Comentariile membrilor:

 =  ***
Petru Dincă
[11.Aug.12 13:05]
Domnule Postolache,
vă mulțumesc pentru replică; aceasta mi se pare reușită și nu înțeleg de ce este la OffTopic.

 =  Aștept argumente
Vali Slavu
[11.Aug.12 16:26]
La comentariile offtopic nu se răspunde. Serios, chiar ți se pare o replică reușită? Dacă tot ai contestat hotărârea mea, te rog să argumentezi! Mie mi se pare o replică scrisă numai de dragul de a se băga în seamă, cum face adeseori, fapt pentru care este atenționat de epigramiștii consacrați. Nici logică nu are, nici poantă, ca să nu mai vorbesc de faptul că are o conotație sexuală vulgară ("s-o ia-n mai multe rânduri").

 =  Argumente
Petru Dincă
[11.Aug.12 21:04]
Vali, mai întâi sper să nu ai animozități în ceea ce mă privește, deoarece eu te asigur sincer că nu am niciuna.
Apoi, observ că ai unele nemulțumiri în ceea ce-l privește pe autorul replicii. Cred că ai dreptate. Să încercăm însă să discutăm strofa respectivă absolut obiectiv, fără să fim influențați de alte considerente. În acest caz, replica are logică, ea explicitându-se, în proză, în felul următor: pentru a fi absolut sigur că fata este cuminte (lucru pe care îl bănuiește, dar nu l-a probat) și, pe de altă parte, pentru a verifica dacă ea este într-adevăr prostuță, și nu este doar impresia lui, bărbatului din epigramă i se propune, să spunem așa, o căsătorie de probă. De fapt, această probă ar fi pentru respectivul bărbat doar un pretext, o viclenie prin care el ar putea să se bucure de farmecele ei. Poanta se bazează pe specularea polisemantismului verbului ,,a lua''.

În ceea ce privește conotația sexuală a replicii (pe care tu o consideri și vulgară) aici lucrurile sunt discutabile, depinzând de standardele de pudoare ale fiecăruia. Tu, fiind mai pudică, găsești strofa inacceptabilă din acest punct de vedere. De fapt, cred că este unul dintre motivele principale pentru care ai trecut-o la OffTopic. Eu nu găsesc replica vulgară, pentru că folosește un limbaj aluziv, evitând termenii așa-ziși obsceni. Vreau să-ți amintesc, de asemenea, că și un epigramist clasic cum este Păstorel are câteva epigrame asemănătoare, pe care bănuiesc că le-ai citit.
În concluzie, fără a strălucită, replica este totuși meritorie.

Sper ca argumentele mele să fie convingătoare. În caz contrar, mai putem discuta
pe acest subiect. Oricum, vreau să te asigur că te consider un editor bun. Dar toți suntem perfectibili.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !