Comentariile membrilor:

 =  Doar o parere fugara.
Norma Diana Jeflea
[20.Oct.11 06:49]

-Intuitia si techinicile zen in eseul de mai sus, parerea mea este ca ati aglomerat si asfixiat cu exemple personale si istorice in stilul lui bivolaru,este adevarat ca meditatia yogina iti dezvolta abilitatea de-ati dezvolta in mai multe felurii intuita.eu insa prefer pe cea robotica,cu primo si terta muzicala nu suna bine si va sugerez sa folositii cuvintul: tainele culturii nu mendrele in definitv vorbiti despre budism care este o religie curata,fara pervertisme orientale.
Apoi ca incheiere despre cenzura transcedentala,cu lumea de aici si lumea de acolo pentru tinerii romani iarasi mi se pare neportivita pentru tineretul care vreti sal initiati in meditatile zen
spun odata ce aparti lumii IT,lumea ta nu are marginii.romanii modernii chiar sint de invidiat.si cautati de societatii ,bineiteles nu cei care apartin clanurilor mafiotice sau spoveditii de popoi escorcistii.
noapte buna
diana


 =  Precizări
Manolescu Gorun
[23.Oct.11 15:31]
Am cațiva prieteni (pe bune), filosofi "de meserie". Unii hegelieni, alții kantieni. Supărați rău pe mine. Europocentriști convinși. Ca și când Europa ar fi buricul pământului. Ba chiar al Universului. Și, mai mult, al Cosmosului (din care, potrivit subcuanticului și astrofizicii actuale se nasc o infinitate de universuri). Evident, nici Asia nu poate fi toate astea. Dar Ch'an-ul si Zen-ul propun măcar o soluție. Discutabilă și ea, pentru treburile care se întâmplă acum prin lumea asta a noastră (furtună într-un strop infim în comparație cu infinitatea Rețelei lui Indra, de exemplu). Problema mea este însă alta: după ce am «scăpat» de PoMo publicând o carte (bună, rea) și astfel de-refulându-mă, ajung acum la căutarea unei noi, sa-i zic, "matrici stilistice" (nu în sens blagian) prin care să pot comunica, cât de cât, ce mă frământă. Și să fie suficient de clară și, în același timp, penetrantă încât să poată fi înțeleasă de cât mai mulți "nespecialiști" dintr-un domeniu sau altul, fără a coborî ștacheta ajungând astfel la un fel de literatură de popularizare. Și încerc să caut ajutor și din afară, publicând astfel de «pre-printuri» și așteptând reacții. Si asta deoarece, departe de mine de a considera ca am potențele unui fel de "guru" care să predice prin ashramuri făcând prozeliți.

 =  niste pareri
cornel marginean
[30.Oct.11 15:06]

Trebuia mai demult sa trec pe aici si sa citesc textul tau, chiar in preprint.
Citind doua dintre cartile tale in care ajungi si la acest subiect, poate din alte unghiuri, cunosc oarecum preocuparea ce o ai in obiectiv.

Oricum, ce ai gasit este foarte interesant si am citit cum multa atentie.

Reteaua lui Indra merita un studiu aprofundat al folzofiei dar si al oamenilor de stiinta.

Aici cred ca este un paradox in fraza ce ai scris-o, reprodusa mai jos, si care poate sa ascunda si un raspuns cautat de tine.

,,Nu mă pot împiedica să nu observ că «maximul» unei ședințe standard ar cam corespunde momentului în care se găsește soluția în cadrul unei ședințe torpilă (pe care călugării budiști au avut lipsa de imaginație să nu o inventeze);,,

Nu sunt convins ca acei calugari nu am avut constiinta ,,sedintelor torpila,,
Cred mai degraba au avut-o si o au. Dar cred ca este o limita a ceea ce este bine, sau este posibil, sa se cunoasca si ce nu.

Tu urci la maximum-ul posibil cuatarea spre niste calitati ale minti omului mai mari decat se pot imagina.

Daca vrei sa le demonstrei existenta este ok

Daca vrei sa afli cum ar functiona este ok.

Daca vrei sa afli ce anume pot ele sa vada si chiar vad, dincolo de orice, este ceea ce nu este posibil cu una cu doua.

Trebuie sa devii calugar budist si sa ai, cu pretul a mii si mii de ore de suferita, ceva ce nici nu mai poti spune sau destainui, sau analiza, etc cu nimeni si niciodata

Din ultimul tau text citat, despre roman si lumea lor: ,,cea de dincolo,, rezulta ca in saptiul cultural romanesc exista premise de o largire naturala a intuitiei si a intrumentelor mintii, datorata unei alte istorii a credintelor romanilor. Dar acest context poate exista oriune in lume, trebuie doar cultivat sau recultivat.

Trebuie sa spun ca aceasta diferenta a romanilor, mai spre Orient dacat spre Occident, a facut posibila si aparitia la noi a Teoriei Speciilor Informaționale. TIS este, in contextul textului tau , o davada a posibilitatii unor pasi spre acea intuitie-zen.

Intuitia lucrativa, contructiva si utila, este o explorare nu in necunoscutul mintii ci in valoarea necunoscuta a mintii, dar presupusa a exista ca si resursa, si necesara la un moment dat. Aici este de fapt si meritul TIS.

Textul tau este pentru mine in continuare o tema de gandire....

Cu prietenie


(ps: Chiar la prima mentiune despre piatra, din reteaua lui Indra lipseste o litera...)




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0