Comentariile membrilor:

 =  .
Mihai Robea
[11.Oct.14 15:41]
Ce nu inteleg eu (fiindca inteleg mai greu), dincolo de ceea ce inteleg, e de unde au luat(mai inainte) cei care nu erau traco-daci dragonul, presupun ca nu tuturor le-a venit ideea de la cate cineva care a zdrobit capul sarpelui, ma rog, ar trebui sa ne indicati si unde apare, la traco-daci, sarpele singur (ca sa intelegem mai mult). Acum, nu inteleg nici de ce "Vechiul Testament" al fi al "lor", reptilienii probabil, ignorand ce spunea chiar Cel Intrupat, anume ca nu a venit pentru un neam si ca a venit printre cei mai pacatosi, nici cum dinastia traco-daca a stapanit "vreo 600 de ani" cand este indeobste cunoscut ca ultimul imparat traco-dac/rumun este Focas (602 - 610). Ar mai fi, dar nu doresc sa deranjez si mai mult.

 =  .
Mihai Robea
[11.Oct.14 19:02]
desi parca as mai deranja, din cauza unui neadevar, desi nu sunt un fervent religios. Spuneti la un moment dat:

"Sub dogma cunoscuta persista ritualuri, obiceiuri, traditii si practici a caror semnificatie s-a pierdut ori abia daca se mai intuieste (zalmoxianismul arhaic) pe care Biserica oficiala nu a reusit sa le inabuse ori confiste."

Intamplarea face sa fi fost interesat, acum cativa ani, daca acest cliseu are acoperire in realitate (fie daca sunt elemente care sa confirme ca a avut loc in trecut). Si am aflat ca nu, desi as putea sa spun ca am fost destul de curios. In fapt, Biserica nu condamna decat practicile magiei negre (presupunand ca ar fi si una alba, ma rog). Si nici nu depune eforturi sa "inabuse" ori "confiste" ritualuri, obiceiuri, traditii si practici. Ba chiar sunt locuri, in Balcani, unde sprijina traditiile sa ramana in picioare. Acum, ca d-ta ai intalnit, daca ai intalnit, pe cine-stie-cine care intelegea 'lucruri' pe dos, adica dupa cat il ducea capul, este cam altceva.

 =  Mulțumesc pentru interes!
Dumitru Sava
[13.Oct.14 07:43]
Sunt sigur că nu voi putea răspunde la foarte multe dintre întrebările domniei voastre. Dacă aș putea-o face, aș scrie o carte de știință, cu metodă de cercetare și surse bibliografice la subsol. Nu întâmplător am numit strădania mea eseu. Timpul ar putea să valideze multe dintre afirmațiile ce par îndoielnice astăzi.
Poate că multe dintre raspunsuri pot fi intuite într-o altă strădanie a subsemnatului - Frăția Grădinii, vol.1 Nunta șacalilor, apărută la editura Amurg sentimental, București.
Cu stimă!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0