Comentariile membrilor:

 =  SMURD...
Ion Cuzuioc
[23.Jul.15 17:16]
Liviu, este poantă, dar este și aritmie. Cum ai număra, dar versul trei are și-o silabă-n plus.Salvează-ți epigrama, căci se merită!

 =  Ca număr
Liviu-Ioan Muresan
[23.Jul.15 18:01]
de silabe epigrama e scrisă pe 9-9, 8-8. De unde o silabă în plus?

 =  Liviu-Liviu!
Ion Cuzuioc
[23.Jul.15 21:17]
Versul 3 : De-azi-dimineață-ai noștri soți,

Numărăm:De/azi/di/mi/nea/ță-ai/noș/tri/soți=9!Dar, dacă pronunțăm fugitiv „De-azi” înghițim o silabă ca de dragul numărului dorit s-avem 8, ceea ce nu acceptă confrații epigramiști cu barbă. Să se pronunțe și ei, așa cum s-au pronunțat contra cuvintelor „fi-ndcă”, corect-„fiindcă”; „la servici”, corect-„serviciu” etc.Și-apoi,Liviu-Liviu,se mai ia în calcul iamb-iamb, troheu-troheu! Asta-i părerea mea, dar nimeni nu este perfect, așa că ...să mai așteptăm! Dacă era o epigramă slabă nu mă mai pronunțam...

 =  Tocmai
Liviu-Ioan Muresan
[23.Jul.15 21:33]
acela e rostul cratimei. Altfel ar fi scris "de azi".

 =  cratima...
Ion Cuzuioc
[23.Jul.15 21:47]
Liviu, 2 juriști- 3 păreri. Să-i dăm favor cratimei, care ne avantajează cum ne convine?!Mai revenim...

 =  Păi sînt reguli stricte
Liviu-Ioan Muresan
[23.Jul.15 22:35]
nu ne avantajează nimic. Juriștii și părerile nu contează. Doar regulile limbii române.

 =  ?!;:,.”„
Ion Cuzuioc
[23.Jul.15 22:43]
De acord, Liviu, dar ce facem cu poezia fără majuscule și semne de punctuație... postată, lăudată și premiată?

 =  ok
Liviu-Ioan Muresan
[23.Jul.15 22:54]
acolo nu e vorba de prozodie. Chiar s-a renunțat total. E prea mult de discutat și nu o putem face aici. Am intra la off. Poate vom găsi alte căi de discuție. Să știți că vă apreciez și vă stimez. Orice discuții controversate nu afectează sentimentele reciproce.

 =  D-ale gramaticii...
Ion Cuzuioc
[23.Jul.15 22:59]
Liviu,forma corectă a verbului "a fi" la indicativ, prezent, persoana I, singular, este "sunt". Unii scriu insistent cu î din i, alții cu â din a, argumentând cu unele decizii academice, deși gramatica este una și aceeași pentru toți.Azi se face altă poezie, altă proză, care nu mai ține de gramatica școlară...Oare ce zic profesorii de limba română și filologii cu barbă?

 =  Și n-am barbă...!
Laurentiu Ghita
[24.Jul.15 09:04]
Așa cum văd eu epigrama, forma corectă ar fi „de-azi dimineață,-ai noștri soți”. Ce caută cratima între „azi” și „dimineață”? Și avem numărul de silabe corect: 9-9-8-8. Aș sugera totuși eliminarea acelui „de-azi-di-”, că sună a ceva de mamă. Ce ziceți de varianta: „ De dimineață, ai noștri soți”?


 =  părere
Liviu Nanu
[24.Jul.15 09:11]
Propunerea mea:
Încă de ieri ai noștri soți
rezolvă cred, problema. În plus adaugă cîteva ore de beție ceea ce face să crească dramatismul

 =  Ok
Liviu Gogu
[24.Jul.15 21:08]
Vă mulțumesc tuturor, pentru trecere și pentru observații! Pentru un nou venit în lumea epigramei, ele nu pot fi decât benefice. Cred că variantele propuse de domnii Laurențiu Ghiță și Liviu Nanu elimină toate controvesele. Voi merge pe cea propusă de Laurențiu, pentru că e mai proape de varianta mea (elimină doar un cuvânt și păstrează intact sensul inițial)
Am făcut deja corectia.

 =  cu
Gabriela-Dorina Vălean
[28.Jul.15 16:30]
barbă fără barbă zic fără „de di” cum ar fi? varianta domnului Nanu, puțin schimbată: încă din zori ai noștri soți. de-aici s-a ițit și: de ani lumină dragii soți, dar nu ne place prea mult dramatism (poate dă în - trag cu ochiul). și, no offense, pentru că-i mai ușor de văzut la alții decât la noi, m-am întrebat dacă s-a scris intenționat: se merită.
ps: ce s-ar face omul și poetul fără o țâră de alcool și alte droguri? oare nevasta citește epigrama asta? :) (23:51)

 =  Varianta cea mai bună.
Liviu Gogu
[29.Jul.15 12:44]
Mulțumesc, d-na Gabriela! Asta cred că ar fi varianta cea mai bună. Am reținut-o și, cu siguranță, voi ține cont de ea atunci când voi publica epigrama.
Da, nevasta a citit-o, dar vă asigur că nu e una dintre nevestele din epigramă, deși... câte-o dată... Că, știți dumneavoastră, nimeni nu-i perfect!... Dar, în caz de inundații, mă abțin întotdeauna.
Am însă alte epigrame pe care nu i le dau să le citească, cum ar fi asta:

Despre tentația primordială...

De aș fi fost acel Adam,
La rău, de Eva, îndemnat,
Din pom, eu mărul nu-l luam,
Dar frunza... cert, m-ar fi tentat.

 =  Ba dă-i doamnei epigrama!
Laurentiu Ghita
[29.Jul.15 13:39]
Să știi că nu e rea, merge. Doar că eu aș fi pus „Dacă-aș fi fost...”, acel „De aș” îmi cam sucește limba.

 =  Am glumit
Liviu Gogu
[29.Jul.15 19:17]
A fost o glumă. Îmi citește epigramele și dacă nu i le dau, că-s pe computerul familiei. În plus, nu-i chiar așa de fioroasă.
Da. Sună mai bine cu „Dacă-aș...” Mulțumesc!

 =  La mai mult și la mai mare!
Ion Cuzuioc
[29.Jul.15 21:56]
Felicitări!Pruncul s-a născut fără dificultăți, să-i fim recunoscători și moașei secunde Laurențiu, care și-a adus aportul la o naștere normală și sănătoasă! Liviu, ai grijă de făt! Cu asistență părintească, doctor Ion Cuzuioc!

 =  D-le Ion Cuzuioc
Liviu Gogu
[30.Jul.15 15:16]
Vă mulțumesc, d-le doctor! Așa este. Se pare că ceva s-a născut. Iar dumneavoastră ați avut o cotribuție importantă, fiind cel care a atras atenția asupra epigramei, declanșând dialogul de mai sus, care a avut în final un efect benefic asupra unei creații ce avea, evident, nevoie de îmbunătățire.
Oerice trecere a domniei voastre peste scrierile mele, este și va fi o onoare. Vă aștept mereu, cu dreag și cu speranță, atât aici, cât și la proză!
Cu deosebită stimă,
Liviu Gogu

 =  ...din zodia Fecioarei!
Ion Cuzuioc
[30.Jul.15 17:26]
Liviu, mă bucur mult de comportamentul colegial al confraților de pe Agonie, care și-au adus contribuția creștinească în numele cititorului pentru care și mânuim noi pana creativă.Nimeni nu este perfect în lumea asta, dar soare ajunge pentru toți ca să putem rezista tuturor încercărilor.Aștept noi creații de valoare pe care le voi citi cu răbdare și plăcere!

 = 
Gabriela-Dorina Vălean
[31.Jul.15 06:52]
pastele naturii, dacă tot suntem la capitolul inundații, soțiile din epigramă ar putea să se consoleze că n-a dat peste ei potopul, iar cu tentația, ce strălucește sare-n ochi, se spune, dilema o fi fost simplu încheiată de Adam cu: toamnele vin oricum frunzele cad - mărul o fi fost de aur :-). mulțumesc și eu




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !