Comentariile membrilor:

 =  Impresie
Oancea Sorin
[20.Feb.16 17:47]
literatură psalmică e rugăciune creștină dar trebuie multe explicații legate de scrierea anterioară apariției creștinilor etc...
e greu mai ales după secularizările din cei vreo 300 de ani de pe urmă să mai pricepem distincția dintre păreri și dogme...
aș mai adăuga repere bibliografice, subțirică bibliografia...

Biblie =vechi+nou = carte creștină; se anunță se împlinește...
Alte religii alte cărți, aș rescrie multe pasaje și aș elimina eroarea vechitestamentar/creștin.
traducerile sunt eronate în esență nu în formă
încercați să citiți "Spovedania unui păcătos" Uspenski, multe litote revelatoare pe acolo.
Felicitări pentru muncă și seriozitate.

 =  Multumesc!!
Daniela Luminita Teleoaca
[20.Feb.16 19:41]
1. Am... "demonstrat" pe indelete, intr-un capitol consistent, dintr-o carte, raportul de filiatie "psalm - rugaciune crestina"...
2. Poate ca e "greu", dar teologii o pot face si chiar au datoria de a o face.. (eu sant filolog, dar fac munca... interdisciplinara)
3. Repere bibliografice??!! Mi se "reproseaza" deja de multa vreme ca (reproduc intocmai) "citesc nebuneste"... Este, desigur, multa bibliografie "la mijloc", inclusiv in ceea ce priveste micul text postat supra, insa aici nu am indicat decat Sursa/ Izvorul... (imi place insa, de fiecare data, sa ma detasez de "Bibliografie" si sa imi exprim un punct de vedere personal (asa ca dau mare atentie "izvorului" care nu este tributar interpretarii unui autor sau altuia...)
4. Am aprofundat si problema continuitatii intre Noul si Vechiul Testament (nu am opus niciodata propriu-zis veterotestamentr si crestin!!! Ba dimpotriva!!
5. O sa caut Uspenski...
6. Poate cititi si dvs., cd apare, Semiotica discursului religios..., autor subsemnata (in principiu la sf. lui aprilie/ inceputul lui mai la Editura Univ. din Bucuresti). M-ar bucura, vad ca sunteti chiar interesat de tema!!

Multumiri pt atentia si timpul acordate!!

 =  un mic PS...
Daniela Luminita Teleoaca
[20.Feb.16 19:49]
... continuitatea nu inseamna identitate!! De altfel, e cat se poate de firesc: sacrificiul hristic nu putea ramane fara consecinte in plan ontologic propriu-zis, dar si.. discursiv!!!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !