Comentariile membrilor:

 =  Morala poveștii mele, cam aiurea, fiindcă nu am timp să încropesc alta
Iakab Cornelia Claudia
[09.Jan.10 18:25]
exact ce aveam nevoie, umor, aur pur. am auzit si eu de menestrela: a provocat cutremure in acolo unde oamenii se autodostrug incercand sa-i implice si pe altii, ....................... a invatat tornadele sa-si joace in stil mare piciorul de balerina, adica le-a facut mai gratioase, a vorbit pe limba mami naturi si a baRFIT SI DAT PE GOARNA TOT CE MISCA SI NU MISCA, A ORGANIZAT CELEBRA RESPONSABILITATE A FLACARII OLimICE, A FACUT STRATEGII DE RAZBOI SI PACE, A DAT TUTUROR CEVA SI NU A LUAT NIMIC, A CONSTRUIT, scuze de majuscule o eroare, constiinta ca o centrala nucleara urmeaza sa fie data in functiune noua sectie, se taie panglica rosie si se bea sange adevarat de struguri.

 =  bun!
Atropa Belladona
[09.Jan.10 18:34]
un text cu umor de calitate, chiar ma intrebam cand vei reveni si cu genul acesta de texte.

lecturat cu mare placere,
eu

 =  Foarte bun!
mihai traista
[09.Jan.10 18:50]
Rar mi se întămplă să recitesc un text de două ori și să-mi placă la fel de mult.
Ce să zic e foarte tare!
cu respect!

 =  stimate domnițe
rechesan gheorghe
[09.Jan.10 19:48]
Vă mulțumesc, mai ales că așa cum prepuiesc io nu prea vă plac menestrelele

 =  Mihai
rechesan gheorghe
[09.Jan.10 19:50]
Spre surprinderea mea tewxtele scriase în joacă au mai mare receptivitate decît alea serioase...mulțumesc pentru aprecieri

 =  Umor de 24 carate cu rubiniu încorporat
florian abel
[09.Jan.10 22:11]
Uite dom'le, eu mă plângeam că mor anonim șiu acu' descopăr că mai e pe aici un nene om cu talent adevărat pe care eu nu-l descoperisem, deși mă rățoiesc de peste un an prin Agonia. Umor dibaci, nescămoșat, neforțat, netras de urechi, se vede cum curge dintr-o călimară cu cerneală de sepie cal.I, și la câte texte ai în pagină, o să trec mai ușor peste criza asta care sper să se termine până le termin de digerat.

Cu prietenie și sincere chicoteli, F. Abel

 =  Mereu actual
Ioan Jorz
[09.Jan.10 22:55]
Maître, textul nu-și pierde din prospețime, nici astăzi, când "Menestrela" a trecut în starea de evanescență, spre regretul meu și-al multora. Din nefericire, personajul pare a se multiplica fără probleme, în spațiul virtual. Doar Ion Lupu, filantrop și mizantrop, totodată, rămâne ne-clonabil. Am (re)lecturat cu plăcere proza.

Ioan J

+ declaratie de presa I
Adriana Lisandru
[09.Jan.10 22:57]
domnule Rechesan, sa ma iertati, dar, in calitate de purtatoare de cuvant Menestrelei, dati-mi voie sa de-clar ca induceti in eroare opinia publica atat prin omisiune cat si prin diversiune. Anume ati omis sa spuneti ca Lupu nu era chiar lupul din poveste, fiindca isi schimbase parul, optand pentru o blana superba si ecologica productie doomiista, originala, importata cu mari sacrificii din Europa, complexul Niro. Diversiunea consta in faptul ca dati de inteles ca fortele de ordine ar pierde vremea prin parcuri, salvand cultura!! Toata opinia publica stie ca aceasta acuzatie este absolut neintemeieta, este o facatura ordinara!

multumesc, multumesc, urmatoarea declaratie de presa o vom face in cadrul stirile de la HotNews.
...........

eu rar ma incumet sa comentez proza si, va spun sincer, este prima stea pe care o acord aici unei proze. dar savoarea dialogului m-a convins sa-mi asum riscul si eventualele huiduieli.
sper ca steaua va calauzi cat mai multe Menestrele incoace, ca vor citi povestea si ca, dintr-o sezatoare (literara) in alta, ea se va raspandi, intru inteleptirea domniilor lor.

reverenta.

 =  stimată purtătoare...
rechesan gheorghe
[10.Jan.10 00:01]
de prese, menghini și alte obiecte de constrîngere și răsfrîngere în masă,
am aflat cu satisfacție (sentimentul acela micuț dar cald care se cuibărește parșiv în orice umorist)prin intermediul domniei-voastre că agonia neagonică nu și-a pierdut umorul!
sărumîna Adriana


 =  Florian
rechesan gheorghe
[10.Jan.10 00:03]
,
Eu mă strofoc de 2 ani pe-aici dar tot nu mi-am pierdut uzul hazului!
Totuși cine are timp să citească tot ce se scrie pe-aici
Mulțumesc pentru aprecieri

 =  maistore Jorz
rechesan gheorghe
[10.Jan.10 00:06]
Mnestrelele sunt inepuizabile, imprevizibile și veșnic statornice în lirismul lor desuet spre deliciul criticilor și a cîte unui cîrcotaș ca noi doi
Să-auzim numai de bine

 =  Felicitari
Sorin Olariu
[10.Jan.10 02:35]
Textul e super. Place mai ales pentru ca nu este deloc fortat si curge ca un rau in albia sa, cu valuri clipocind la soare.

 =  scurt tratat cu apa de ninsoare
Laurențiu Orășanu
[10.Jan.10 06:16]
Aflu că Menestrela se plimbă bine-mersi prin pădure, Cucu (sau Lupu, că mare mai ți-e pădurea, Doamne!) e ținut departe de privighetoare prin mijloace perfect regulamentare (dat tare la gambe). Mă rog, vorba ta, poate greșesc și mă plimb cu coșulețul prin altă poveste, prin altă pădure... și totuși, parcă apa de ninsoare de care pomenești e aceeași...
Mulți sunt ninși, puțini cunosc... O Menestrela!
Eu te citesc demult, și mă bucur că recunoașterea vine, și nu așa, târziu și pe bandă de magnetofon. Faptul că scrierile serioase se valorifică mai greu are, a mon avis, o explicație: cum agăți mai ușor pe strasse? cu cârlige, sau fără?

Mă aștept în continuare la orice ... text bun ca acesta.

Calimero

 =  stimate Epigramist
rechesan gheorghe
[10.Jan.10 11:14]
Mulțumesc pentru aprecieri, mă strădui să-nlătur digurile și să dau drumul hazului la vale!

 =  D-le Orășanu
rechesan gheorghe
[10.Jan.10 11:17]
Aveți dreptate:muștele nu se prind cu oțet, dar vorba lu' nea Villon"ou sont les neiges d'anțărț?"
Onorat de vizită și aprecieri

 =  :)
Monica Manolachi
[10.Jan.10 14:39]
Sper să nu se rupă vraja ori să se diminueze biodiversitatea dacă poposesc și eu pe aici. Fauna, oricum, nu dispare. Bunăoară, am stat de vorbă ieri cu un pui de lup (aciuat prin parc, nu rătăcit prin pădure) și multe mi-a mai îndrugat. Dintre toate zăpăcelile înșirate, a mărturisit că trecerea dintr-o poveste în alta i se pare încă cea mai grea probă, spre deliciul degustătorilor de povești.

Promit să nu calc pe iarbă, domnu Fătu.

 =  Răspunsul mult-așteptat
Goea Maria Daniela
[10.Jan.10 17:01]
Domnule Recheșan,

Am râs, din toată inima, citind textul. E foarte bun, fără îndoială, mai ales că păstrează un ton urban (citadin) și nu are excese (decât, eventual, de umor). Felicitări!
O cunosc și eu pe Menestrelă (a propos, superb nume). Mi-a făcut câteva confidențe, pe care vi le împărtășesc.
Nici nu visa la așa atenție din partea atâtor condeie de talent! Nu s-ar fi gândit niciodată să ajungă eroină de basm și nici că orice gest îi este monitorizat cu atâta abnegație și profesionalism. Drept pentru care vă mulțumește, cu riscul de a vă întrista (din fericire).
Aplombul groparilor, pardon, comentatorilor, o miră nespus pe Menestrelă. Mai ales doi dintre ei, pe care îi considera amici, i-au atras atenția: un gropar, pardon, olar, de peste mări, țări și State și un frate, dintr-un alt basm, cu doi frați pătați (de sânge). Acești doi foști amici, setoși de sânge nevinovat de umoristă fără pretenții și aspirații de mărire, au împlântat pumnalul lui Cain în colega de sait și epigrame. Deh, c-așa-i în... basme, tenis și viață!
Cât despre poliția citadină, Menestrela nu comentează, nu de alta, dar acuși îi pune cătușe de offtopic!
Una peste alta, Menestrela s-a amuzat pe cinste și vă mulțumește, din nou, pentru atenția, meritată, desigur, dar nesperată, pe care i-ați acordat-o, cu atâta generozitate și malițiozitate.
Tuturor participanților la înmormântare, pardon, comentare, sincere condoleanțe, pardon, resentimente din partea Menestrelei!
S-auzim numai de mine, pardon, de bine!
Nu știu de ce mă tot încurc în cuvinte - îmi cer scuze, pardon, muze!
Acest text o fi un pamflet, menuet sau stilet?
Dumnezeu, pardon, Menestrela știe cel mai bine!

Confidenta Menestrelei =  Ludicul și publicul țintă
Dan Norea
[10.Jan.10 17:25]
Spre surprinderea mea textele scrise în joacă au mai mare receptivitate decît alea serioase...
(rechesan gheorghe)


Mi se pare normal. Ludicul atrage copilul care există în fiecare din noi.
Textele serioase pot atrage numai ceva particular, nu cred că există ceva la fel de general valabil. Publicul țintă e mult mai redus.

În particular, textul e bine scris, se vede că odată ce ți-ai dat drumul, cuvintele au venit de la sine. Dacă a scrie un text serios presupune scremut și retușat, un text jucăuș se scrie dintr-o suflare. Și rezultatul e cel puțin la fel de bun.

Sugerez o variantă masculină, cu erou principal Menes T. Relu. :)

Succes !

 =  Frații Grimm - o bandă de scelerați care sparge bancomate:)
Mă alătur și eu corului de apreciere. Felicitări! Mi se pare cu adevărat un text foarte bun, în ciuda faptului că am devenit foarte exigentă în ultima vreme cu textele umoristice. Mă bucur să fiu contrazisă, într-un moment în care strâmb din nas aproape la orice. Părerea mea e că nu se scrie deloc ușor un astfel de text, „în glumă” nu înseamnă neapărat și „cu ușurință”. Fiecare vorbă pare pusă exact la locul ei, nimic în plus, nimic în minus. M-a încântat și lipsa oricărei urme de vulgaritate, păcat în care mai cădem cu toții atunci când dă umorul pe-afară din noi. Foarte bine alese „profesiile” și numele criticului literar și agentului comunitar. Însă cel mai tare m-a amuzat „banda de scelerați”...

 =  răspunsuri, ocazii
rechesan gheorghe
[11.Jan.10 08:33]
Dragi cititori, comentariile voastre sunt o dovadă că hazul poate hălădui nestingherit prin cotloanele agoniei, dar și ocazia să vă cunosc!
Monica,
Nu mor lupii cînd vor menestrele!S-auzim de bine...
Maria Daniela,
Mărturisesc m-ați prins:basmul se bazează pe jurnalul menestrelei, manuscris ce l-am șutit în timp ce dînsa era ocupată să-i fiarbă un ceai de sunătoare cu gust de idilă, agentului Fătu!Credeți că scap de rigorile legii?
PS Acest text este un basm citadin, cu implicații cotidiene
Domnule Norea,
Aprecierile d-voastră mă onorează...voi încerca să scriu pentru Biblioteca Preșcolarului o serie de POvești muritoare și cotidiene!
Florentina-Loredana,
Încîntată să te cunosc;constatînd că un singur zîmbet nu aduce satira promit să mă mai fac de rîs.

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !