Comentariile membrilor:

 =  Jaf la drumul mare
Prundoiu Dan
[14.Jul.13 21:12]
La spitalul din oraș,
Doctorul, un șmecheraș,
Inimos, cum ești tataie,
Te-a lăsat făr' de lețcaie...

Dan-T

Bine că s-a terminat cu bine!

+ Moș Mitruț e un înțelept
Gârda Petru Ioan
[14.Jul.13 21:46]
Sunt două sensuri aici:
1. Nu-l dă pentru nu-l mai are.
2. Nu-l dă că nu mai e cazul, cazul a fost rezolvat.
Și pentru că și construcția este bună, am să-i dau o steluță.

 =  C-un picior...
Miclăuș Silvestru
[15.Jul.13 06:40]
în rai, pe masa chirurgului!

Cam pe toți popa-i jupoaie
Când e vorba de-ngropat;
Te-ai grăbit s-o faci de oaie
Dând toți banii... la tăat?

Fără glumă: viață lungă!

 =  Dan-T nu ai dreptate,
milos petru
[15.Jul.13 10:36]
Nu Dan-T , medicii ăștia nu pot fi șmecherași, sunt profesioniști care salvează vieți, iar o viață nu o poți cumpăra cu toți banii din lume. Merită să li se facă statuie!
Crede-mă că am scăpat,
De ce-n viață-a fost mai greu…
Omul ce m-a operat,
E mâna lui Dumnezeu!

 =  Nea Mitrule...
Prundoiu Dan
[15.Jul.13 12:08]
cred că nu m-ai înțeles în totalitate:
După cum s-a exprimat maestrul GIP, poanta are cel puțin două sensuri:
1)Doctorii și-au făcut treaba excelent și nu mai e cazul să plătești la popă (cazul real, din fericire pentru matale și pentru noi);
2)Doctorii nu și-au făcut treaba bine (din nefericire în multe alte cazuri) și, aici intervin, din nou, alte două situații: cea speculată de mine, că nu mai ai bani de popă fiindcă i-ai dat pe toți doctorului, și varianta că doctorul și-a însușit și atribuțiuni de popă și caatare ai dat "ortul doctorului", ca să zic așa, o alternativă la "ortul popii".
Acuma nu trebuie să interpretăm această epigramă în sensul strict a ceea ce s-a întâmplat cu matale, sunt, repet, din nefericire multe alte cazuri care nu sfârșesc bine, și vedem atîtea cazuri la televizor, iar această epigramă ar fi putut-o scrie oricine altcineva care nu are (încă) probleme cardiace;
P.S. Medicii de aceea sunt medici să-și facă treaba cum pot ei mai bine în slujba bolnavilor, și asta nu prevede să dai bacșișuri grase, mă rog, ăste e un alt discurs, important e că ești matale bine și mă bucur din suflet.
Multă sănătate și viață cât mai lungă că ești o persoană tare simpatică!

 =  GPI-mulțumesc,ai gândit ca mine
milos petru
[15.Jul.13 15:22]
Doamne,Nelule ce bun ești,dă-mi voie să ofer această steluță din toată inima celor ce au făcut-o să bată din nou după ce câteva ore a odihnit!
Mulțumesc mult,
Mitru

 =  Da Dan-T
milos petru
[15.Jul.13 15:39]
Ai și tu dreptatea ta, dar nu pot să nu vă spun că în zilele alea, DNA-ul a fost peste medicii care m-au operat,medicii parcă i-au sfidat și m-au adus de la alt spital și m-au operat, altfel eram gata. Nu mi-au pus condiții decât una: trebuia să îmi cumpăr toate materialele necesare angioscopiei și operației.
Am însă o întrebare:dacă îți bușești mașina mergi la tinichigiu și plătești, și atunci de ce doctorul care trage mult până ajunge să fie alesul lui Dumnezeu, cu care să vindece, trebuie să lucreze gratuit, dacă lucrează într-un spital de stat?
Medicul care m-a operat a mai avut un caz înaintea mea, a început la 9 dimineața și pe mine m-a rezolvat abia la 8 seara. La spitalul la care am fost se repară cam 600-700 de inimi pe an!

 =  Multă sănătate!
David Valentin
[15.Jul.13 18:47]
Obișnuit cu Agonia
Nea Mitru e un luptător,
Dar econom precum se știe,
Nici ortul nu îl dă ușor.


 =  Corectură, urările rămân valabile...
David Valentin
[16.Jul.13 12:48]
Deși-i demult în Agonie
Moș Mitru e un luptător
Și econom, precum se știe,
Nici ortul nu îl dă ușor.

 =  Miclăuș Silvestru
milos petru
[16.Jul.13 10:38]
mulțumesc pentru catren și urare, întradevăr când am urcat pe masa de operație m-am gândit că aș putea ajunge tare ușor în rai,

 =  David Valentin
milos petru
[16.Jul.13 10:51]
Obișnuit cu Agonia
Nea Mitru e un luptător,
Dar econom precum se știe,
Nici ortul nu îl dă ușor.
David Valentin

E drept că sunt un luptător,
Și ortul nu îl dau ușor,
Dar am ajun într-o sincoă,
Și-ales-am un chirurg, nu popă.

Fain cartenul tău.

 =  erată
milos petru
[16.Jul.13 10:52]
sincopă

 =  Bună
nicolae bunduri
[19.Jul.13 08:58]
Epigrama este bună. Nu strălucitoare dar bună. Relația preot-medic și viceversa a mai fost atacată și de alții, evident, fiecare în felul lui. Versificarea este foarte bună, poanta bună dar dacă e necesar să se dea niște explicații, că acel chirurg și-a făcut treaba excelent sau și-a trimis pacientul spre groapă, că pacientul a dat toți banii la medic și nu mai are pentru popă etc. înseamnă că epigrama nu a fost înțeleasă sau...suferă puțin la logică. Personal o iau de bună așa cum este fără comentarii. Eu cred că este o epigramă care se poate citi oriunde.
p.s. Petre, am primit plicul...mersi.

 =  Nae
milos petru
[21.Jul.13 13:07]
mie îmi place cum am scos-o chiar m-am gândit că se poate interpreta în mai multe variante, eu am gândit-o cum a văzut-o Nelu Gârda, dar am vrut să subliniez că am avut un chirurg bun pe care l-am plătit modic doar cu un ort, deci nu m-a belit, mai sunt și din ăștia, și m-a făcut bine, deci nu colaborează cu popa ci îl lasă fără obiectul muncii, mai sunt și medici din ăștia.

+ Rămas bun, Petru Miloș!
Vali Slavu
[29.Sep.21 19:42]
Aprind și eu o stea, acum, când colegul nostru ne-a părăsit. În epigrama aceasta, în urmă cu opt ani, ironiza moartea... Azi am aflat că s-a stins... L-am cunoscut la un festival de umor, la Timișoara. A venit din satul său, la hotelul unde eram cazați, ca să ne cunoască pe noi, pe „agoniști”. S-a bucurat ca un copil, am glumit, ne-am fotografiat...
Fie-i veșnică amintirea!

+ Drum lin printre stele, Mitrule!
Dan Norea
[04.Oct.21 22:04]
Mitru era inteligent și avea un umor sănătos. Iubea șahul și iubea epigrama. După propria mărturie, râsul și buna dispoziție i-au atenuat durerile și i-au lungit viața. Totuși boala l-a doborât până la urmă.
Făcea parte din Cenaclul de epigramă Ridendo din Timișoara. Dar se pare că președintele cenaclului, Ionel Iacob Bencei, odată înălțat la cer, își cheamă colegii ca să formeze un nou cenaclu acolo sus.
Drum lin, Mitrule, transmite-le salutările noastre!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !