați trecut, în acea asemănare, de la sala de fitness la stadion, iar este firesc, având în vedere marea audiență a site-ului.
Dacă ați fost ironic în comentariile cu sala și cu stadionul, iar nu greșiți, sunteți acolo unde trebuie, adică pe o pagină a unui agonist care apreciază umorul, inclusiv ironiile...
Din păcate doar am presupuneri referitoare la sensul și țintele comentariului dumneavoastră, sper să nu fi greșit.
Vă mulțumesc pentru trecere și vă mai aștept,
Cornel

 =  Alte informații importante pentru "Agonia"
Rodean Stefan-Cornel
[12.Jun.09 15:37]
În această săptămână s-a desfășurat la Sibiu cea de a XIX-a ediție a Festivalului de Umor Cazon "Podul Minciunilor", organizat de Secția Tradiții și Cultură Militară din Statul Major General și de Cercul Militar Sibiu. Festivalul s-a desfășurat pe două secțiuni mari: creație și interpretare. La secțiunea de creație au fost următoarele subsecțiuni: literatură; epigrame; grafică; fotografie; videoclip. La secțiunea de interpretare s-au întrecut: interpreți individuali; duete; grupuri. Cei mai mulți participanți au provenit din instituțiile militare de învățământ și de la cercurile militare, dar festivalul a fost deschis și pentru alți creatori și interpreți din mediul civil, cu condiția ca participarea lor să fie la temă, adică în zona umorului cazon.
Având onoarea să fac parte din juriu, am și aprobarea instituțiilor organizatoare să prezint aceste informații și, bineînțeles, rezultatele, cel puțin la secțiunea de creație, cu atât mai mult cu cât, se găsesc și aici “agoniști”.
Cu precizarea că toți membrii juriului au notat la toate secțiunile și subsecțiunile și fără să mai dau alte detalii despre activitatea juriului, vă prezint în continuare rezultatele secțiunii de creație.
La “literatură satirico-umoristică”:
- premiul I – Mihai Batog-Bujeniță, Iași;
- premiul II – Dumitru Mincu, Aricești, Prahova;
- premiul III – Ilie Cârstean, Miercurea Ciuc;
- mențiuni: Dănilă Moldovan, Deva; Florentina-Loredana Dalian, Slobozia; Ștefan Lupu, Târgoviște.
Un premiu special la această secțiune a primit domnul Cornel Udrea din Cluj-Napoca.
La epigramă:
- premiul I – Elis Râpeanu, București;
- premiul II – Nae Bunduri, Brașov;
- premiul III – Vasile Larco, Iași;
- mențiuni: Nicolae Nicolae, Caransebeș; Mihai Sălcuțan, Buzău.
Premiul special la această secțiune a fost câștigat de Ion Moraru din Galați.
Dacă Florentina-Loredana Dalian este Florentina-Loredana Dănilă de pe site (și nu mă îndoiesc, i-am citit C.V.-ul), iar caporalul în rezervă (așa a semnat) Nae Bunduri este Nicolae Bunduri (și nu mă îndoiesc nici de asta), înseamnă că trebuie felicitați și de comunitatea agonică, ceea ce fac eu primul. Oficial vor fi anunțați și felicitați “pe linie militară”.
Cornel Rodean

 =  Florinel și NeBun, felicitări !
Dan Norea
[12.Jun.09 17:54]
Acum înțeleg eu de ce e lipsă de diplome pe piață: cei doi s-au vorbit și le monopolizează pe toate, unul pe o parte (proză scurtă), celălalt pe cealaltă parte (epigramă). Nemaiavând loc pe pereții camerei de zi, au început să își tapeteze dormitoarele și bucătăria. Când le terminați și pe alea, dați un anunț, să încep și eu să trimit texte. Mai ales că am deja trei proze scurte și pot să mai scriu una, și mai scurtă. :) =  Numai „cazonă” nu eram!
Dane, văzând titlul comentariului tău, am zis : ”Aoleeeu! A-nnebunit Norică! Ce l-o fi apucat să mă felicite pentru Sibiu? ”. Acum m-am dumirit. Mulțumesc! Și, dacă plătești bine, ți-oi da și ție niște diplome pentru tapet:)
Cornel, e chiar o surpriză! Eu eram convinsă că nu sunt printre câștigători, aveam impresia că totul s-a încheiat. Nimeni nu m-a anunțat încă. Deci îți mulțumesc pentru înștiințare. Chiar dacă e numai o mențiune, sunt onorată să mă aflu printre nume ca cele enumerate mai sus. Să trăiți!
Iar acum, felicit pe câștigătorii de la ”Nicolae Olahus”, ca și pe cei foarte aproape de podium, mai cu seamă agonicii noștrii dragi. Din câte am auzit, cea mai mare concurență în concursuri este la epigramă. Eh, la proză îți găsești mai ușor drumul spre podium. Felicit, de asemnea, și organizatorii celor două concursuri, juriul (de care întotdeauna mi-e milă, gândind cât au de citit) și pe S-C Rodean și pentru efortul de a anunța rezultatele.

 =  completare
De emoție, am uitat să adresez felicitări și celorlalți premianți de la festivalul de umor cazon, cu atât mai mult cu cât regăsesc nume ale unor autori cunoscuți mie (mai cu seamă cei de la epigramă). Felicitări așadar! Și o mulțumire specială adresată celui care mi-a expediat prin poștă tocmai de la Iași anunțul concursului - marele epigramist George Petrone. Pe care, sincer, mă minunez că nu-l aflu printre câștigători. Ori te pomenești c-a făcut parte din juriu?

 =  Pai, da!
Atropa Belladona
[12.Jun.09 18:43]
Ma bucur pentru castigatorii agonici, pe care ii felicit din toata inima, dar ma bucur si pentru altii ( cum ar fi domnii M.Batog-Bujenita si Vasile Larco, ambii colegi de cenaclu de-ai mei)
N-am stiut de acest concurs, as fi participat si eu cu ceva "cazon", macar un salut, acolo!

 =  Răspunsuri și alte informații
Rodean Stefan-Cornel
[12.Jun.09 22:09]
Dane, mulțumesc de trecere!
Florinel (așa îți zice Dan, așa îți spun și eu), concursul nu s-a încheiat decât abia aseară. Domnul Petrone a participat și dânsul, a fost foarte aproape de premii și chiar dacă nu a fost pe podium, rămâne același pe care-l știm... Nu, nu a fost în juriu. Ai dreptate, e greu într-un asemenea juriu, nu numai că ai mult de citit, cum spui tu, dar au fost și zeci de "momente" de interpretare, plus atâtea și atâtea fotografii și desene umoristice, videoclipuri și multe altele.
Carmen, îmi pare rău că nu ai știut de festival, eu nu mă scuz pentru asta, că nu am avut atribuțiuni în organizare (am fost doar în juriu), deși cenaclurile umoristilor și multe personalități din lumea literaturii umoristice au fost anunțate despre acest festival la sugestia mea (și după lista dată de mine). Deci, la cenaclul de la Iași s-a știut, dovadă că au participat foarte mulți, au luat și premii și au trimis anunțuri și pe la Slobozia. Și acum, dacă tot te lauzi cu colegii de la Iași, să știi că la categoria cercuri militare, premiul cel mare (care are în vedere toate secțiunile) a fost câștigat de Cercul Militar Iași (cu domnul Tiron în frunte, un scenarist, regizor, interpret și animator cultural foarte talentat și pasionat).
Cornel

 =  Primiți un plic acasă
Rodean Stefan-Cornel
[09.Jul.09 23:56]
Dragi prieteni care ați trimis epigrame la concursul organizat de cenaclul sibian,
Astăzi au plecat către dumneavoastră prin Poșta Română, plicurile care conțin: un exemplar din revista cenaclului (ACUS), un exemplar din cea mai renumită publicație sibiană (TRIBUNA) și o diplomă de participare (personalizată și prin faptul că pe acestă diplomă este tipărită o epigramă din cele trimisă la concurs). Pentru "premianți", este și o diplomă specială, în care se menționează premiul; despre bani am discutat special cu cei în cauză și am convenit cum și când îi primesc (sau "i-au primit").
Pentru diplomele de participare, să mulțumim cu toții domnului Gheorghe Bălăceanu de la Iași, un renumit artist, de care, cu siguranță o să mai auzim și ca epigramist (cine încă nu a auzit).
Și cu aceasta, Festivalul Nașional de Epigramă "Nicolaus Olahus", ediția a IX-a, s-a încheiat, vă mulțumim încă o dată celor care ați participat!
Cornel Rodean
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !