Comentariile membrilor:

 =  Eleganță, generozitate, modestie...
Vali Slavu
[01.Jul.13 21:10]
Moartea maestrului Nicolae-Paul Mihail m-a întristat foarte tare. De când am intrat în marea familie a umoriștilor, am cunoscut mulți oameni deosebiți, iar maestrul Nicolae-Paul Mihail a fost primul care a plecat... M-a impresionat comunicarea domnului Mihai Sălcuțan „Pe Caraiman s-a mai înălțat o cruce”, a fost emoționantă și comemorarea recentă, în cadrul festivalului clujean. Relatarea ta este scrisă cu sufletul și va ajunge, cu siguranță, la sufletul cititorilor, indiferent că l-au cunoscut sau nu. Eleganță, generozitate, modestie... Ai conturat foarte frumos portretul unui mare Om! Te felicit pentru ideea de a scrie aceste rânduri aici, pe acest site, unde activează mulți dintre cei care au avut onoarea să-l cunoască!
În ultima partea a vieții, mergea la festivaluri însoțit de domnul Gheorghe Constantinescu, de aceea am ales o fotografie sugestivă, făcută la Craiova, în 2011.

 photo 10c0e05d-97c3-413e-869a-eb83b3136a76_zps250ee5f0.jpg

+ Și o stea
Vali Slavu
[01.Jul.13 21:12]
să-i lumineze drumul...

 =  Un exemplu de decență
Dan Norea
[01.Jul.13 21:12]

Cornel, nu am despre Nicomah atâtea amintiri ca tine. Totuși țin minte că, în primăvara lui 2009, mi-a scris ca să ma felicite pentru înființarea CUC. Scrisoarea începea cu o scurtă autoprezentare plină de modestie (adevăratele lui performanțe literare le-am aflat ulterior, de la alții) și se termina cu câteva epigrame și poezii umoristice. Scrisoarea face acum parte din arhiva CUC, ce devine în timp din ce în ce mai valoroasă. Epigramele și poeziile vor fi publicate în următorul număr al revistei “Dobrogea literară”.
După aceea m-am întâlnit cu Nicomah la mai multe festivaluri și totdeauna m-a surprins prin vioiciunea și seninătatea spiritului, încorsetat într-un trup chinuit.
Acum, judecând retrospectiv, constat că deși avea tot dreptul (mai mult decât oricine altcineva) să-și dea cu părerea asupra activității și conducerii UER, n-a făcut-o niciodată. Și nu mă pot opri să fac niște comparații.

Cornel, felicitări pentru un text în care ai pus mult suflet.

+ Cred că ...
Dan Norea
[01.Jul.13 21:14]
...nu deranjează pe nimeni dacă aprind o stea în onoarea Maestrului.

+ In memoriam
Ion Diviza
[01.Jul.13 22:53]
Nicolae-Paul Mihail a fost pentru noi - de ce a fost? este! va fi! - emblema Omului Frumos, cel zugrăvit în lucrările sale de un alt Frumos Om, Dan Puric. Având un suflet luminos, o inteligență sclipitoare, o cultură impresionantă, un har de la Domnul, o bonomie mai rar întâlnită...
Ai scris despre el cu mult suflet și pătrundere, Cornel.
Felicitări pentru un text deosebit.
Aprind și eu o stea în memoria Maestrului.

 =  Acum trei ani...
Gârda Petru Ioan
[02.Jul.13 06:33]
...la Cluj, l-am ascultat recitând până noaptea târziu și l-aș fi scultat până dimineața.
Asta e, s-a dus să se odihnească puțin...

+ Multumim.
Anni- Lorei Mainka
[04.Jul.13 02:06]
O relatare-amintire care m-a impresionat.
Un sentiment ca mai e bine pe lume imi revine in suflet.
Va las semn de apreciere si va felicit pentru actiunea de a dona carti unde este nevoie.

 =  Generos cu cei mai tineri
george geafir
[04.Jul.13 15:16]
Oltean de baștină, venea deseori în vizite particulare la Caracal și, de bună seamă, la Craiova, iar atunci nu pierdea oacazia de a se întâlni cu umoriștii olteni.
Era prin anii ’85, când maestrul Nicomah a participat ca invitat de onoare la una din ședințele cenaclului, într-o sală a Sindicatului Regionalei CFR Craiova.
Am profitat de situația ivită și am adus cu mine un prieten, începător în ale scrisului, pentru a citi una din prozele sale. Nu am știut ce avea să citească el, acolo, în public, altfel nu mi-aș fi pus obrazul pentru el. Nesăbuitul a citit o proză scurtă, care a făcut tăcere în sală, o satiră la adresa raportărilor fictive din agricultură, de a trebuit să se scurgă ceva timp până ce s-a dezmeticit asistența, mai cu abitir, eu, garantul, și până când regretatul Valentin Smarand Popescu, președintele cenaclului, mi s-a adresat negru de supărare:
- Unde l-ai găsit pe nebunul ăsta? Să nu mai calce pe aici, auzi?! Ne închid ăștia cenaclul și, odată cu el, pe noi toți!
Recunosc, mă cam luase cu frisoane pe la șira spinării, eram, cum se spune, cu frica în spate, când, discret, m-am simțit luat de braț și tras de-o parte:
- Curajos, prietenul dumitale! mi-a zis maestrul. Și are vână! O să ajungă un veritabil scriitor.
Maestrul a avut dreptate, în ce-l privește pe prietenul meu: a ajuns scriitor, și încă unul autentic!

 =  Mulțumiri
Rodean Stefan-Cornel
[05.Jul.13 06:45]
Stimate doamne Vali Slavu și Anni-Lorei Mainka, domnilor Norea, Diviza, Gârda și Geafir, dragi prieteni,
Mă bucur că am reușit, prin cele câteva rânduri scrise în textul de mai sus, să vă readuc în memorie câteva elemente ale personalității lui Nicolae-Paul Mihail și chiar să trezesc în sufletul dumneavoastră unele sentimente.
Mulțumesc pentru lectură și aprecieri.
Cornel
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !