Comentariile membrilor:

 =  Oglinda mistificata de imagine
razvan rachieriu
[08.Feb.16 09:59]
“Oglinda” mistificată de imagine, “refuzându-și” sensul și rostul de a multiplica în virtual toate formele din real, ne trezește neîncredere, îndoieli, că reflectă suprafața adevărului și că nu copie și imită umbrele, care ne însoțesc toată viața, și emitem ipoteza că ceea ce se vede la noi este mult mai puțin decât ceea ce nu se vede.
Poezia are atâtea “învelișuri”, încât după ce am desfăcut unele prin interpretare, au apărut altele, mai incitante și uimitoare.

 =  Eul - arhiva a evenimentelor-sentimente si uitarea benigna
Daniela Luminita Teleoaca
[08.Feb.16 14:29]
... un mic text despre mimica/ eul nostru care devine o... "arhiva" a evenimentelor-sentimente "filtrate" prin sine (glorios sau mai putin). Ne risipim, mai apoi ne adunam, credem ca facem tabula rasa de tot ce am experimentat anterior, "urmele" insa sant insidioase (persistente). Intr-un fel, asa este firesc, doar asa se cladeste odiseea devenirii, in ultima instanta a unei individualitati. Cateodata insa, e nevoie de uitare, care, totusi, nu este una absoluta: ea se instaureaza atat cat sa permita eului sa o ia de la capat, adica sa iasa din risipire (o uitare benigna ce nu echivaleaza cu lasitatea, oricum ea intervine.. spontan, tinand de resursele umanului de a se autoregenera)...

MULTUMESC FRUMOS PT CITIRE SI PT IMPARTASIRE! Cu prietenie, D.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !