Comentariile membrilor:

 =  In multi daca se afla sediul incertitudinii
razvan rachieriu
[28.Dec.15 09:19]
Iubirea și ascetismul sunt termeni contradictorii, nu se poate „iubi ascetic”, căci iubirea stârnește senzualitatea, voluptatea, extazul, iar ascetic este omul care a renunțat la tot, inclusiv la iubire.
Simt o virulență la adresa iubitului, care-și face din „mulți dacă” sediul incertitudinii și a ipotezelor cu grad ridicat de eroare, „se comportă adesea infantil”, când tu apreciezi maturitatea, „încredințează sufletul necunoscuților”, când ai vrea să ți-l dăruiască doar ție, și rătăcește prin labirinturile realității.

 =  Asceza nu exclude intotdeauna iubirea si nici invers...
Daniela Luminita Teleoaca
[28.Dec.15 14:22]
... DACA este semnul incertitudinii/ ipoteticului, al unui scenariu dorit, al unor realitati virtuale, care insa denota cel mai adesea setea de certitudine (personajul meu este o fire problematizatoare, un existentialist)!!
Iubirea dintre el si ea nu poate fi... in general vorbind ascetica (desi exista si o serie de cazuri de iubire platonica si, cred eu, asta e iubirea cea mai autentica), numai ca aici era vorba despre iubirea fata de Dumnezeu, care, in mod cert, implica o ASCEZA (cf. final fereastra). A te iubi ascetic inseamna a nu te ignora, a nu-ti bate joc de tine, in calitate de creatie a Lui, cu alte cuvinte a primi cu bucurie si respect darurile primite de la Creator, fara a cadea in narcisim, grandomanie. O persoana poate fi ffff ascetica si in acelasi timp sa Il iubeasca pe Dumnezeu cu toata fiinta lui (aici e de fapt marea diferenta intre iubirile mundane si Iubirea aceea). Infantilitatea este puritatea pe care o propavaduia Iisus (cf. Lasati copiii sa vina la mine). Perceptia (infantil, prosteste etc.) e una exterioara, evident eronata... , caci, asa cum spuneam, infantilitate = inocenta etc. Ca sa fiu sincera, chiar am vrut/ as vrea sa fiu eu insami in pielea asta ascetica, desi, recunosc, cel mai adesea nu sunt decat la antipod.

O sa incerc sa fiu mai putin criptica, inteleg ca una dintre problemele tentativelor mele estetice este ca ma comunic mai putin transparent. Desigur, e un gol (pe care voi incerca sa il micsorez).

Iti multumesc frumos pt lectura, draga Razvan!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !