Comentariile membrilor:

+ Un eseist remarcabil!
Dan Norea
[18.Jul.14 12:27]
Eseurile lui Cornel Atanasiu despre haiku explică atât de bine cum trebuie scris un haiku adevărat încât, paradoxal, te demobilizează: "Oare sunt în stare să scriu și eu așa ceva?". Glumesc, dar numai pe jumătate. Ajung să scrie "haiku" persoane care au impresia că nu e mare lucru să înșiri 17 silabe despre un peisaj sau un sentiment. O parte din aceștia, citind eseurile lui Cornel Atanasiu, dau repede bir cu fugiții. Și bine fac. Evident, e vorba de cei superficiali, care nu au ce căuta într-un asemenea domeniu, frumos dar extraordinar de dificil.

Cornel, felicitări pentru (încă) un eseu remarcabil!

 =  Felicitări și mulțumiri
Gârda Petru Ioan
[18.Jul.14 16:29]
Sunt și eu unul dintre cei înhămați la căruța asta a haiku-ului pe care CTA o mână cu tenacitate, dragoste și competență. Mai cu succes, mai fără, scriu cu regularitate și sunt de acord cu ceea ce spune Dan - nu e ușor. Cred că sunt două aspecte: a scrie și a comenta, care nu e același lucru cu a înțelege. Pentru a scrie bine haiku este nevoie de talent, inteligență, înțelepciune. Pentru a comenta este nevoie de cultură (nu numai în domeniu) și de talent literar. Dacă ar fi să dau două exemple, aș spune că Cezar Ciobîcă, de exemplu, este un extrem de talentat autor de haiku, iar Corneliu Traian Atanasiu este un excepțional comentator. Pun întrebarea: poate da naștere un tristih banal unui comentariu excepțional? Forește că da. Nu este însă cazul lui CTA. El nu alege la întâmplare nici poemele, nici autorii. Evident, pentru comentarii strict didactice dă și exemple despre cum nu se face. Una peste alta, felicitări! Cât despre mine, nu cred că voi ajunge vreodată mare în domeniu, nu pentru că n-aș avea toate datele :) ci pentru că mă risipesc în multe alte proiecte. Dar nu mă las! :)

 =  Un
Ana Urma
[19.Jul.14 17:00]
veritabil manual de haiku, structurat pe capitole, teme diverse analizate minuțios și cu înaltă competență, binevenit pentru iubitorii de gen aflați la început de drum, în plină afirmare sau chiar consacrați. Cu bucurie am recitit poeme; mulțumiri pentru alegerea exemplelor! Așteptăm un volum, paper
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !