Comentariile membrilor:

 =  aci...
ioan peia
[01.Dec.09 19:45]
...ai nimerit-o bine, victore, ai pus-o la fix pe note, da' știi cum? la fix!
tiehnika - balșaia; slova - krasivaia!
e prima ta bucățică versificată care mă convinge.
ura!

 =  nenea Peia, nu mă certați că-mi dau lacrimile... :)
Victor Potra
[01.Dec.09 19:56]
zău așa, e proză maestre... :))
una cam conjuncturală, poate cam ușurel-ironică, dar chiar într-atâta să-ți displacă nu mă așteptam, hi, hi... :D

acuma... nu știu dacă te-oi fi priceput eu corect, dar de obicei când închei cu "ura!" e de rău :))

în fine, știi că nu mă deranjează miștoul, important e să ne mai zbânțuim un pic că e prea liniște pe-aici și ne trece Moșul cu vederea, nu ne mai dă decât cadouri scrobite și cu cravată.

Să ne trăiești, că tare bine le spui,
Victor

 =  victore,
ioan peia
[01.Dec.09 23:52]
fratele meu păjurean,
dacă-mi aduc bine aminte - și te rog să mă corectezi dacă greșesc - eu am făcut cam vreo trei comentarii la textele tale poetice. în unul mi-am manifestat îndoiala asupra calității lui; în altul, am făcut aprecieri pozitive, deși nu entuziaste; iar cît privește pe cel de față, chiar am fost sincer impresionat de reușită. se vede treaba, însă, că oricît de sincer aș fi, musai mă pomenesc cu un proces de intenție taman în moalele capului, chiar și cînd îmi exprim surpriza plăcută vizavi de ceea ce citesc! oi fi eu de vină, că nu reușesc a mă face înțeles, or fi cuplați pe bruiaj semantic cei care mă receptează, nu știu. dar, de data asta, - pun mîna pe biblie, căci o am, întîmplător la îndemînă - că textul de mai sus chiar mi s-a părut o reușită, dat fiind ușurința, dinceritate și, implicit, credibilitatea în care a fost scris. sintagma: "tiehnika - balșaia; slova - krasivaia!", de mai sus, chiar asta a vrut să spună, chiar dacă în stilul meu, cumva puțin mai neconvențional. acu, ce să zic? o iei cum dorești, dar m-aș bucura să mă crezi pe cuvînt.

iar apropo de liniștea de pe aici, nu pot spune că sunt cam multe sfinte cuminecături în straie cernite, care cred că literatura este un fel de liturghie cu prescuri cumpărate de la supermarket și, deci, trebuie să facem mumos în fromt, că altfel ne papă sf. atanase, făcătorul de plăci de gramofon columbia. nu știu cum să zic, dar se confundă stilul viu, tăios, robust cu insulta de mitoc a poeților de la coada juneții. ceea ce, pardon, nu se prea nemerește, bre! dar... asta-i țara, cesta-i norodul!

 =  cap sau Pajura
rechesan gheorghe
[02.Dec.09 09:50]
C-o fi prozopoem ori snapshot de drojdie(absintul absurd al păjurenilor)textul e mirific, da ce ce zic eu mirific, e de-a dreapta patriobulic(na, că mă încurcai în sintagme)Atîtea senilități liricoid- bombastice apar de ziua națională, încît o zicere ca aceasta e ca o spovedanie către masa lectorilor bramburiți de emfază
Îmi plăcu discursul clar, fără sofisticării și cinismul bine drămuit
În rest ce să mai constat... Ai laviu Pajura uerevăr iu ar!

 =  victor potra
Nache Mamier Angela
[02.Dec.09 12:01]
acest text are ceva din cartarescu ,dar nu-i lipseste meritul de a fi uman si sincer în sensul cel mai nobil al termenului
as scoate "bagaboante" caci textul merita sa ramâna într-un registru grav ,social
un text angajat ,care mi se pare un bun filon pentru toate otravurile societatii ,pe care potra le absoarbe ca un burete

 =  țin cu veverițele
Adrian Firica
[02.Dec.09 12:25]
consider că, la propriu și la figurat, țara are "o maladie" a vârstei ridicate; ceea ce denumești tu medie fiind numai rezultatul unui calcul statistic.

nu mă sfiesc să te anunț că virusul ăsta, AH1N1, are un comportament eminamente porcin, fiindcă imediat ce a intrat în țara noastră, s-a protejat printr-o mutație genetică, mutație care a redus la zero toate eforturile noastre.

poate, totuși, veverițele vor reuși să supraviețuiască, în ciuda mediului completamente ostil.

 =  pricolici de iarnă :)
Victor Potra
[02.Dec.09 14:20]
Dragă Ioane, cine s-a fript cu Peia suflă și-n laude... :) Tare mă bucur că te-a binedispus și ți se pare un text cu plusuri. Nu era proces de intenție, ci autoprotecție :))
Cât despre liniște, te informez, dacă nu ai văzut deja, că tocmai am sunat deșteptarea! :)) O să-mi folosesc vacanța să mai fac nescaiva isprăvi agonice, hi, hi...

Gheorghe, Pajura e la nord de sud, adică undeva în zona limitrofă a Bucureștiului parvenit. Ca în orice zonă de graniță, acolo ies în evidență mai bine inter(tr)acțiunile... :) Vin și eu la tine acuși, că citii un text mirositor, la care mă zoresc să zic oarece... :D

Madame Mamier, aici m-ați prins, cu „toate otravurile societatii, pe care potra le absoarbe ca un burete”... :) Aș păstra „bagaboante”, pentru că face legătura cu finalul... :D Fauna e complexă, nu? :))

Adrian Firică, faptul că suntem eminamente porcini nu trebuie să ne împiedice să sperăm într-o contra-maladie, de esență caragialescă, de exemplu cea a râsului cu gura până la urechi... știi tu de cine, că deh, există priorități... :D Mă gândesc să susțin cauza veverițelor printr-un text acid, intitulat „Woody feat Chip'n Dale”, ce părere ai? :)))

Vă mulțumesc tuturor,
Victor
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !