Comentariile membrilor:

 =  Blazarea ca un șarpe
razvan rachieriu
[04.Sep.20 16:11]
„Dinții timpului” rod mai tare oamenii măcinați de traumatizări, spleen și sațietăți, care nu văd oportunități în viață, iar blazarea lor o asociez cu un „șarpe” ce înveninează stenicitatea, vigoarea, vitalitatea și dinamicitatea existenței.

+ Plăcut!
Ottilia Ardeleanu
[04.Sep.20 16:30]
Frumoasă traducere! Frumoasă poezie pilduitoare! Mușcătura șarpelui se poate întoarce împotriva celui infatuat! Singur, timpul decide ce este fără de rugină!
Frumoasă revenire, Petru!

 =  Da, Răzvan,
Petru Dincă
[04.Sep.20 22:29]
ai făcut o descriere exactă, din punct de vedere psihologic. Și te referi la cei neîmpliniți, din diferite motive. E nedrept, totuși, că unii au fost sau sunt neîmpliniți din vina societății sau a unei părți a ei. Și exemplul cel mai elocvent e al lui Eminescu, un mare nedreptățit, dar și al lui Voiculescu, care a fost închis la 75 de ani. Dar nu mai continui, pentru că o să spui că eu văd mai mult părțile negative ale vieții, cu alte cuvinte, nu gândesc pozitiv.

Mulțumesc frumos pentru trecere și comentariu!

 =  Ottilia, mulțumesc frumos
Petru Dincă
[04.Sep.20 22:52]
pentru steluță! Ești foarte drăguță.

Fabula e una dintre cele mai reușite, dacă nu chiar cea mai reușită a lui La Fontaine. E una dintre fabulele lui cu sensuri profunde, care nu se adresează copiilor, și care fac din el un autor major, dacă nu chiar un mare scriitor, iar tu ai analizat-o foarte bine. Eu aș mai adăuga doar faptul că ea se referă la operele durabile, care prin valoarea lor înfruntă timpul, și pe care detractorii, din diferite motive, încearcă zadarnic să le conteste. Iar La Fontaine a reușit în mod magistral să ilustreze această idee. Cel puțin finalul mi se pare foarte reușit.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !