Comentariile membrilor:

 =  ...
Silvia Bitere
[06.Jul.11 09:38]
foarte reușită epigrama. am intrat special pentru ea. să las mesajul de la început. evident, am și râs...

silvia

 =  părere
Viorel Vrânceanu
[06.Jul.11 10:15]
"Poanta este, deja, veche!" îmi spuneați ieri la catrenul meu care are exact aceeași poanta ca și a dvs. Ciudat, nu vi se pare?

Aveți un tipo: nu există cuvîntul "treisferturi". În plus, "trei sferturi" (ca și întreaga înșiruire) ar cere pluralul "au picat", ceea ce cam strică poanta.
Mai mult, "trei sferturi" nu este un subiect de matematică, precum celelalte din enumerare, așa că punctele de suspensie de după nu își au rostul: ruptura de subiectele la mate s-a produs mai înainte.

 =  Silvia Bitere, Viorel Vrânceanu
Ioan Jorz
[06.Jul.11 11:23]
Silvia, îți mulțumesc pentru aprecieri! Cred că te referi la construcție atunci când spui că epigrama este reușită, pentru că poanta, deși am încercat să o mai prelucrez, este "poanta anului". Cu prietenie,

Domnule Vrânceanu, cel puțin una dintre observații este corectă, dincolo de acel "typo". Cât despre pluralul acela, acordul este în altă parte. Cum ar suna: Au picat ce-a fost mai greu?
Cele două catrene, al meu și al matale, "păcătuiesc" prin lipsa de originalitate a poantei. Am postat catrenul respectiv ca pe un exercițiu de construcție și "prelucrare" a poantei. Doar atât. Mulțumesc pentru observații! Am corectat, acolo unde a fost cazul. Cu prietenie,

Ioan J

 =  ...
Silvia Bitere
[06.Jul.11 11:59]
m-am referit în mod special la versul trei care mi se pare foarte inspirat în economia textului. ironic plasat: "Niște funcții, o matrice..." în față fiind susținut la fel de ironic: "A picat ce-a fost mai greu:"
Am citit și epigrama domnului Vrânceanu dar mai aproape de mine aceasta fără a face trimitere la modul în care a fi original sau nu ar fi într-o epigramă o mare problemă. ba, mai mult, ele, epigramele sunt luate dintr-un context de la un autor "prim creator" și prelucrate de următorul și următorul și tot așa. eu le privesc ca pe un joc spiritual.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !