Comentariile membrilor:

 =  Poate
Liviu-Ioan Muresan
[17.Aug.10 23:50]
cîteva vorbe în plus. E un poem ce se citește bine, se înțelege și se acceptă. Asta e important, transpunerea în fapt a cititorului. Și e bine făcută. Prozaic dar liber citirii și înțelegerii.
LIM.

 =  liviu ioan muresan
emilian valeriu pal
[18.Aug.10 09:17]
E prozaic, intr-adevar, dar tocmai pe asta am mizat. Multumesc.

 =  Emilian
George Asztalos
[19.Aug.10 23:06]
E stilul acela minimalist care nu strălucește decît prin amănunte derizorii și care se uită trei secunde după. Poate fii foarte poezie cu șansele lui minime de audiență. dar asta doar la maeștri insignifianței nu oriunde. părerea mea. keep up the minimalist good work!

 =  *
Silvia Goteanschii
[19.Aug.10 23:29]
adânc și sugerativ. un fel de reunire a părților. cel mai mult îmi place că îți poți atribui poezia/ cu excepția imaginilor strict personale - acolo la dealul ungurului sau la borcanul cu dulceață/. mai mult, e o reflectare artistică a conștiinței. conflictul dintre cele două lumi paralele:interioară și exterioară.
va veni o yi când fiecare dintre noi vom tăia inelul cel gras. ne vom pune pe deget inelul cel scump. și oricum vom fi jumătăți de măsură.
citit cu plăcere, silvie

 =  -
Silvia Goteanschii
[19.Aug.10 23:32]
er.vom tăia porcul ce gras
vă rog să puneți pe seama oboselii greșelile strecurate "flagrant".

 =  mai george asztalos, ce m-am ris
emilian valeriu pal
[20.Aug.10 10:18]
Inca de cind am lasat comentariul la textul tau eram constient ca exact asa vei reactiona. Pentru ca asa reactionezi de cind esti pe aici. Eu nu am criticat realismul cu care, vai mama, m-ai zdrobit in raspunsul tau si apoi ai inchis comentariile. Eu m-am referit strict la lipsa de substanta a textului respectiv si la calitatea proasta. Tu-mi vorbesti de Ginsberg dar iti incadrezi texte la categoria underground fara sa ai habar ce inseamna aia. As face si eu parada cu lecturile mele dar o fac degeaba.

Era previzibila reactia ta, pentru ca, imediat, te-ai dus si la Radu Stefanescu si ai aruncat cu laturi. Pentru ca exact asta este stilul tau. Si nu numai aici. Ti-as aduce aminte de mai multi autori care au facut pacatul capital sa comenteze negativ un text si ai luat-o la modul personal.
Chill. Promit ca am sa-ti cumpar eu un loc de veci pe Aleea Artistilor. Dar scuteste-ma de timpenii revansarde. Lasa-ma sa fiu derizoriu si tu straluceste in continuare. Cine stie, poate poezia ta underground va deveni un fel de stea polara a literaturii universale. pina atunci propun sa ne vedem fiecare de treaba lui.

Silvia, multumesc de semnul mai putin incrincenat. Trebuia un autor de calibru ca George sa bage in seama un astfel de text derizoriu si sa-mi arate calea catre lumina.

 =  Fiul Risipitor
Aurel Sibiceanu
[20.Aug.10 11:40]
Un poem reușit, cum reușită este și ideea de a-ți fi
propriu judecător, propriu fiu risipitor...

Un inventar onest al bucuriilor simple,
al pierderilor mici, pline de omenesc.
Parcă și melancolia din text devine un semn de sănătate.

Felicitări!

P.s. Gheișele chiar nu vor sex;
pentru povești sunt "crescute",
pentru "singurătatea culturală" a bărbatului
și pentru peripețiile în arta ceaiului.
Americanii le-au confundat rolul,după anul 1940,
și într-o oarecare măsură le-a și reușit!
Poate chiar epistema asta ai avut-o în vedere!

 =  d-le Sibiceanu
emilian valeriu pal
[20.Aug.10 15:31]
N-as vrea sa par fals ori sa va dau dreptate din complezenta, dar ati sesizat foarte bine fragmentul cu gheisele. Pentru ca, din ce stiam eu, la origini, rolul unei gheise era acela de a asculta un barbat. Si pe lucrul acesta m-am axat in fragmentul respectiv. multumesc de semn.

Ps. Nu ar fi fost acest ps daca nu as fi fost atentionat de cineva.
cred ca unii oameni nu prea stiu sa renunte, indiferent de situatii.
George Asztalos, in dictionarul roman exista doua explicatii pentru termenul de sacal cu care ne-ai cadorisit pe toti cei care am cutezat sa avem o alta parere decit magnifica ta creatie.

O prima explicatie(ca sa o iau de jos in sus) ar fi om rapace, josnic. Daca aveam intentia sa te distrug literar sau mai stiu eu ce, daca te urmaream sistematic daca si daca si daca... Nu cred ca se pune problema.

A doua explicatie ar fi ca sacal inseamna un animal micut asemanator unui lup care se hraneste cu hoituri. In contextul textului pe care l-ai aparat cu atita vehementa, eu cred ca se potriveste mai bine. Doar ca ai gresit putintel adresa.

 =  asa trece timpul
Anni- Lorei Mainka
[20.Aug.10 16:01]
cam toti ne facem curaj cum putem: adica sa facem socoteala cu noi, a ta e chiar nostima.....in tristetea si cenusiul acela al jurului nostru

te-ai facut si tu mare si s-a "termenat" cum spun vecinii mei
lasa inelele , pina una alta, mai ai de scris sau?

ultimul vers pare o justificare
ptr care faci socoteala cu tine?
ca l-ai lasat asa, singurel

 =  dom ziarist
George Asztalos
[20.Aug.10 20:18]
lasă-mă să am concepția mea personală despre underground nu mi-o impune pe a ta sau pe cea a dicționarelor. textul tău tot un nefericit minimalist rămîne cu toată rîca de doi lei care nu-l ajută cu nimic și n-are nicio audiență. șacal sau nu, eu unul am renunțat demult să scriu avioane verzi pe pereți. faptul că nu-ți place ține doar de estetica urîtului dar realitatea are uneori valențe sinistre asta-i situația chiar dacă sar pe pajiște măscărici insinuanți aiurea. pentru mine emilian pal nu înseamnă decît o mare dezamăgire. campania lui de denigrare vine ca o confirmare clară că doar ura și invidia sunt ”armele” republicii literelor române. nimic altceva. ”fuarte taree fratte!”

 =  george, romanii au talent
emilian valeriu pal
[22.Aug.10 12:29]
Eu nu aveam cum sa am frustrari fata de textul tau. Iar daca textul meu nu are "audienta", nu ma pling(in schimb circul tau are si pt asta iti multumesc. Poate reusesc sa fac de Craciun un conert de muzica corala. Eu stiam ca muzica sau o emisiune are audienta nu un text. Dar ma rog, limba romana e prea grea chiar si printre poezei ca tine). Nu ma bat cu pumnul in piept. Reactia mea, repet, a fost strict reactia la un text prost si nimic mai mult.
Pentru ca tot vad ca faci tumbe prin subsoluri, te invit pe 31 august la Piatra Neamt, la preselectia "romanii au talent". Unii mai mult, altii mai putin.
Si eu nu cred ca am adus in discutie aspecte personale, cum ai facut tu cu acel batjocoritor "dom ziarist".

Dar asa se in timpla si se va intimpla. Singura ta scuza pentru un text prost e frustrarea altora. Si nicidecum lipsa completa de viziune si consistenta.
Eu pun punct aici. Nu stau de vorba cu autori fixisti. Vezi cazurile Radu Stefanescu, Oana Popescu, Alina Livia Lazar, etc etc.
E ultima data cind iti mai raspund si cind voi mai avea de-a face cu tine.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !