Comentariile membrilor:

 =  Curat Sãlbatici
Gabriel Tudorie
[28.Aug.14 14:08]
un butoi cu lichid bahic + grota păcatului = plăcere silnică pe viață + gura hulpavă de evă. Superb, superb, superb. Ca si cititor ocazional de poezie as dori sa va intreb ce anume defineste acest text ca Poezie? Adica, dincolo de cliseele tendentios-dulcegi de la inceput + finalul apoteotic.

 =  re Gabriel T.
Claudia Minela Petre
[28.Aug.14 14:27]
ca cititor ocazional de poezie, nu am o matriță specială pentru a defini poezia. scriu pur și simplu.orice discurs poate deveni liric sau un prozopoem, cum este acesta.
sunt inca la inceput, poate ca intr-o zi voi reusi sa scriu poezie.
multam de trecere.

 =  parere
radu stefanescu
[28.Aug.14 16:20]
mie-mi suna a predica la una din intrunirile ligii alcoolicilor anonimi, filiala pe bloc

 =  re Radu Stefanescu
Claudia Minela Petre
[28.Aug.14 16:38]
:)))))))))))))))
esti criminal! ai reusit sa ma amuzi.
e cum vrei tu, Radu. pt poezie nu ma supar. e o hachiță. nu am pretentii, pt ca nu muncesc.

 =  La munca, ba, ortodocsilor
Gabriel Tudorie
[28.Aug.14 17:20]
Doamna Minela, nu pot spune ca va simpatizez intrucat va cunosc/citesc de doar cateva ore. Totusi, sunteti aproape. Intra acest poznas de domn Stefanescu (la fel cum, am observat, mai intra si altii) si incearca sa ridice praf, poate-poate vine o ploaie si se face noroi. Rautate. Gratuitati. Mai ales ca dumneavoastra, din cate inteleg, scrieti asa mai degraba pentru relaxare. Poezie, la poezie ma refer. Ma duceti, indirect, cu gandul la Caragiale. Caragiale care amintea undeva, pare-mi-se, despre un general care tocmai publicase un volum de versuri intitulat "Cand n-am ce face". Intr-un articol despre Eminescu, cred. Care abia ce murise. Eminescu, nu generalul. Generalul, cand se plictisea scria poezii. Ca de muncit, se muncea prin alte parti. Unii cu mapa altii cu sapa, zicea un profesor de-al meu de istorie din generala. Dumneavoastra? Cu lansarile, inteleg.


 =  re
Claudia Minela Petre
[28.Aug.14 17:31]
eu cu nimic, eu nimeni
basta

 =  probabil
adrian pop
[28.Aug.14 17:54]
i se pot imputa multe acestui text. un lucru nu i se poate imputa însă: că nu trasează o direcție clară, ideologică, poeților, in extenso, poeziei.
s-ar impune o corecție (lipsită de importanță în economia textului) - poeții nu trebuie să știe care le sînt prioritățile pentru că poeților li se relevă prin impunere. de altfel, poeta transmite clar ideea, chiar dacă habar nu are ce face, descoperind cu însuflețită emoție (și aproape concomitent cu un poet la fel de mare ca dumneaei, alexis zorba) chichirezul poeziei: curul morăriței (în original formele femeilor) superior oricărei alte categorii estetice.
nu trebuie să cădem în capcana fondului insuficient susținut de formă sau a formei lejer detașată de fond: nimeni nu se poate apropia de sufletul poeților. nici măcar bine susținut de-un butoi de lichid bahic. nefericitul care ar încerca asta ar fi pe veci osîndît să miroase (cu nasul imaginației jinduitoare) formelor femeiești în grota păcatului.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !