Comentariile membrilor:

 =  ...
Stoica Dan
[06.Oct.20 18:03]
Domnule Pirici, dati totusi un exemplu de proza poetica pentru ca as vrea sa va raspund, insa in absenta unei referinte risc sa cad in derizoriu. Multumesc.

 =  Un exemplu mai bun? Toate creatiile literare ce trec drept poezii si promovate c
Pirici Vasile
[18.Aug.20 16:50]
Stoica Dan
Textele dumitale literare- exemplu avut in vizor de Goethe. Pline de ambiguitate.

 =  Raspuns
Stoica Dan
[06.Oct.20 18:03]
Domnule Pirici,

in primul rand eu sunt un exemplu neinspirat, nu ma numar printre contemporani, nici macar n-am debutat, deci ma puteti ignora linistit.
Ati fi putut face o alegere mai inspirata.

In al doilea rand inteleg ideea si sunt de acord cu faptul ca nu orice pretinsa "productie" reprezinta arta. Exista o limita.

Pe de alta parte, cine hotaraste limita? Eu, dumneavoastra, mama omida?

Unde se opreste actul artistic dupa parerea dumneavoastra, respectiv din ce moment dispare poezia ? Cand trecem de sonet, cand trecem de Eminescu, Stanescu, sau ?

Pentru unii poezia inseamna sonete, pentru altii stilul eminescian sau stanescian s.a.m.d
Tot pentru altii Nichita Stanescu nu a fost poet ci mai degraba ganditor prin comparatia cu Eminescu (asa zic unii). Si putem continua.

In alta ordine de idei ce facem cu imaginile, temele si metaforele succesive, care-s reluate obsesiv la nesfarsit asa incat nu mai spun nimic ? Ca sa nu mai vorbesc de structura, constructie, s.a.m.d

Poezia trebuie tratata ritmic ziceti d-voastra, dar eu cred ca poezia trebuie tratata ca pe o bucata de lut. Tratand-o ritmic o transformam in levier cu care putem face un numar limitat de lucruri. Cu bucata de lut insa lucrurile stau cam invers.


 =  errata
Stoica Dan
[06.Oct.20 18:03]
*ca o bucata
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !