Comentariile membrilor:

 =  ...
Silvia Bitere
[19.Nov.10 13:16]
Marco Belo, este țigan lingurar, am eu așa o impresie.
Și da, e poezie. iată și rima cum sare din rând...
"E ceva de “buda-prostesc”?

Mureșul și Oltul de acolo pornesc."

Doamne ajută, Domnule Firică! Mă tem că ne pierdem poporul. Ne aflăm în starea de black out, “în sinergia faptelor”, nu găsesc nicio metaforă care să ne salveze ca nație. Pierim pe limba noastră într-un “duros momentos” bășcălios și de aici încolo se poate ca bolta de sus să se spargă/să curgă nimicul cu nopatea lui largă...

SilVia

 =  ...
Silvia Bitere
[19.Nov.10 13:18]
cu noaptea* - erată
vezi Eminescu, firește...

 =  Rostogolind bile patrate
Călin Sămărghițan
[23.Nov.10 07:54]
No, ce mai scrii domnul meu? "Pas cu pai în nas"? Te-ai apucat de poker... sau te pregătești de întâiul decembrier, văd. Sau faci acum post-estetica pălăriilor. Aha! Pe băț cu mustață.

Am auzit că în cabanele din Orăștie încă mai tră-esc daci. Nu știu dacă i-ai văzutără, dar văd că i-ai auzit. Ioi!

 =  Silviei și lui Călin
Adrian Firica
[10.Dec.18 14:27]
Pagină de jurnal dedicată unor buni și... înțelegători prieteni
– câteva cuvinte despre nesimțirea unuia, unul: Sarkozy! –


Hm!
Ți-am spus că sunt stră-nepot de moț!; sigur că am fost acolo, “în” Orăștie; și am fost și în Ohaba, de unde mi se trage, mie, descendența pe linie maternă; ba, am mai bătut și munții, dar numai când eram tânăr – pentru că acum nu mai pot căra un monstru de rucsac în spate.Hm!
Orăștie a fost declarat “oraș” cam în același timp când Sibiul era declarat “târg”: în Orăștie era acceptat procentul populațional de 12% sași; în Sibiu a fost invers!; culmea ironiei e că “stipulările” acestea-s făcute de... ADMINISTRAȚIA REGALÃ MAGHIARÃ, această ADMINISTRAȚIE a dispus (ori a “interpretat”!) ca nivelul impozitelor, dat fiind că Sibiul era târg, trebuie să plătească o taxă de impozit mai mare, deși în ambele cazuri (fie că era vorba de Orăștie, fie de Sibiu!) sașii aveau un fel de “dispensă europeană” (cu alte cuvinte... noi eram europeni înainte de a ne “imigra” nouă țiganii în... în Franța!, asta dat fiind că Franța i-a izgonit pe sași din ceea ce ea spunea că-i un fel de UNGURIME (franțuzișminișmăreală!), ne-cerând scuze nici prin gaura de gură de azi a străpearkozyt-ului ăsta, care-i neam de neamul lui un fel de ungur-țigan, și pe linie maternă, dar și pe linie paternă – cer mii de scuze pentru această “disgrațiosiune” culturală, rasială, etnică, dorsală, antropologistică, sociologică, psihosociologică, psiho și istorico-culturală... însă-s destule mii de lucruri care vin să ateste cam care-i originea lui Sarkozy; vorba unui reputat om de știință: “... în afara arheologiei și a antropologiei fizice, am exclus și einologiile naționale (nation-building ethnology) din câmpul direct de interes, în măsura în care acestea exclud ele însele problematica Celuilalt din preocupările lor definitorii. În cele de față, termenul antropologie se va referi deci, în mod restrictiv, doar la tradițiile dezvoltate în cadrul așa-numitei empire-building ethnology, păstrând însă permanent o privire colaterală asupra preocupărilor și dezvoltărilor din câmpul etnologiilor naționale atunci când și atât cât acestea interferează cu cele restrictiv antropologice.” (Vintilă Mihăilescu – Introducere în antropologie).

...

Hm!
“N-am ce să fac. Sunt un pescăruș. Sunt mărginit prin înseși natura mea. Dacă aș fi învățat atât de multe despre zbor, aș avea în cap diagrame, nu creier... Proorocirea lui Fletcher în legătură cu o eventuală luptă se topi în confuzia Stolului: “OK, știm că toții că sunt Proscriși”, spuse un pescăruș mai tânăr, “dar fir-ar să fie, unde-or fi învățat să zboare atât de bine?” (Richard Bach; Pescărușul Jonathan Livingstone ).
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !