Comentariile membrilor:

+ "smerit teiul bătrân se-nchină ploaia cade și ne învie"
Cristina Rusu
[02.Oct.14 12:14]
eu știu că duci o luptă în poezia ta, de fapt în tot ce scrii zi de zi. încerci să abordezi teme diferite și uite că cea religioasă îți vine fix mănușă. exact ca eseurile. pentru cine iubește poezia religioasă și este atras de acest segment, da, pare un poem cu imagini vii, triste. dacă ai fi fost atrasă de lirica niponă cu siguranță ai fi scris bine pentru că ești împinsă de propria ta fire spre curat. te-am urmărit. ai scris într-un comentariu că ești la început. faptul că ai scris și ți-ai asumat asta înseamnă ceva. lumea a început să te citească și lasă comentarii. nu fi niciodată supărată pe cei care îți trec pragul și te comentează, au venit la tine și e un semn bun. tu știi singură că ești la început. și eu scriu eseu religios și înțeleg perfect ce greu este să treci de la studiu complex și amănunțit la poezie. îți trebuie ceva timp. pentru cît ai învățat, sufletul tău are o oarecare modestie și ar trebui să știi că o dată ce ai potețial vei face și versuri bune. sînt ferm convinsă că într-o zi vei scoate o carte de poezie deosebită. poezia modernă are niște trepte greu de urcat. e greu să scrii poezie bună, de calitate și care să lase cititorul impresionat. tu ai potețial. de la orice om care intră în pagină și spune ceva despre textul tău ai de învățat ceva, chiar dacă comentariul nu e foarte ok.

în altă ordine de idei mă bucur că în imaginile, multele imagini descriptive din poemele tale ai reușit să găsești și așezarea verbelor cu mai mult tact. trebuie să existe verbe care să ducă cititorul în zona în care să simtă. cu un substantiv nu poți face asta, dar cu un verb da. e obligatoriu în poezie să faci legătura perfectă între cuvinte și să așezi un verb în locul potrivit. încerc să îți spun că versurile trebuie legate bine și unul după altul să curgă ca să formeze fluxul acesta poetic.

nu posta tot ce îți trece prin cap, lasă de pe o zi pe alta, sau pune pe altcineva din jurul tău să citească și să își dea o părere.

îți las un semn luminos de încurajare. nu uita că ești într-o lume de prieteni, toți dorim să scriem din ce în ce mai bine. și uneori ne reușește.. știu cîteva persoane de pe site care le place poezia religioasă și cred că le-au plăcut și acest poem al tău

cu prietenie, bia
 =  typo
Cristina Rusu
[02.Oct.14 12:18]
știu cîteva persoane de pe site cărora le place poezia religioasă și cred că le-au plăcut și acest poem al tău

 =  ... da, da, da, poezia religioasa!
Daniela Luminita Teleoaca
[07.Oct.14 16:26]
Stimata prietena,

iti multumesc cu toata sinceritatea mea smerita de homo religiosus... la inceput de... aestheticus... Imi cer iertare ca deocamdata nu pot raspunde pe masura la randurile frumoase scrise cu atata suflet de catre tine... Tocmai ce m-am intors de la Novi Sad de la un eveniment stiintific... drumul f greu etc.. dar revin... Pentru mine inseamna mult cuvinte de genul celor simtite si scrise de catre tine si, da, incerc sa invat - fara frustrari - din toate comentariile, inclusiv din cele mai putin... pozitive... Nu pot insa sa nu iti spun ca, da, ai intuit foarte bine: poezia religioasa m-ar defini cel mai bine, asa ca o sa sap in sensul asta...Cu cele mai frumoase ganduri, Dania PS: deocdamdata, la Novi Sad am scris... (dar trebuie sa revad...) aprenant a vivre sans toi (varianta in romana, dar am tradus o parte si in franceza)

 =  autocorectura gramaticala
Daniela Luminita Teleoaca
[07.Oct.14 16:32]
Rectific: apprenant (omisesem un p!)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !