Comentariile membrilor:

 =  Frumos, pitoresc
Viorel Darie
[01.Dec.17 12:17]

târgul de cărți văzut de umoristul nostru Rodean Cornel-Ștefan. Din cele câteva poposiri la unele prezentări de carte, întâlnim toate tipologiile de autori și de edituri, mai sărace în material, dar bogate în duh, sau unele edituri prospere, în care găsești prezentatori dintre cei mai pitorești, mai deplasați față de ideile unor oameni obișnuiți.

Am verificat, mai în fiecare carte publicată de mine, găsesc cu zecile utilizări ale adjectivului "acest". De ce m-am apucat de scris!

Cu stimă

Viorel Darie

 =  Un comentariu ontologic, sapiențial
Dan Norea
[04.Dec.17 15:09]


Încep cu standul a cărui descriere pare un text de-a dreptul hermeneutic. Am asistat altădată la câteva asemenea prezentări și constat că sunt din ce în ce mai frecvente. E amuzant că apare acolo un cuvânt "extcerpate" care, datorită contextului, pare la locul lui. De fapt e un typo, așa e?

Voi sări la alt critic, unul care interzice vorbirea academică. Se pare că acest critic preferă alteritatea, adică oralul cu orice preț. Oralul în scris, acest lucru nu vi se pare un oximoron?

Următorul episod e cel mai românesc din toate. Dacă în domeniile tehnico-științifice avem șanse să ne apropiem un pic de nemți, în organizarea unui târg de carte suntem "artiști". Adică mergem dintr-o improvizație în alta.

Cornel, mulțumesc din inimă! Ne-ai purtat cu talent dintr-un stand în altul și, prin intermediul textului, am fost și noi prezenți la târg.


 =  Excerptate, nu extcerpate, bineînțeles....
Rodean Stefan-Cornel
[05.Dec.17 07:12]
Domnule Darie,
Ați perceput bine atmosfera pe care am vrut să o descriu în textul de mai sus, iar calitatea pe care mi-o atribuiți la începutul comentariului („umoristul nostru”) m-a bucurat și m-a pus pe gânduri...
Dane,
Ai intrat foarte bine în jocul meu și ai excerptat din textul pe care l-am scris fragmente care, cu siguranță, vor constitui, pentru tine, teme serioase de studiu. Deja, cea cu oralul în scris mi se pare foarte interesantă.
În privința lui „extcerpate” ai dreptate, deși nici după „excerptate” nu mă dau în vânt, că tot așa de greu se pronunță...
Numai bine!
Cornel
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !