Comentariile membrilor:

 =  În legătură cu autobuzele,
Monica Manolachi
[21.Feb.10 00:50]
pe unde mă aflu acum, dacă nu faci cu mâna, în stație fiind, unele nici nu opresc. Ai de ales: ori mai aștepți o jumătate de oră, ori o iei pe jos.

Sau au mici panouri cu orare amănunțite, fixate pe stâlpi și te duci cu 10-15 minute înainte în stație - asta în caz de orice - pentru a ajunge taman în clipa în care șoferul închide ușile și bye-bye!...

Totuși, n-am înjurat, am luat-o pe jos în asemenea situații. Noroc că drumul este prin natură.

 =  Monica, iarna este superbă!
Adrian Firica
[21.Feb.10 02:11]
aaa,
Monica, bătrânica era în autobuz, voia să coboare unde poftea ea.
de exemplu: eu am acum 25 de milioane de dolari; am trecut de testul medical; plec în cosmos; după o oră le spun ălora să deschidă ușa... pentru că vreau să cobor.

și eu am mers pe jos, la serviciu, în iarna anului '84, peste câmp, unșpe kilometri (școlile erau închise!) - directorul școlii, când m-a văzut, a crezut că vede un film S.F.; ceea ce nu l-a făcut să vadă seria a doua a filmului, atunci când, numai la două săptămâni distanță, același director, "ne scotea" la cules de bumbac: erau cam -22 de grade, că așa este aici, în câmpie, însă era soare iar copiii claselor mici nici nu păreau să priceapă...
vom mai vorbi despre asta, presupun, fiindcă fetele din clasele de liceu nu au mai făcut față, mai apoi, politicii de natalitate... ș.a.m.d.

dar... să vorbim despre modul sublim în care domnul Manolescu prezintă cărți și cum vede el lucrurile din punctul de vedere "unescian" - tocmai am o poză cu statuia lui Lenin, care se dă pe derdeluș în stânga bisericii... știm noi care, iar micuțul Lenin a căzut cu năsucul în zăpadă.

+ este
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
de apreciat probabil ca manolescu scrie numele alea corect.

1. pai individualizarea are ca pret opozitia fata de comunitate. e inevitabil. si daca totusi individualizarea are ca rezultat apartenenta la comunitate e iarasi un neajuns caci, de ce ai nevoie sa apartii unei comunitati din moment ce esti individualizat ? scopurile si interesele comune ? nu, astea nu sunt un motiv suficient de bun. caci nu pot fi 100% comune ( asa cum par a fi in partidele politice ). creanga a spus ca sunt 5 degete la o mana si nu seamana intre ele. cine e atat de fraier sa creada ca 3000 de membri din partidul x gandesc 100% la fel ?

nu e un paradox tampit ? sustii ca promovezi individualitatea ca sa o filtrezi insa prin parerea comunitatii.
are cehov o nuvela foarte misto, Salonul nr. 6. si cam ceea ce i se intampla doctorului in nuvela aia, pare a fi soarta tuturor oamenilor din ziua de astazi. o recomand cu caldura amatorilor.

2. in privinta sistemul penitenciar, eu nu cred in el. nu vad cum poti indrepta un om izolandu-l intr-un mediu 100% viciat. adica cum, te bazezi pe echitate si pe liberul arbitru de care dispune, ca el sa aleaga cainta in singuratate ? si ce facem cu cei crescuti in conditii improprii, care nu beneficiaza de materia cenusie necesara pentru a face asta ? cei pe care mediul efectiv "i-a stricat". cei care nu au educatie, care au crescut intr-o adevarata microsocietate a infractionalitatii si care nu pot gandi altfel din cauza ca nu au cunostinta de existenta acestui "altfel de a gandi".
sistemul penitenciar e o ipocrizie si e de asemenea semnul subdezvoltarii speciei umane in materie de moralitate si psihism. atatea orientari ale psihologiei, atatea teorii sociale, atata nanotehnologie si atatea avansuri in stiinta si totusi, suntem aceeasi salbatici.

3. sa se intereseze de saracie, sanatate, dezastre naturale sau sociale? unde, cum cand? eu nu am vazut pe nimeni in realitate interesat :)

in fine, motivatia acestui articol e pana la urma o recentie, sau o ultima sfortare a 'marelui manolescu' care vrea si el sa ne aduca aminte ca inca n-a murit ?

dau stea pentru ca mi se pare de bun augur subiectul.


 =  typo
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
*recenzie

 =  ...
ioan albu
[22.Feb.10 08:57]
bun, si?? ati dat 3 citate mari din textul lui Manolescu - ca si cum ele graiesc de la sine - si sugerati insidios ca sunt prostii cat casa. dvs stiti sa exprimati idei in mod clar? sau va place numai ironia obscura care ar trebui sa persuadeze cititorul de inteligenta & profunzimea ezoterica a textelor dvs?

 =  răspunsuri... în funcție de aprecieri
Adrian Firica
[22.Feb.10 10:39]
Ioan,
"citatele" citate de mine sunt tot articolul lui Manolescu.
cu greu am putut pricepe cine este autorul cărții.
n-am priceput dacă merită să cumperi cartea și dacă te alegi cu ceva după asta.
o să fac efortul să-mi caut esoterismul. dacă-l găsesc, ți-l dau cadou!; poți să te speli și pe cap cu el... sau cu Manolescu. ai grijă să nu-i încurci.

Claudiu,
mulțumesc!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !