Comentariile membrilor:

 =  Slobozia, această Bârca a Bărăganului !
Aurel Sibiceanu
[14.Oct.10 09:38]
Ei, ar mai fi de amintit și de interviul acordat în februarie 1989 cotidianului Libération, în care ataca regimul Ceaușescu, de arestul la domiciliu, care aduce cu un fel de lustrare în vederea viitoarei cariere post-decembriste.

Mai pot fi făcute și câteva considerațiuni despre valoarea operei.

Eheiii, ca și despre China, câte nu se pot spune Mircea Dinescu ! Așteptămemoționați o continuare.

 =  petre anghel-adaug o anecdota
Nache Mamier Angela
[14.Oct.10 10:12]
titlul "spune" totul cu umor,articolul este just si analiza subtila
eu am ramas cu un gust amar ,pacat ca "omul dinescu" e atât de slab fata de "poet"
la brasov la o sezatoare literara i-am cerut un autograf pe vol.sau "proprietarul de poduri"
mi-a spus ca îl voi avea a doua zi
când ne-am revazut mi-a spus ca a retinut volumul pentru domnia sa caci nu mai avea în stocul personal!
a râs cu pofta de figura pe care mi-a facut-o si eu am ramas cu buzele umflate...
închei cu aceasta "anecdota" inspirata din experienta mea perso ...
nu-mi amintesc sa se fi scuzat...în acea zi a fost pentru mine un poet "fara soclu"

 =  Erată
Aurel Sibiceanu
[14.Oct.10 10:13]
Eheiii, ca și despre China, câte nu se pot spune despre Mircea Dinescu ! Așteptăm emoționați o continuare.

 =  Totul e ...fisat!
Petre Anghel
[14.Oct.10 10:51]
Stimate domnule Sibiceanu, va urma, fireste, totul este ...fisat si chiar scris!
Felicitari despre gandurile despre Mircea Ciobanu. In alta ordine de idei: pentru revista nu pot sa scriu nimic, dar va las sa reproduceti din ce am scris, daca va intereseaza. Daca nu, ramane ca-n tren, nu-i bai.

 =  Muza e fecioara
Petre Anghel
[14.Oct.10 10:55]
Stimata doamna Angela Nache, nu ma mira, din pacate, intamplare relatata, Dinescu se iubeste doar pe el si nu este interesat decat de ai lui. Pacat, promitea sa insemne ceva, muza poeziei, insa, este fecioara si daca e terfelita, nu mai vine sa-ti manance de palma.

 =  despre muze terfelite....
Anni- Lorei Mainka
[14.Oct.10 12:16]
cu aceste articole si destine literare m-ati facut sa ma reimprietenesc cu acest site- spectuaculoase sunt cararile domnului pe care de fapt simpli sfinti le paveaza.....ba un Fanus Neagu, ba un Manolescu....pacat, daca toate talentele romaniei faceau asa , departe ajungeam si nici prin mineriade nu treceam....

ps - am auzit de Werner Soellner, l-am cunoscut, un exceptional poet pe care insa nu l-a propulsat nimeni, si da, mare mi-a fost uimirea cind am aflat ca in anii 60 !!!! el a semnat o colaborare!!!! dar primul dupa revolutie care a fost tradus impecabil de Soellner a fost Dinescu , care presupun ca nu a semnat nimic si cred ca a fost la fel de trist ca si mine cind a auzit de semnatura lui Soellner, care precis nu a adus atita amaraciune peste cititori precum escapadele tinarului Rimbeaud.....

ar trebui facuta o lista - daca tot e epoca lor - cu cine n-a semnat in ultimii 30 de ani colaborarea la securitate!!! ca cine a semnat , n-avem timp sa o completam.....
ex - Christa Wolf -acum ridicata in toate slavile a semnat tot, a dus-o bine 40 de ani, dar n-a dat-o nimeni afara din lit. , ba i se dau premii incontinuare, oare de ce ???? doar pentru ca ea a semnat la STasi si nu la Secu????
balanta dreptatii e oarba veti zice, dar noi oamenii ne mai putem pune ochelarii sau?

 =  sunt solutii
Petre Anghel
[14.Oct.10 12:44]
Doamna Mainka,
E corect ce spuneti, toamai de aceea nu trebuie sa dormim si sa-i lasam sa-si faca de cap tradatorii, turnatorii, pomanagii. Sa ne unim si noi, cei care nu am spurcat neamul, cultura, limba, parintii, prietenii. Primul pas ar fi chiar cel pe care-l facem deja, sa ne citim, sa apreciem ce e de apreciat si sa batem toba!
Cu bune sentimente.

 =  ...la tâmplă se atinge rar...
Gârda Petru Ioan
[14.Oct.10 13:00]
Nu risc sa fac aprecieri critice, dar trebuie sa spun ca e de ajuns acest eseu pentru a ma convinge de valoarea morala a autorului. Sunt fapte (de)scrise cu arta.
Amaraciunea se citeste printre randuri (Vad ca am riscat, totusi. Scuze).
Felicitari si multumiri!

 =  Partea cealaltă
Dan Norea
[14.Oct.10 15:13]
Ca de obicei, pentru a-ți forma o părere completă, trebuie ascultată și partea cealaltă.

Că în tinerețe a dus o viață boemă, nu i se poate reproșa.

Că a fost secretarul tinerilor scriitori uteciști - să fim serioși, UTC-ul, cu excepția celor de la vârf (gen Iliescu la vremea lui) era ceva complet formal.

Că s-a însurat cu fiica unui ungur și a unei rusoaice - asta îmi amintește de acuzația că ar fi fost agent rus. Discutabile sunt două probleme: dacă e adevărat și, dacă da, ce însemna pe vremea aceea patriotismul - să fii naționalist alături de Ceaușescu sau agent străin, împotriva lui Ceaușescu. În discuția asta chiar și securiștii se împart în două cete.

Că a mers la o casă de vacanță, indiferent a cui era, împreună cu alți oameni de cultură -Ana Blandiana, Andrei Pleșu, Ion Caramitru- iarăși nu mi se pare o acuzație serioasă.

Că în calitate de șef al Uniunii Scriitorilor n-a făcut nimic, aici sunt convins că oricine ar fi fost în locul lui, ar fi apărut acuze similare. Scriitorii se ceartă mai abitir decât oamenii politici (care, de fapt, mai mult simulează). Numiți-l pe Dumnezeu în fruntea USR și mă îndoiesc că ar reuși să o transforme într-un "nucleu de energie și autoritate morală, care să bușească președinții". Păi unul dintre președinți, Constantinescu, a fost propus de un asemenea for cu autoritate morală. Și?

Că la câțiva ani de la revoluție a început să se ocupe (bine) de afaceri și a lăsat literatura, e opțiunea lui și iarăși nu cred că i se poate reproșa.

Bun, eu aici m-am făcut avocatul diavolului, trebuie și el să aibă unul, nu?

Mai mult decât întreg articolul, m-a convins povetirea doamnei Angela Nache Mamier. Gestul mârlănesc al lui Dinescu spune totul despre caracterul lui.


 =  zic eu
silviu dachin
[15.Oct.10 08:49]
asa o fi, da' ce are a face poezia cu poetul?...

'nainte, maestre, 'nainte!

 =  di/ tri/ quatre/ ne-sco
Radu Botta
[16.Oct.10 18:20]
Domnule Petre Anghel,

cu mare bucurie citesc acest fragment portretistic. Teribil de precisa incizia pe care o faceti dar mai ales judecata, cumpana faptelor, resortul etic in care se insurubeaza aceste capete sucite, iata al catelea portret, se deseneaza un cerc. Va citesc cu febrilitate si le povestesc si amicilor ca am mai gasit pe cineva in Romania... In timpul asta amestecat, cati mai decid calm si inscriu om cu om, fapta cu fapta. Nu pot inchipui un alt fel de punct critic valid decat acesta din care scrieti dumneavoastra despre literatura/literati. Datorita ruperii de ritm si de generatie, sunt scrierile esentiale, prolegomenele. Iar unii dintre ei dupa un text ca acesta despre ei insisi, vor continua sa traiasca degeaba. Caci li s-a pus definitia. Nu mai sunt necesari, au murit... logic.

 =  incurajator
Petre Anghel
[17.Oct.10 20:49]
Domnule Radu Botta, este incurajator ce-mi scrieti. Va sunt recunoscator.

 =  Poate nu conteaza
Petre Anghel
[17.Oct.10 20:57]
Stimate domnule Dan Norea,
evident ca nu i se poate reprosa nimic unei persoane, nici daca bea sau nu, nici pe cine-si alege de nevasta, nici pe cine viziteaza, nici contributia la dezvoltarea sau distrugerea unei institutii si cu atat mai putin ce face el cu talantul incredintat de Bunul Dumnezeu. Faceam doar o schita de portret unui poet, din perspectiva sociologica. Voie de la mine ca de la Banul Ghica, asa cum spune o zicere, daca nu conteaza si pentru altii caracterul, moralitatea, tradarea, ingascarea, batjocorirea spiritului!

 =  Înainte de alte cuvinte...
Miclăuș Silvestru
[17.Oct.10 23:44]
adresez felicitări dlui Petre Anghel pentru precizia documentară a eseului...
Suntem obișnuiți să-ntâlnim în viață oameni-cu-două-fețe, oameni-cu-mască, perverși ș.a.m.d. Constatăm că personajul Dinescu ce apare frecvent și pe posturi tv a făcut uz de asemenea matrapazlâcuri pt a fi cât mai sus... La o lectură atentă, am observat anumite scăpări de tipărire. Cu acordul dv, îmi permit să le menționez: 1.non-verbal, 2.cică la intervenția 3.universitari 4. va fi susținut 5. fiindcă poeta 6. cel cu care va sta cu 7. că literatura... 8. cumpără terenuri 9. Mircică insista(ă) 10.Ioane 11.ciubuc gras.
Amănuntele contribuției dv ne ajută să cunoaștem adevărata față a
omului... Personal, vă mulțumesc pt valoarea eseului și efortul depus.
cu respect deosebit
silvestru

 =  observatii
Petre Anghel
[18.Oct.10 20:48]
Domnule Silvestru Miclaus, multumesc pentru aprecieri, inclusiv pentru observatiile referitoare la tiparire.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !