Comentariile membrilor:

 =  sfânta treime și conu' firică față-n...față.
gena gurau
[16.Oct.09 23:38]
eu sunt profană în ale împărțirii, mai ales în treimi - nici dusă la biserică.
dar pot strecura aici, așa, o undă de optimism gregar, făcînd apel la lirica populară?...ăă..pot?!

deci, pot!

Băsescu și Boc într-o barcă în largul mării înfuriate. Un val puternic răstoarnă barca.
Întrebare: - Cine scapă?
Răspuns: - România!

..da' să știi că-mi rezerv dreptul de veto.
asta-mi dictează liberul-arbitru. :D

 =  pe scurt (pentru Gena!), din Ghidul electoral
Adrian Firica
[17.Oct.09 11:12]
Geno! – na, că era să te strig Veto! – tre’ să te lămuresc, că simt eu că ai nevoie de o consultanță electorală.
Uite cum stă treaba: populația cu drept de vot se împarte în două părți egale, o parte e înzestrată cu simț civic, cealaltă e cu simțul ăsta la pământ. D’l Geoană și cu mine facem parte din secțiunea înzestrată cu acest șimț, d’l Geoană având acest simț ceva mai ridicat, ceea ce înseamnă că votul domniei sale face cât două – fapt certificat și de CCR (Curtea Constituțională a României). De exemplu, dacă în Biroul Executiv al Senatului se votează ceva, și să zicem că votul iese 3 pentru, 4 contra, d’l Geoană fiind printre cei trei-pentruiști, atunci e clar că votul este de 4 pentru, 4 contra, deci, de fapt, rezultatul este de 5 pentru, 4 contra, pentru că votul d’lui Geoană face cât două voturi. Așa încât notificarea CCR, cum că ea nu se bagă în treburile Regulamentului Senatului este perfect justificată.
Că lucrurile stau așa cu „proprietățile multiplicative ale d’lui Geoană, vine să o demonstreze și faptul că d’nia sa poate să convoace și Biroul Executiv al Camerei Deputaților, chiar dacă nu face parte din componența acestuia.
Mai mult, domnia sa poate să și desemneze un premier, chiar dacă treaba asta șade în competența Președintelui republicii.
Dar, să mergem cu exemplele până la confinele lumii posibile: dacă în sala unde a votat domnul Geoană se obține scorul de 99 voturi pentru Geoană și 100 pentru altcineva, atunci scorul numărat este de 100/100, însă scorul real, care va fi consemnat ca atare, este de 101 pentru Geoană și 100 pentru celălalt. În restul sălilor, acolo unde d’l Geoană nu a votat, lucrurile stau un pic altfel. De ex.: dacă d’l Geoană figurează pe listă și obține 100 de voturi pentru, contracandidatul obținând tot 100, atunci, se va consemna ca rezultat final 101 voturi pentru Geoană și 100 pentru contracandidat. În acest fel orice formă de fraudă electorală fiind îndepărtată.

 =  un "amănunt important"
Adrian Firica
[17.Oct.09 11:19]
uite că am scăpat un "amănunt important": în cazul depistării unui caz flagrant de fraudă electorală, voturile obținute de d'l Geoană rămân valabile, celelalte voturi fiind anulate "de drept"!

 =  mi-e rușine de nu mai pot!!!!!
gena gurau
[17.Oct.09 13:58]
coane,
dintotdeauna am adorat regula de trei simple.
nu specific acum de ce. :D

am mai iubit mult mult de tot matematica.
aia de o făceam pe tablă cu creta, nu pe dintr-asta ecologică (virgulă!) cu markeru'.
deja sunt convinsă de apariția și aplicarea unui alt fel de matematici.
și-ți mulțumesc și rămân recunoscătoare pentru reușita ilustrare didactică și condescendentă și-atât de coerentă..

dacă într-alt an am tras un X și 0 generos dincolo de perdeluța fluturîndă, anu' ăsta fiind extrem de civică, cu conștiința întinsă ca ciunga umflată până pocnește, cred că mă voi rezuma în a mă scobi în dinți și după orice ultimă urmă de.

nu-ți mai traduc sintagma *mi se rupe*.
doar îți ofer generos filmul ei. :))

 =  o "adăugire" importantă
gena gurau
[19.Oct.09 00:52]
imaginea face toate paralele!!

adrian, dacă vei face pustiul de bine și-mi vei reaminti la momentul oportun ziua în care să nu mai joc șotron cu conștiința-mi, promit că-ți voi împărtăși ceva mai mult decât bucuria coincidenței simpatiilor comune.
pe bune!


mai mult decât atât: îmi voi uita pachetul de gumă de mestecat acasă. :D
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !