Comentariile membrilor:

+ obișnuința și neobișnuința morții
Plopeanu Petrache
[29.Jun.09 21:16]
LIM, te întreb cum ți-a venit ideea și imaginea aceasta? Cucuvele lipsă, tristețea primirii morții, ieșirea din obișnuit fără obișnuit, sau cum să murim fără să știm că murim singuri. Așa murim indiferent de ce vor spune "exegeții" în problematica morții! Poemul este original tocmai prin această îmbinare dintre lipsă, moarte și tristețe și gândul implicit că în prezența cucuvelelor Irina ar fi putu să moară altfel decât tristă. E bună încadrarea la "filozofice". Cred că nu voi fi certat de cineva dacă îndrăznesc să recomand acest tet cu o steluță!
Cu stimă
PP

 =  PP
Liviu-Ioan Muresan
[29.Jun.09 21:22]
Domnule Plopeanu Petrache, chiar dacă cineva ar dori să vă certe, o face pe propria piele. A mea s-a făcut de găină cînd am scris. Și nu e puțin.
Vă mulțumesc pentru reacție.
LIM.

 =  On "cucuvelele nu mai au..."
liviu ofileanu
[29.Jun.09 22:24]
Merită LIM,
e un poem care atinge.
Totdeauna MOARTEA NE ATINGE.
Felicitări!

 =  Despre morti numai de bine!
Iustina Daniela Cucu
[29.Jun.09 22:28]
Poate sunt eu carcotasa, dar irina nu merita nici macar majuscula?! Iar acum , pe fond , poezia e filozofica pt ca se refera la moarte, sau e pur si simplu...morbida? Mai degraba as incadra-o la personale. Un fapt de viata-si-atat.

 =  cine mai trece Styx-ul ....
Ion Mihaila
[29.Jun.09 22:40]
Chiar dacă știința nu se împacă așa de bine cu poezia aș vrea să-ți împărtășesc o descoperire interesantă a științei cu privire la cântecul cucuvelei.Acest cântec este de fapt, o chemare a masculului, de regulă, la ruth, la împerechere. S-a descoperit că un suflet care agonizează emite într-un anumit domeniu de frecvență, evident în afara palierului uman(16-20.000 Hz), semnale identice cu ale unei cucuvele care cheamă la împerechere iar masculul negăsind femela, o " strigă" într-un fel de "Unde ești "? Acesta era misterul și care are un sâmbure de adevăr legat de temutul cântec.
Poate că această criză pe care unii o duc în derizoriu, alții construiesc deja adăposturi antiatomice de teamă, va ajunge și pe acest teritoriu al "Styxului"...apele lui nu mai pot fi trecute ca altădată, în lumea celor drepți din lipsă de...., datorită lipsei....,
Titlul mi-a plăcut ca inovație literară, cu toate că în ziua de azi, nu se poate glumi cu copyright-ul și Uninunea Compozitorilor și Muzicologilor din Romania și de aiurea care cred că l-ar pune și pe cuc să-și înregistreze vastul lui repertotiu...(Sper că nu te-a deranjat prea mult tonul glumeț)

 =  despre cucuvele
Ionut Caragea
[30.Jun.09 14:03]
LIM, imi place in special inceputul poemului, primele 3 versuri sunt de efect. O idee simpla transpusa frumos in poem. Felicitari!

 =  cum îmi este obiceiul, mai dau jos o stea
Cozmescu Valentin
[30.Jun.09 19:15]
...doar ca să fac mai mult loc Lunii. Mai ales că cel care a agățat steaua de ciocul cucuvelei a săvârșit un oarece delict de onestitate față de moarte (dar scuzabil totuși pentru un om care a înțeles moartea, deși nu este tocmai exeget; dar, culmea!, centrează totuși bine în zona "filosofice").

Cât despre cucuveaua ta afoană ... am să las deoparte impresiile pe care le-o fi avut Irina când a pre-simțit moartea (cred că nici ea nu își mai amintește cum a fost întâlnirea cu tăcerea). Plec totuși de la înmormântarea Irinei cu un vers pe care să-l fredonez la cafeaua de dimineață: "urmărea firul ierbii de la balcon".

PS: sigur că ți s-a făcut pielea de găină. că doar nu vroiai să ți se facă pielea de om (l-a jupuit de mult vreme moartea) :) .

 =  Liviu, Iustina
Liviu-Ioan Muresan
[01.Jul.09 17:33]
Liviu, mulțumesc de felicitare. Mi-a făcut plăcere remarca.
Iustina, cred că merită. Nu o trec la personale pentru că e poezie. Mulțumesc de comentariu.
LIM.

 =  Ion, Ionuț, Valentin
Liviu-Ioan Muresan
[02.Jul.09 16:44]
Scuze de întîrzierea răspunsului. Doream să zic ceva ieri, timpul nu ne lasă uneori.
Ion,nu m-a deranjat. Mi-a făcut plăcere.
Ionuț, mulțumesc de bunele vorbe.
Valentin, mulțumire. Asta e cu pielea de găină :) Dar m-am gîndit la un caz real, doar numele e altul.

LIM.

 =  .....
Laurențiu Ion
[02.Jul.09 16:52]
singura ta problemă e că te comporți ca un tonomat: scoți texte și comentarii instant. aici e mișto ideea din primele 3 versuri, dar e prost transpusă, construită șamd
apoi irina avea 89 de ani și a murit
mătușa mea a murit la 40 de ani
un vecin de bloc la 18 ani
o prietenă la 21 de ani și exemplele pot continua
care-i treaba?

iarăși e mișto ideea cu firul, dar prost transpusă
e de concept și asta e bine

 =  Laurențiu
Liviu-Ioan Muresan
[02.Jul.09 17:07]
La 18 ani nu aștepți cîntecul cucuvelei, la 21 de ani poate nici nu știi de simbolistica acestuia, la 40 de ani speranța e mare. Am dorit să transmit, atît cît poate o persoană ce nu a ajuns venerabilă vîrstă, sentimentul. Cred că am fost destul de empatic. Mulțumesc pentru punctul de vedere. Uite, ca să nu fie instant :) o să mai pun această frază. Cred că atingerea esenței în cîteva vorbe e mai importantă decît învîrtitul în jurul nucleului.
LIM.

 =  ...
Laurențiu Ion
[02.Jul.09 17:17]
stai liniștit că știam că vei reacționa astfel - adică pe lângă subiect și cu explicații filosofice
sunt bune și astea dar în momentele în care ai vrea să-ți bagi foarfeca în gât dar n-o faci nu mai e loc de esențe și alte alea
îmi pare rău că sunt sincer și încerc să spun lucrurilor pe nume
da, ești o persoană talentată care din păcate a dat în grafomanie, asta nu înseamnă că ceilalți se învârt în jurul nucleului, sau că tu nu poți să te mai și limitezi
o altă problemă ar fi că vă complaceți în maratonul ăsta de adulări
păcat!

 =  Laurențiu
Liviu-Ioan Muresan
[02.Jul.09 17:26]
Îți respect sinceritatea, chiar mă bucură. Nu am lăudat niciodată un text ce nu mi-a plăcut. Chestia cu grafomania chiar nu o înțeleg. Dacă evoluția noastră aici duce spre așa ceva trebuie să corectăm. Cu nucleul ziceam în sensul unor comentarii ample, un fel de citoplasmă, care de fapt nu atinge esențele. Eu zic scurt, de genul:"nu e bine aia sau aia" și cred că ajunge. Prefer să citesc mai mult și să scriu mai puțin. Oricum nu apuc să citesc tot. Din păcate.
LIM.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !