Comentariile membrilor:

+ Icco,
nicolae bunduri
[18.Apr.15 11:18]
...desigur că meritau să fie luate în seamă pentru poante, prozodie foarte bună, construcție bună și logică și nu în ultimul rând...au nerv. Ca și tine, de altfel.Sau cum s-ar spune de un motor...au viață, motiv pentru care ai de la mine o *

 =  Mulțumesc, Năică :)
Ica Ungureanu
[18.Apr.15 11:30]
Steluța și aprecierile venite din partea ta fac mai mult decât toate premiile la un loc.

Le-am citit și eu pe ale tale, sunt... beton!

Apropo, ai luat ceva pe ele?

Dacă da, felicitări!

 =  „Tipa asta e beton”!
Ion Diviza
[18.Apr.15 14:45]
Cele de la tema a doua chiar m-au dat gata. Beton, ce mai! Și epigramele de la prima temă sunt bune, ai abordat însă prea la propriu expresia & situația, probabil au explorat mulți concurenți acest motiv, pornisem și eu de la cămașă, amantă etc., însă până la urmă am renunțat... Dar, ce să spun, chiar sunt cu nerv, așa cum a remarcat și Nae... Încep să mă enervez... că n-ai luat premiu... dacă zici că n-ai luat. Și cu atât mai mult, te felicit!

 =  Da, sunt bune
Gârda Petru Ioan
[18.Apr.15 15:51]
Dar lamentarea că vai, că n-am luat premiu, nu dă bine. Trebuie să vezi tot ce s-a scris, să compari, să constați și chiar dacă vezi că ai fost mai bună ca alții, tot nu merge să te plângi, pentru că nu poți dovedi în fața unei instanțe. Ar trebui să arăți că ești mai bună decât cei din fața ta, cel puțin până la mențiunea ultimă. Ei, fă-o. Cere textele, compară-le și spune: ale lui Nae-s mai slabe, ale lu Bâlici îs mai slabe etc.
Poate ar trebui să tac, eu tot iau premii, dar nu le-am cerut nimănui. Însă cine știe câți își zic în gând: Iar ăsta? Ale mele erau mai bune. Scrie pentru bucuria ta, pentru bucuria noastră, iar dacă vin și premii, cu atât mai bine.
Nu mă înțelege greșit, vreau doar să nu suferi degeaba.
În concluzie, poate că au avut priză, dar poate că altele au avut priză mai bună.
Cu toată admirația pentru o epigramistă dotată cu geniu. Uneori se vede...

 =  Dragii mei
Ica Ungureanu
[18.Apr.15 16:51]
Ionică, mulțumesc pentru vizită și observații.Petrică, de unde ai tras tu concluzia că mă lamentez? Unde am scris eu "vai, n-am luat premiu"?
Constatarea din subtitlu e doar o constatare și atât.
Când scriu și trimit la concursuri, o fac din plăcere și fără prea multe așteptări. Mă rog, dacă întâmplător mai obțin și un premiu, îmi zic: "să fie primit!"...

Și de unde ai dedus că sufăr, când eu toată ziua am râs cu gura până la urechi, chiar cu riscul de a-l determina pe Nae să zică iar că "Ica râde, dar nu se știe precis de ce..." (Apropo, Nae, râd pentru că am dinți frumoși) :)

În concluzie, merg mai departe... deși am olecuțică de regret că am ratat o plimbare cu Mocănița :)


Felicitări tutoror norocoșilor premiați și succes în continuare.

+ Beton armat!
Vali Slavu
[04.May.15 16:38]
Am citit grupajul și cam ce voiam să spun au spus alții înaintea mea. Mi-au plăcut și mie, în mod deosebit, epigramele de la tema "Zidarul". Beton armat... ce mai! Nu la toate epigramele reușite se râde; unele sunt deștepte și atât. Ale tale sunt umoristice. Dacă Ion Diviza s-a enervat că n-ai luat premiu, eu m-am enervat că nu le-am scris eu! :)

 =  Ba a luat!
Rodean Stefan-Cornel
[11.May.15 11:21]
Despre epigrame:
- cel mai mult mi-au plăcut cele de la tema a doua;
- la primul catren nu văd rostul liniuței de dialog, din moment ce vorbește doar un singur personaj (drăgălașa), deci nu avem un dialog;
- la al doilea catren poanta mi se pare foarte interesantă, fiind bazată pe paradoxul de a fi în pielea goală și totuși a fi preocupat pe unde scoți cămașa, paradox care exploatează la maximul trecerea de la sensul propriu al expresiei respective la cel figurat; din păcate, o evaluare corectă nu poate trece peste un neajuns evident, acela de a folosi un nume propriu (aleatoriu, care nu contribuie cu nimic altceva la realizarea poantei) doar pentru rimă.
Referitor la premiu, eu am fost acolo și am auzit clar că s-a citit de la tribună: ”Premiul pentru cea mai bună epigramă din concurs - doamna Ica Ungureanu, pentru epigrama... (s-a citit ultimul catren din grupajul de mai sus)”.
Adică, Ica Ungureanu ai luat premiu la Vișeu, nu te lua după cei care făceau altceva în sală pe timpul festivității de premiere...
Felicitări!
Numai bine!
Cornel
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !