Comentariile membrilor:

 =  măi, LIM..
gena gurau
[24.Dec.09 15:27]
sunt în total dezacord! :))

"dacă zero ar avea sens nu doar abstract
ci palpabil așa să-l atingi să-l simți să te încălzești cu el
să-i vezi culorile și să exclami entuziast este!"


...păi, nu numai că există, nu numai că nu este doar abstract și are sens,
dar
ne-a prins în cercul lui demuuuult..

1 n-ar exista fără protecția lui 0, chit că vrei să-ți ștergi picioarele pe el.

lumea vie are la bază gașca asta mică, binară. :)


ca-ntotdeauna îmi plac teribil ideile și variantele de subiecte abordate.
parafrazînd nițel: constanță în diversitate! :D

 =  gena
Liviu-Ioan Muresan
[24.Dec.09 16:09]
chiar așa, ne-a conjurat zeroul acela. Mersi mult de trecere. Crăciun fericit!
LIM.

 =  LIM
Ottilia Ardeleanu
[24.Dec.09 16:24]
Cred că trebuie doar să alegem între TRUE și FALSE. Atâta tot.

Mult bine și fericire (asta include restul!)!

Ottilia Ardeleanu

 =  Ottilia
Liviu-Ioan Muresan
[24.Dec.09 17:40]
o simplificare a înțelegerii. Crăciun fericit!
LIM.

 =  m-am informat: așa e!
Adrian Firica
[24.Dec.09 19:56]
spun, cu mâna pe inimă:
Crăciun e fericit, fiindcă și-a-nhămat, de bine de rău, renii la sanie;
eu nu-mi găsesc boii acasă;
alții se vaetă că nu-și pot pune caii la bicicletă.


Notă
se vede asta din cele de mai jos:


- Despre împărțirea numelor și a termenilor în echivoci, univoci și paronimi, și ce anume este echivocul și în câte feluri se rostește

După cele spuse anterior, urmează să tratăm despre împărțirea termenilor instituiți arbitrar în echivoci, univoci și paronimi. Deși Aristotel tratează în Categorii despre echivoci, univoci și paronimi, totuși aici doresc să mă refer numai la cei univoci și echivoci, deoarece despre paronime s-a vorbit mai sus.
Însă mai întâi trebuie cunoscut că numai sunetul sau vreun alt semn instituit arbitrar este echivoc sau univoc, iar de aceea intenția sufletului sau conceptul nu este propriu-zis nici echivoc și nici univoc.
Dar sunetul care, semnificând mai multe lucruri, nu este un semn subordonat unui concept, ci este un semn subor¬donat mai multor concepte sau intenții ale sufletului este echivoc. Iar aceasta vrea Aristotel când spune că numele este comun, dar rațiunea substanțială este diversă, altfel spus conceptul sau intențiile sufletului, cărora le revin astfel descripții și definiții și chiar conceptele simple, sunt diverse, deși sunetul este același. Acest lucru reiese evident din rostirea diverselor limbi, căci într-o limbă se instituie pentru a semnifica ceva identic cu ceea ce se semnifică printr-un anume concept, iar într-o altă se instituie pentru a semnifica ceva identic cu ceea ce se semnifică printr-un alt concept, și astfel prin mai multe concepte sau pasiuni ale sufletului se realizează subordonarea în semnificație. (William Ockham – Summa Logicae Pars I, cap. 13-l9).


...
Primele au ca temă Sufletul, a cincea pe cele care au ca temă Intelectul, în a șasea Enneadă pe cele care se referă în mod precumpănitor I (Unul) – Porfir mai spune că în cuprinsul fiecărei Enneade a încercat să plaseze pe primele locuri textele mai simple și a lăsat la urmă textele mai dificile, ceea ce nu se verifică în mod necesar.
De exemplu: “... dar el nu este totuși Unul însuși. Căci Sufletul este /desigur/ o unitate, dar unitatea /sa/ este cumva o proprietate adăugată... (Despre Bine sau Unu – I, Plotin — Opere).


până la urmă, toți sunt credibili! =  Domnului Firica
Liviu-Ioan Muresan
[24.Dec.09 20:46]
Aici am introdus teoria dualității informației. 1-0. Suprapusă dualității undă corpuscul, materie energie, trup suflet, e posterioară aristotelicelei. Mi-am permis să completez după 2000 de ani. Poate e prea mare ambiția stîlcirii gîndirii universale, acceptate și bătută în cuie.
LIM.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !