Comentariile membrilor:

 =  Calea cea bună
Constantin Iurascu Tataia
[15.Oct.13 14:14]

Bunicul caută cheia

Uituc cum e, la vârsta-a treia,
A căutat, întreaga zi,
Și a găsit, în fine, cheia,
Dar, oare, de la ce o fi?...

Vrei aventuri la vîrsta-a treia?
Lucid, problema de-o disec,
Nu cred că-i importantă cheia
Ci soldul de pe cec.

 =  Bunuțe, dar...
Dan Norea
[17.Oct.13 11:23]
Vali, parcă n-ai fost așa în formă ca altădată.

"Bunicul caută cheia" are o poantă drăguță, bonomă, dar nu extraordinară. Poate sunt subiectiv. :)

„Generația cu cheia de gât”, "Metamorfoză" și "Uneia care vorbește fără să gândească" sunt satirice, dar au poante slăbuțe. Neavând prea mult umor, pot fi încadrate la constative.

"Pledoarie pentru mama-soacră", fără a fi similitudine, repetă o sintagmă uzuală "bună rău".

Grupajul e salvat de "O mămică bună de gură", cu o poantă percutantă. Ai pățit-o? :) =  părerea mea
florian abel
[18.Oct.13 00:17]
în afară de "Metamorfoză", mi se pare că, pentru niște epigrame "la temă", sunt candidate pentru "clasice", rămân în picioare și după plecarea temei la cele veșnice. Mai ales "O mămică bună de gură", e de un premiu mai mare decât premiul întâi.

 =  Răspunsuri
Vali Slavu
[20.Oct.13 12:53]
Tataie, mă bucur să vă regăsesc sprinten și pus pe glume. Eu nu mă refeream, în epigrama mea, la aventuri, dar, vorba unui cunoscut banc, îmi place cum gândiți.
Dan, știam că nu e un grupaj cu care să am pretenții de a ajunge pe podium. Catrenul cu mama-soacră este chiar de umplutură. "O mămică bună de gură" mi-a plăcut și mie. Nu, nu am pățit-o (încă), dar nu se știe niciodată... :)Oricum, ca să-mi rămână, în "lada de zestre" această epigramă, voi schimba și titlul, și versul al doilea. Modificările au fost făcute pentru a fi mai evidentă aparteneța la temă.
Florian, înțeleg că și ție tot această epigramă ți-a plăcut mai mult. Consider că, după un concurs, dacă rămâne măcar o epigramă bună, n-am muncit degeaba.
O duminică frumoasă vă doresc!

 =  Părerea mea
Chitul Grigore
[21.Oct.13 18:10]
Foarte bune epigramele “O mămică bună de gură “ (așa se vorbește acum la ședințele cu parinții? ) și „Generația cu cheia de gât”. Celelalte sunt bune, dar mi se par sub cele două menționate.

 =  Părerea ta
Vali Slavu
[06.Nov.13 10:34]
se potrivește cu părerea mea. Cele două mi s-au părut și mie mai reușite. Rareori se întâmplă ca în grupajul cuiva să fie numai epigrame foarte bune. Cât despre cum se vorbește acum... mai bine să nu discutăm. Ca să ajungi dascăl, treci prin niște examene, dar ca să ajungi părinte nu e nevoie decât să urmezi "procesul tehnologic"...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !