Comentariile membrilor:

 =  și de altă armă ce eu nu-s în stare să scot la vedere
Maria Prochipiuc
[26.Jun.12 11:53]
Nu pot contesta sub nici o formă că după titlu textul nu ar fi un sonet mai ales ca respectă numărul versurilor, dar nu asta e chiar foarte important, ci ceea ce vrea poemul acesta să ne spună.
O stare de transpunere a realității sub o formă filozofică sau poate altfel decât aș putea spune eu în mod direct, și și-urile din doi în doi își au rostul lor e un fel de subliniere sau de ce nu de atenționare în mod voit a ceea ce trebuie spus, dar mai ales înțeles. Poemul se sprijină pe versuri din doi în doi. Interesant!

 =  vă mulțumesc, doamnă!
Adrian Firica
[27.Jun.12 21:31]
mulțumesc pentru răbdare... și pentru interpretare.

...
textul inițial e cam de acum cinci ani.
da, conține "și" o transpunere. forma e un experiment, dar nu e primul de felul ăsta pe care-l fac. și conținutul este un experiment.
văd eu dacă, până la urmă, încheg un volum de sonete.

 =  ...
Silvia Bitere
[03.Jul.12 13:27]
am vrut să las un comentariu pe text dar am rămas siderată o bună bucată de vreme nu am putut clipi (bine, am și genele lungi, se înțelege, s-au lipit între ele). totuși nu pot să trec pe lângă asta: "uite ce umăr aflat în minoritate am câtă vreme celălalt e plin de gloanțe" fără să zic: bună ziua!
"coregrafia-i tocmai substanța lor ca orice-i dat a fi fiind în firea asta" - copleșitor și coraline mi-a zis să vă transmit că este invidioasă pe versurile sonetelor dumneavoastră pe care ea, în neștirea ei, le numește descreierate sau trăsnite pentru că la ea lucrurile nu sunt fixe niciodată, de aceea face 13-14 din poemele ei.

"propășită chiar să fiu așadar mereu controversată"?! râd. bine, domnule! ce naiba să mai zicem. de acord!

salut, trăim!

 =  am luat notă!
Adrian Firica
[05.Jul.12 21:10]
doamnă,
eu am luat notă.

până și Arcibald mi-a spus că afirmațiile "siderată" și "invidioasă" ar fi cazul să mă îngrijoreze - vorbesc despe efectele imediate induse și lăsate, de ceea ce scriu eu, asupra cititorilor.

categorisirea componentelor poemului a fi fiind "descreierate sau trăsnite" este justă. vorba sa (a Coralinei!): "... lucrurile nu sunt fixe niciodată, ...".


vă mulțumim apelând, nu ne dăm seama din ce motiv, la o formulare destul de controversată: sau/și.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !