Comentariile membrilor:

+ Cucilor
Florentina-Loredana Dalian
[30.Sep.15 19:45]
Păi bine, măi cucilor, să cântați voi în Bucovina fără cucă? Mă cam oftic văzând ce locuri frumoase ați vizitat, dar nu pot să nu dau o stea pentru cronica ta, Dane,precum și pentru rezultatul vostru admirabil. O meritați, ca, de altfel, și trofeele alea lucioase precum chelia ... precum chelia :)
Felicitări și la mai multe, CUC-ilor, mândria țării! Mi-a plăcut aia cu Șimonați, de undeva din provincie. Va să zică, s-a mutat capitala-n Constanța. Capitala umorului, evident. Stai să vezi când se va muta la Slobozia! :))

 =  CUCii, o familie cu totul specială
Gârda Petru Ioan
[01.Oct.15 12:29]
Am fost în vară oaspetele CUC-ilor cu ocazia lansării volumului Umor 3G, scris împreună cu Ananie Gagniuc și Laurențiu Ghiță. Am găsit o familie de oameni primitori și calzi, scriitori consacrați și recunoscuți, umoriști cu vervă și talent. Am fost oaspetele lor și la un local, unde le-am văzut generozitatea, am fost oaspetele lui Ananie Gagniuc la Cercul Militar din Mangalia, unde este extrem de iubit și respectat, deși s-a pensionat de o vreme. Am fost oaspetele Călin Tița la serviciu, unde am primit indicații prețioase referitoare la prelungirea vieții. Am fost oaspetele cu toată familia! al excepționalului poet Petru Brumă, în ”cuibul” căruia m-am instalat ca un cuc veritabil, obligândul să meargă în pribegie la Huși, Iași, Vatra Dornei și alte locuri ”natale”. Am fost oaspetele lui Leonte Năstase la Casa Artiștilor, unde m-am îndestulat cu bucate și vin aduse de Marian Avramescu, un alt mare caricaturist.
De ce spun toate astea? Ca să se vadă că vorbesc în cunoștință de cauză când îi felicit din toată inima pe premianți și spun că își merită succesul cu prisosință.
De altfel, le-am adresat o șarjă la Vama, care suna cam așa:

Propunere pentru anul viitor

Ținând de-a lor valoare seama,
Luând în calcul și distanța,
Să fie iar chemați la Vama!
(La Vama Veche, din Constanța).

Dacă se citește un pic de invidie printre rânduri, nu e deloc întâmplător.
Felicitări cucule șef pentru felul în care gestionezi o funcție grea dar onorantă, pentru felul în care scrii poezii, haiku, și, iată, reportaje de toată frumusețea!

 =  Re: Cucilor... CUCii, o familie cu totul specială...
Dan Norea
[01.Oct.15 14:31]
Dragă cucă din Slobozia, țin minte că ai cântat în cel puțin două rânduri prin Bucovina, fără să iei cu tine alți cuci. Doamne, cât te invidiam pe vremea aceea!
În privința Sloboziei, să știi că au început să-mi anchilozeze vertebrele cervicale, așa că slabe speranțe s-mi văd ceafa. :)
Mulțumesc pentru felicitări, sunt și ale tale, doar faci parte din cuibul de cuci. Mulțumesc și pentru stea, îmi place cerul senin... și înstelat. :)


Nelu, în numele CUCilor, îți mulțumesc preaplecat. În Constanța vei fi totdeauna bine primit. Sper să rămânem o familie, așa cum o familie este cea a cocorilor, din care facem parte amândoi.
Mulțam pentru felicitări, mă bucur că ți-a plăcut chestia asta, care e o struțocămilă de cronică și fotoreportaj! =  Am citit - recitit...
Ananie Gagniuc
[10.Dec.18 14:27]
Fiind parte componentă, exponentă și (cantitativ) apreciabilă, în acest periplu moldav, am parcurs și traseul și această cronică veselă cu multă plăcere, bucurie și nostalgie. Pentru mine e cea mai reușită relatare-povestire a lui Dan Norea, ca jurnal de călătorie a unor umoriști!
Mai trebuiau menționate câteva momente hazoase: anume că, urcând spre Rarău, eu - copilot, i-am zis lui Țucă Ionuț că a vrut să îndrepte o curbă; că la Lidana, după ce Udrea s-a plăns că 13 minute s-a vorbit la tv de moartea motanului Oanei Zăvoranu, eu am cerut, final, un moment de reculegere. Râsul a fost total, mai ales că Udrea a completat: „Și pentru motanul domnului amiral!”; iar la premierea de la primăria Vama, a mai fost un moment vesel: când Sorin Cotlarciuc a rostit „Și acum, pentru cel mai mare poet...”, din sală Petru-Ioan Gârda a strigat, cu modestie - „Nu trebuia!...”
Cât despre femei frumoase și valoroase în TOP 10, pentru București rămâne - indiscutabil - doamna Elis Râpeanu! Norică, nu știu de am dreptul să dau vreo stea, dar îți trimit un asteroid în parcare! Ești mare!

 =  Re: Am citit - recitit...
Dan Norea
[04.Oct.15 10:22]
Noni, mulțumesc pentru aprecieri, completări și... asteroid!

Poate ar trebui o completare la completare. Anunțul „Și acum, pentru cel mai mare poet...” se referea la Horea Zilieru. Dar Nelu Gârda a avut o replică spontană de zile mari.

Stai aproape, azi-mâine postez partea a doua.


+ O mică schimbare...
Rodean Stefan-Cornel
[05.Oct.15 08:32]
Am citit cu atenție tot textul, am admirat și fotografiile și am observat o mică schimbare de stil la cronicar. Dacă până acum, la late cronici, poantele erau presărate din loc în loc, acum ele sunt prezente aproape la fiecare frază, parcă se vede chiar o grijă, ca nu cumva să treacă prea mult, până urmează alta. Nu mai comentez acest aspect (se pare că sunt și avantaje și dezavantaje), pentru că, oricum ar fi, citind o cronică semnată Dan Norea te informezi foarte clar cu ce s-a întâmplat la evenimentul respectiv, îți completezi cultura generală și te amuzi, în același timp.
Da, mi-a plăcut, este un text valoros (aceleași considerații și despre partea a doua)
Cornel

 =  Re: O mică schimbare...
Dan Norea
[05.Oct.15 12:22]
Cornel, cu nasul tău fin de analist, ai descoperit imediat schimbarea de stil. Da, nu e o întâmplare, e o modificare premeditată. Am vrut să descriu nu numai festivalul propriu-zis ci și aventurile noastre dinainte și de după festival. Cum o bună parte din aceste aventuri au fost condimentate cu umor - inevitabil când ai asemenea colegi de excursie - materialul ar fi ieșit relativ inegal. Și atunci am crescut deliberat densitatea de poante, ba chiar m-am străduit să îmi îngroș umorul meu natural, de obicei ceva mai bonom. Am plecat de la premiza că cei descriși îmi sunt prieteni și nu se supără.
Nu știu care sunt dezavantajele, dar nu contează prea mult, pentru că în scrierile viitoare voi reveni la stilul meu, în care umorul nu este scopul principal ci numai unul din mijloacele de expresie.

Mulțumesc pentru vizită, aprecieri și steluță!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !