Comentariile membrilor:

 =  evadare
Adria Ana
[21.Oct.09 17:59]
Mi-ar fi placut sa fiu prezenta la lansare, dar prin intermediul acestui interviu am descoperit cateva dintre secretele care au facut posibila aparitia volumului de poezie. Desi volumul se numeste "Evadarile unui poet domestic", se pare ca in realitate reflexiile interiorului se exprima in diverse ipostaze. Mi se pare interesanta afirmatia ca proza ar putea reprezenta o noua etapa, pentru care in acest moment, Bogdan nu este inca pregatit, desi la prima vedere pare mult mai usor sa scrii proza decat poezie. Multumim pentru interviu!

 =  Doruleț, textul...
Emil Iliescu
[21.Oct.09 22:48]
Doruleț, textul propus de tine îndeplinește toate coordonatele unei prezentări de carte pertinentă. Iar interviul luat, de fapt, un dialog viu între doi creatori, are câteva puncte fierbinți. Cum ar fi cel despre drumul liricii de azi, surprinderea critică a faptului că tot mai adesea avem de-a face cu un curent : "Atât de zgrunțuros, rece, acid, uneori de-a dreptul vulgar, având mai degrabă gustul cucutei, departe de hipnotica lumină a unui Eminescu sau Nichita Stănescu?".
Definiția unei ars poetica aduce prin răspunsurile intervievatului tău o realitate crudă: "Sunt mulți care fac din ea o meserie, scriind versuri la minut și dacă se și poate și contra cost". Așa este, azi mulți scriu pentru bani, nu din prea-plinul inimii lor.
Felicitări pentru acuratețea prezentării tale. Felicitări lui Nicolae Bogdan Groza pentru acest volum de suflet.
Cu prietenie, Emil Iliescu

 =  interventie
Bogdan Nicolae Groza
[22.Oct.09 09:18]
Doru, interviul luat ma onoreaza. Iti multumesc.
Adriana, lasa-mi o adresa de email si-ti trimit un volum. Vin cu o precizare la ceea ce ai zis tu, si anume ca: "la prima vedere pare mult mai usor sa scrii proza decat poezie" e posibil sa fie asa, dar nu sunt pregatit pentru un proiect de o asemenea anvergura. Nu inca. Mai incolo, poate :)
Emil, iti multumesc pentru felicitari. Ai intuit exact ce se ascunde sub acel of al meu, referitor la 'versurile le minut".
Fie sa ne reauzim cu bine.

 =  felicitări!
Teodor Dume
[22.Oct.09 10:57]
felicitări autorului cărții
dar și autorului acestui articol.

e o realizare de suflet și un gest care onorează Arta și Frumosul.

cu sinceritate,
teodor dume,

 =  Doamnei, Adria Ana,
Doru Emanuel Iconar
[22.Oct.09 15:44]
Vă mulțumesc pentru comentariu. Sunt conștient că am mult de învățat până voi scoate un interviu cu adevărat bun.

Trebuie să mulțumesc și domnului Dăncuș, pentru că a avut încredere în mine.

Doru Emanuel

 =  Domnului Emil Iliescu,
Doru Emanuel Iconar
[26.Oct.09 22:25]

Ați intuit perfect, a fost un dialog viu, cald, m-a prins, înlăturând repede celebra mea timiditate, cu puncte interesante, între doi oameni care s-au descoperit cu această ocazie, fără a fi dezamăgiți unul de altul. Dimpotrivă.
Mulțumesc de trecere, întotdeauna binevenită, pentru că intotdeauna învăț ceva de la dumneavoastră.

Doruleț

 =  Bogdan,
Doru Emanuel Iconar
[29.Oct.09 15:36]
Cu toate emoțiile avute, de care nici tu nu ai fost străin, întâlnirea cu tine mi-a făcut plăcere.
Am constatat, încă o dată cu acest prilej, cât de falsă poate fi imaginea despre o persoană, dacă îl „știi”
numai din spațiul virtual.

Doru Emanuel

 =  raspuns
Bogdan Nicolae Groza
[04.Nov.09 16:16]
Teodor, cu scuzele de rigoare pentru intarzierea raspunsului, iti multumesc pentru urari si fie sa ne auzim cu bine. :)

 =  Teodor Dume,
Doru Emanuel Iconar
[15.Nov.09 11:32]
Mulțumesc de trecere, felicitări și pentru prietenia ta care-mi însoțește pașii, nu numai pe acest site.

Doru Emanuel

 =  parere
Andrei Lucian
[04.Dec.09 00:04]
Draga Doru Emanuel Iconar, interviul tau e interesant. As avea de precizat cateva aspecte:
urmarind sirul intrebarilor tale am observat ca faci o trecere de la pronumele de politete: “Ce înseamnă poezia pentru dumneavoastră?”,la o tutuiala cum e cea de genul: “De ce este importantă explorarea „eului” pentru tine?. Aici pot specula ori ca nu stii cum sa te raportezi inca la oameni, ori acest interviu scris aici este format din intrebari puse in doua momente diferite, intre care Domnul Nicolae Bogdan Groza ti-a permis amical sa il tutuiesti.
Mergand din nou in text raman mirat de pozitiile tale conceptuale cum ar fi:
1."Cred, dar nu te superi, cei care folosesc expresii licențioase nu au găsit exprimarea perfectă pentru ceea ce simt.” Cu alte cuvinte l-ai acuzat de imperfectiune. Lucru care e adevarat, dar la toti, repet, la toti , e subinteleasa imperfectiunea din arta,din viata.Chiar si ideea de perfectiune e imperfecta. Tu scoti evidentul la iveala de parca ar fi cine stie ce revelatie.
2.Alta pozitie a ta ar fi aceasta paranteza: “( Mi se pare că majoritatea își plâng de milă ).
Am pastrat la final replica aceasta care ma indeparteaza de o apreciere pozitiva asupra felului tau de a purta un dialog, unul publicat pe un site. Redau abrupt raspunsul tau, contextul il stii,sau poti citi din nou textul tau:” Nu o cunosc și nici nu cred că e potrivit să știu, for now.”. mi se pare o impertinenta din partea ta sa spui asemenea cuvinte, mai ales ca era un argument pentru a sustine punctul lui de vedere, iar tu il cenzurezi la modul copilaresc.
Vad ca Eminescu inseamna ceva pentru tine, de ce nu te-ar interesa acea poezie “Spovedanie”? Ti-ar folosi pentru cultura ta generala.Te cam tragi de sireturi cu acest poet, dar poate mi se pare. As fii bucuros sa ma contrazici cu argumente pe text. Toate bune!


 =  Domnule Andrei
Ina Simona Cirlan
[04.Dec.09 22:12]

Sunt purtătoarea de cuvânt a Dorului în această perioadă tensionată a tezelor:).
Prima observație e cât se poate de corectă, trecerea de la „dumneavoastră” la „tu” deranjează cursivitatea textului în sine. Mi-aduc aminte că și eu am remarcat-o când am citit textul, cu ceva timp în urmă dar am uitat să i-o semnalizez atunci.
Apropierea reporterului de cel intervievat , modulările, diversele tonalitățile sunt chestiuni de bucătărie, pe care Doru le va învăța pe parcurs. Important e că a făcut primul pas.
Raportarea, relaționarea lui cu oamenii, e adevărat, e încă la început.
La cei cinsprezece ani cât are Doru, totul e un început.
Și supoziția următoare este corectă, interviul s-a desfășurat întai în virtual unde Doru, acuzat deseori aici pe site de „excesivă politețe” a folosit pronumele de politețe, apoi în plan fizic, unde Bogdan bănuiesc că s-a „predat”imediat:) în fața farmecului deosebit al Dorului, propunându-i suspendarea pronumelui bățos.
Bănuiesc acum, că celelalte mirări despre pozițiile conceptuale ale lui Doru sunt mai clare. Are frumoasa  vârstă la care  își strigă lui și lumii cu uimire că pământul e rotund.
Acum veți fi de acord cu mine că ceea vi s-a părut a fi cenzură copilărească e filtrul prin care un adolescent crescut într-un mediu curat, liniștit, echilibrat a ales să cunoască lumea.
Recomandarea din final vreau să cred că nu ați fi făcut-o dacă ați fi cunoscut vârsta Dorului.
Cu speranța că veți urmăriți, în continuare, ascensiunea juniorului Agoniei, toate cele bune și dumneavoastră!

Bogdan,
Felicitări! Eu aștept și o carte cu piticuții răsfirați printre rânduri, în proză:).

 =  raspuns si urare de la mos Nicolae...
Bogdan Nicolae Groza
[05.Dec.09 12:40]
Andrei, ai intuit bine, interviul e structurat pe doua momente diferite. Primul pe mess, dupa cum zicea si autorul interviului, si al doilea in real. Am acceptat fara rezerve interviul acesta, si in momentul in care Doruletz mi-a spus dvs. l-am rugat insistent sa ma trateze ca pe un prieten si nu ca pe o personalitate sau mai stiu eu ce persoana publica, si sa ma ia la per tu. Desigur, i-a fost greu la inceput sa-si schimbe brusc registrul politetii, si acum cand vorbesc cu el mai scapa din cand in cand cate un dvs, uneori dupa lungi perioade de conversatie la per tu. E normal, are 15 ani, are cei 7 ani de acasa, e politicos, si credc ca nu exista nicio lipsa de respect daca el imi spune tu, asa cum am convenit. daca mi-ar zice dvs. m-as simti extrem de batran sau o persoana very important, ceea ce nu sunt. :)
Apoi, nu stau sa analizez "imperfectiunile" asa cum lasi sa se inteleaga. In momentele live, spontane, poate nu-ti ies intrebarile, raspunsurile, replicile, dialogurile asa cum le doresti si se mai intampla sa se puna o intrebare ambigua, cu subintelesuri, insa fara intentia sau insinuarea ca x sau y ar fi asa si pe dincolo. De aia e de preferabil dialogul "pe viu" decat unul play back, cu intrebarile dinaite puse si cu raspunsuri atent selectionate, pentru a da bine " in pagina". Sa lasam nealterata bucuria interviului in sine, cu toate micile ei stangacii sau imperfectiuni.
Poate ai dreptate, poate a fost prea brusc acel: "Nu o cunosc și nici nu cred că e potrivit să știu, for now." dar avand in vedere ca e vorba de o poezie licentioasa, cu expresii si limbaj mai mult sau mai putine decente, replica lui mi s-a parut ok. Are 15 ani, o educatie a bunului simt si exprimarii frumoase, nu trebuie inca sa-si otraveasca pe moment si sufletul ,si inima si alte cele, citind o poezie despre care a auzit sau a intuit-o ca fiind vulgara. L-am inteles si-l inteleg. Una e cand citim noi ,adultii poezia asta mai atipica, sa zic asa, si o citim cu un fel de voluptate si alta e cand citeste un adolescent asemenea poezie. e o chestie de perceptie si de selectarea prioritatilor.
Am vrut sa intervin pentru a lamuri anumite aspecte asupra interviului luat. Sper sa nu fi suparat pe nimeni pentru intervenita mea.
Ina, la cartea cu pricina (ia ce rima mi-a iesit, ina- pricina :))) ) mai am de lucru, dar cum deja vorbesc si scriu rimat fara sa-m idau seama, o sa mai treaca ceva timp pana voi scrie proza cu piticii lui Groza ( oops. alta rima, proza lui groza :)))
Sa fiti cuminti, sa va curatati ghetutele ca iata mosul Nicolae ( o fi al de-i zice si a lui Groza? ))) o sa vina cu daruri. Celor rai le va aduce o nuia. Asa ca daca n-ati fost cuminti tot anul, macar azi sa dati dovada de harnicie, altruism si prietenie, ca mosul sa va aduca daruri multe.:)

 =  Domnului Andrei Lucian and my friends, zâna și Bogdan
Doru Emanuel Iconar
[08.Dec.09 15:34]

Cer scuze pentru întârzierea cu care răspund. Sunt în perioada tezelor.

Aveți dreptate când aduceți în discuție această neconcordanță. Desigur, mi-e ciudă că nu am observat eu acest aspect. Pe de alta parte, cu acordul poetului, am vrut să prezint întâlnirea cu autorul volumului lansat și interviul exact cum a decurs și vi l-a prezentat deja Bogdan. Mai mult, a fost publicat în aceasta formă.
În concluzie, cu toate observațiile dumneavoastră, recunosc întemeiate, nu voi corecta textul, dar voi ține cont de atenționarea dumneavoastră la următorul interviu.

La partea a doua a comentariului, remarca nefiind pe text, după cum cer regulile site-ului, nu am obligația de a răspunde.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat și pentru observația lăsată.

Doru Emanuel Iconar



Zână Scaietina,

mulțumesc pentru susținere. E bine să vă știu alături, mă ajutați să pășesc drept, să nu mă rătăcesc în pădurea cuvintelor, să evit pânza de paianjen a „realităților”. Nu știu dacă rezistam atâția ani fără dumneavoastră și prieteniile pe care am reușit să mi le fac aici.
Sunt foarte mândru de porecla primită de la nașa mea în ale scrisului: juniorul Agoniei.

Hai să vă dau o veste bună. Am luat 10 cu steluță la teza de luni.

Doruleț



Bogdan,

Plăcută trecerea ta. Mulțumesc, sper că domnul Lucian este mulțumit cu explicațiile primite.
Abia aștept să treacă perioada asta încărcată să te bat la șah.
Am fost cuminte și Moș Nicolae mi-a pus în catalog câțiva de zece.
Mai vorbim.

Doruleț

 =  Domnule Petruț,
Doru Emanuel Iconar
[08.Dec.09 22:27]
Mare dreptate aveți, sunt la frontierea gândurilor, dar și al reportajului. Sper să învăț, sper să devin cu adevărat bun.
Mulțumesc pentru placuta vizită.

Doruleț




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0