Comentariile membrilor:

+ Bijou
Atropa Belladona
[24.Oct.10 15:52]
Dupa cum vezi, sunt cu ochii pe vorbele tale. De duh. Asa cum sugeram si ieri, astfel de bijuterii ale limbii nu sunt usor de realizat. Pentru toata aceasta munca ( deci, si pentru textul de ieri), aprind o luminita. Ca semn de apreciere.

eu

 =  Satiră zgârcită la vorbă
george geafir
[24.Oct.10 16:48]
Îți trebuie curaj și talent să poți exploata bogăția limbii române ( celelalte bogății le exploatează „băieții deștepți”). Ori maestrul Rodean are talento-curajul de a aduce în puține cuvinte un suflu nou în genul satiric al literaturii noastre. Zisele sale sunt solemne și vin să „ardă” spre vindecare rănile actuale ale societății provocate cu știință sau din neștiință de beizadele răsfățate, elefanți politici, judecători și avocați corupți, bănci rapace, falși eroi, culminând cu tributul plătit Înaltei Porți; toate acestea într-o exprimare inedită.
Citim în continuare cu interes.

 =  Altă revenire spectaculoasă
Gârda Petru Ioan
[24.Oct.10 18:32]
Saluatam, mai ieri, revenirea Belladonei, salut acum revenirea ta, sper în cât mai deaasa revenire a lui Ion Diviza - pe care-l rugam la Cluj să nu uite cu totul de Agonia, știu, e ocupat, (tinde să-și mai rărească aparițiile încă cineva, nu spui cine), oameni care s-au impus în partea pe care mă concentrez eu mai mult, umorul, au personalitate și stil, inteligență și profunzime, un "ce" care te face să te simți bine.
Sigur, cărările vieții sunt întortocheate, apoi, decât prea des, mai bine prea rar (uneori mă întreb dacă n-ar trebui să mă înfrânez de la a tot umple pagini pe aici), dar... vreau să conchid că textele tale (voastre) mă bucură, ce s-o mai lungim!

P.S. Care literați?

 =  Ecouri... ca răspunsuri la comentarii
Rodean Stefan-Cornel
[25.Oct.10 00:58]
Carmen,
Dacă până acum "vorbele" mele ieșeau în evidență doar din punct de vedere fonetic (având "ecou"), de acum înainte, datorită ție și steluței însoțitoare, ele vor fi remarcate și vizual.
Domnule George Geafir,
Aprecierile dumneavoastră mă onorează în mod deosebit.
Nelu,
Sincer să fiu, cu "literații" nu am pățit nimic (aveam doar o temere, la un anumit moment). De fapt, am folosit acest pretext pentru a prezenta titlul și subtitlul serialului sub forma unui catren în care, la versurile 2-4 apare o rimă foarte bogată și strâns legată de temă ("aliterații-literații"), rimă care se bazează pe nu mai puțin de 9 sunete (5 vocale și 4 consoane); altfel spus, ea cuprinde două treimi din versurile respective (4 silabe complete din 6), nu doar terminațiile acestora. De aceea mi-a plăcut foarte mult. Bineînțeles, nu este meritul meu ci al limbii române, care permite așa ceva, dar nu am vrut să ratez ocazia...
Mulțumesc tuturor pentru trecere, lectură și comentarii.
Cornel

 =  de luat aminte
Anni- Lorei Mainka
[06.Jan.11 14:43]
multumim ca le puneti la vedere
multi gindesc, putini vorbesc....o oboseala bantuie lumea....
e bine sa se spuna si poate in ecou sa ajunga peste munti si vai

 =  Ecouri și ecouri...
Rodean Stefan-Cornel
[06.Jan.11 17:14]
Doamnă Anni-Lorei Mainka,
Este interesant ce spuneți, cu atât mai mult cu cât eu, prin "pastilele" de mai sus m-am folosit doar ne niște pretexte pentru a pune în evidență din punct de vedere eufonic perechile de cuvinte "cu ecou". Adică, nu mi-am propus ca judecățile respective să aibă și altfel de "ecou", înafara celui fonetic, dar dacă spuneți dumneavoastră...
Onorat de vizită.
Cornel Rodean
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !