Comentariile membrilor:

 =  Noi avem, în Alba Iulia, o stradă ”Miciurin”...
Iulia Elize
[15.Nov.21 18:53]
Foarte interesant fragmentul și cu multe aspecte frumoase. Interesante povești și plin de savoare, relatate, de domnia voastră. Legat de cele povestite, cred că ursul simte unele fructe mai aromate sau mierea, având un miros mai fin, care îl ghidează.


Foarte plăcut acest popas și mai aștept astfel de fragmente, pentru că sunt foarte savuroase!!!

Cu multă apreciere și aleasă prețuire!!!


 =  Obs, typo,
Iulia Elize
[15.Nov.21 18:57]
Pline* de savoare, cum chiar sunt!!

 =  RE :Noi avem ăn Alba IUlia.....
nicolae tomescu
[15.Nov.21 20:26]
Cred că există o stradă denumită astfel în Albă Iulia. Până nu demult erau străzi care se numeau (zic la întâmplare): Zoia Kosmodemianskaia, Tânăra Gardă; K.E Voroșilov, S.Kirov, A.S. Makarenko, Arcadi Gaidar etc, etc.
Sigur, urșii au capacitatea de a descoperii hrana, chiar îngropată, după miros.
Țările din apus nu mai au această problemă. Le-aș propune să importe de la noi câteva perechi spre a-și popula pădurile

 =  Părere,
Iulia Elize
[15.Nov.21 23:05]
Nu înțeleg de ce nu se fac astfel de schimburi, donări, pentru că noi avem ”bugăt”, ba chiar coboară și ne fac casele cam pradă. Le-am da cred și fără tehnica importului, adică la liber... Numai să vină să îi ia de la noi. Ar trebui să se facă astfel de inițiative...

 =  Povesti cu ursi
Viorel Darie
[20.Nov.21 16:59]
Da, e un text savuros, plăcut la citire. Mai ales că aduce noutăți despre care noi, cei născuți dupa 1950 nu le-am mai prins în cărțile de limba rusă. Aveam și noi cărți de rusă, dar povestrile din textul acesta nu mai figurau.

Cât despre urs, am văzut și eu, și fratele meu o ursoaică cu doi pui, alergând grohotind din deal spre noi, iar noi am fugit lateral, să urcăm într-un molid. Degeaba, ursoaica și puii ne-au ignorat, aveau ei o țintă mult mai înaltă, pe versantul de dincolo de pârâu pășteau niște vite.

 =  Da,
nicolae tomescu
[20.Nov.21 20:50]
mi-aduc aminte despre o scurtă povestire publicată de Dv. pe acest saut despre o ursoaică și puii ei.
Aducerea mea aminte despre ursul și bătrînul din izbă se datorează, cred, calității de bun pedagog a lui Alexandru Ivanovici. N-am învățat limba rusă de la el dar ne-a îvățat, prin felul său de a fi, cum să ne comportăm în lumea înconjurătoare

 =  Atmosfera familiara
Victor Țarină
[22.Nov.21 15:47]
Mi-e familiara atmosfera, deci e bine redat textul.Mi-a amintit de tatal meu-fie iertat. De la el cunosc vremurile acelea. Cand eram copil, fiind mai lenesuc ma alinta zicandu-mi ba Stahanov, ba ciolovec sau daraghi tavarisi i druzea. Sigur se scrie altfel. Si eu nu intelegeam prea bine indoctrinarea din acele vremuri. Delicata povestioara cu ursul. Cat despre ursi numai de bine.

 =  RE Atmosfera familiară
nicolae tomescu
[22.Nov.21 18:49]
Tot mai puțini sunt cei care-și aduc aminte de acele vremuri. Alții, precum și Dv., le cunosc doar indirect, din povestirile părinților. Sigur, tinerii de azi nu pot înțelege îndoctrinarea din acele timpuri. Cât despre urși, aceștia, în zilele noastre sunt un real pericol pentru populația rurală. Nici aglomerările urbane nu sunt ferite. Cauzele sunt cunoscute dar guvernanții au alte priorități.

Vă mulțumesc pentru intervenția de pe această pagină
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !