Comentariile membrilor:

 =  Reușite
Vali Slavu
[08.Jul.09 15:29]
Mi-au plăcut toate. Parcă ultima e cea mai cea.
Am trimis și eu la Gura Humorului cinci epigrame, dar nu am primit niciun răspuns. Tu știi ceva?

 =  Excelente
Florin Rotaru
[08.Jul.09 15:33]
Petre, un grupaj foarte bun (iti mai amintesti, din armata?) Cea cu ex-ministrul este mortala. Daca aceste epigrame n/au fost printre cele premiate, tare curios as fi sa le vad pe cele cu coronita. Felicitari

+ Felicitări, GPI!
Laurențiu Orășanu
[08.Jul.09 15:42]
"Unui guvern debusolat", "Murphystă", "Soacra în criză" ar putea intra pe agenda de lucru a guvernului. Foarte bine socotite de colegul GPI, ele ar putea fi evaluate și de antologatori, dacă nu-s prea ocupați cu ale lor.
Pe fostul ministru îl las în pace, fiecare pe mâna lui piere, nu e chiar pe gustul meu, dar nu din motive estetice.
Primele două sunt bine așezate, deci mai la îndemâna omului. "Cercul vicios" posibil să mai fi fost atins de criza de lichidități.

Remarc grupajul în totalitate, cu sublinierile de dinainte. O dovadă că GPI joacă bine în teren, construind, fază cu fază, o partidă redutabilă.

Și înstelez, într-un interval relativ scurt de timp, pentru a doua oară, același epigramist,chiar dacă regula pe care mi-o impusesem era mai distributivă.

Felicitări, GPI!


 =  Vali, Florin, Laurentiu
Gârda Petru Ioan
[08.Jul.09 15:48]
Vă mulțumesc, nu mă așteptam la reacții atât de rapide și de flatante. Nu știu cine a luat premii și mențiuni, știu doar că eu nu. Oricum, textele au fost cu numele la vedere și presupun că este premiat "Cineva", nu "Nimeni".

 =  Aha...
Vali Slavu
[08.Jul.09 15:57]
... am înțeles. :)
Acum, că am citit epigramele tale, mi-e cam rușine să le postez și eu. E primul concurs la care am trimis epigrame și nu sunt nici pe departe atât de reușite ca ale tale. Îmi iau totuși inima în dinți.

 =  Felicitări și de la mine
Dan Norea
[08.Jul.09 17:07]
Felicitări pentru grupaj, dar și pentru fiecare în parte. Calimero, cu steaua, are dreptate. Și Florin are dreptate, sunt sigur că la o jurizare atentă (ca să nu spun corectă) ar fi trebuit să ia premiu.
Eu la Gura Humorului nu mai trimit. M-am nimerit anul trecut pe acolo în timpul festivalului, eram în concediu. Din punct de vedere artistic, caricaturiștii sunt la mare cinste, apoi dansurile și cântecele populare, arta culinară, parașutiștii, caii...
Concursul de epigrame e doar un punct care trebuie bifat pe ordinea de zi și atâta tot. Ca un exemplu, premiile au nume. Unul dintre nume mi-a dezvăluit substratul: premiul III - "Humoresca" se numește așa pentru că este destinat unui epigramist din Gura Humorului; care nici nu s-a prezentat să-și recite catrenele. Sunt curios, cine a luat Humoresca anul acesta. Probabil nu vom afla niciodată.
 =  Trimit
Gârda Petru Ioan
[08.Jul.09 17:25]
Dane, mă bucur că ți-au plăcut. Eu trimit în măsura în care aflu de concursuri și în care am timp. La început, acolo unde credeam că am trimis texte mai valoroase (Buzău, Tg. Jiu),speram și eu la a nșpea mențiune. Nu îmi mai fac acum iluzii, dar trimit. Mi-am propus să nu aștept premii zece ani, după care, dacă nu mi se-tâmplă, voi începe să mă îndoiesc de mine. Deși, dacă sunt apreciat de cei pe care îi consider mari valori aici pe site, de ce aș cere mai mult?

 =  Ce frumos îți șade înstelat !
Virginia Popescu
[08.Jul.09 18:14]
Ce frumos îți șade înstelat, Petru Ioan Gârda!
De altfel tu ai obsesia steleor, a luceafărului, am observat asta mai demult...
Mă bucur din toată inima pentru aprecierea de care te bucuri, iar eu sunt una dintre "admiratoarele" scrierilor și a talentului tău autentic...

Sincere felicitări!

 =  păi, da,
ciutura carmen luminita
[08.Jul.09 18:47]
noroc cu voi, epigramiștii, ne mai descrețim frunțile, perfect orientate, în general o spun, toate textele tale pe social, foarte plăcută lecturarea lor, amical, L

 =  Cîteva considerații
Constantin Iurascu Tataia
[08.Jul.09 18:58]

Foarte bune catrene pe tema crizei ai comis, dragul meu GPI! Au dreptate antevorbitorii mei că ar merita din plin să fie premiate. Numai că Dan Norea are dreptate cînd afirmă că paranghelia asta de la Gura Humorului este dominată de graficieni doar obersturmbahnfuehrer este vestitul Popa Popa's. Iar pentru sectorul de literatură, judecător suprem este ultravestitul Cornel Udrea care se pricepe la epigrame cam cît pisoiul meu la judecarea transhumanței ciobanilor autohtoni. Ce-ai scris tu e bine selecționat, cu prozodie impecabilă și poante subtile și reușite. Dă-i înainte și nu lua în seamă, ascultă sfatul bătrînei carapace care poartă supranumele de Tataia. Eu știu bine ce valoare are GPI, chiar dacă l-am mai ciupit cîteodată. Avanti, signore cu toată vigoarea!

 =  Virginia, Luminița, Tataia
Gârda Petru Ioan
[08.Jul.09 19:55]
Virginia, ești o doamnă ca întotdeauna și laudele tale mă flatirizează, deși ai pus "admiratoarele" în ghilimele. Eu te admir fără.

Carmen Luminița, mulțumesc. Noi, cei cu ochii răsăriți "în opus", ne opunem cum putem acestui "timp ndureros, obosit și nervos". Promit să te citesc pe-ndelete.

Tataia, când am citit titlul comentariului am avut emoții. Ciupiți, totuși, serenisime, cu toată puterea, atunci când considerați că se impune! Mulțumesc cu respect!

+ Stea
Sorin Olariu
[09.Jul.09 00:09]
Domnule Gârda sunt placut impresionat de grupajul dumitale. Epigrame originale, cu o prozodie aproape fără cusur care merită încă o steluță și de la mine.

 =  Imbold
Gârda Petru Ioan
[09.Jul.09 06:49]
Domnule Olariu, mă onorați, mă stimulați, mă obligați. Mulțumesc!

 =  Două stele
Dan Norea
[09.Jul.09 13:36]
Începusem o discuție despre stelele epigramiștilor, într-un comentariu de acum câteva zile. Mă bucur că n-a durat mult și am ajuns să văd epigrame cu două stele. Pe vremuri, am văzut și patru stele la o epigramă, dar de vreo doi-trei ani, era criză mare prin zonă. Să sperăm că s-a terminat, până la urmă nicio criză nu durează prea mult.


Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !