Comentariile membrilor:

 =  Deadmontonul mistic – ora locala
Hanna Segal
[10.Dec.05 20:24]

-------------------------

Cafenele : jumatate goale, niste studenti, cateva blonde mici, cateva grasute si evident, coffee fair trade, cadouri, decoratiuni de Craciun, reclame cu shop till you drop, nimeni interesat momentan de mirese

Portul : n-avem, dar poate ne facem la anul, tot cu pescari celulari si șopuri fancy. Nah!
Iar barcile noastre vor fi mai mari.

Magazine la modă : cam aceleasi, inafara de Teva Naot. Mie imi place Le Chateau.

Bărfa la moda : decizia guvernului provincial de a interzice orice tentativa de fumat la locul de munca, inafara cladirii legislativului:-) Dar vin ele alegerile!

Ziare citite : Edmonton Journal, Edmonton Sun (mai ales pagina cu gagica zilnica) + evident reviste despre si cu deșertăciuni… eu prefer “Stuff for Men”

Parc frecventat : e decembrie, pentru numele lui dumnezeu! La noi se frecventeaza mallurile pana in primavara.

Scriitor la modă : who cares, atata timp cat avem hockey si fotbal.

Radio : The Bear (rock), 96X (de toate), CBC (stiri), in general tot mp3 playerul e de baza

Arhitectura : functionala… eclectica, poate peste cateva secole.

Faleza : Tot de vis, intrucat nu exista in realitate. Dar e f. misto. A mea e cu palmieri si margarite cu umbreluta. Dintr-o perspectiva mai realista, valea raului are pereti abrupti si pote fi folosita in lipsa.

Piața – Farmers’ Market, flea Markets, etc.: si la noi batraneii cauta mai ieftin (aici cred ca e vorba de o conspiratie internationala, dar nu am reusit inca sa-i dovedesc). De vacarm nu suntem in stare, iar organizarea este fara haos si fara suspans. Suckers.

Cartierul intelectual : n-avem. Zone mai eclectice: Whyte Ave. si poate 124 st. (nu sunt adiacente)…. Restaurantul meu preferat: am vreo 10… sa zicem Glenora Grill (fine dining).

Hotele : MacDonald, Crowne Plaza, Sheraton … fireste si locuri discrete ale caror nume imi scapa momentan.

Dans: destule, dar cine are timp. Avem si Karaoke. La fiecare colt de strada, mall, batatura.

Jazz : idem Tel Aviv.

Automobile: multe, soferi in general civilizati, exceptii exista.

Trafic : in general OK, cand nu e gheata pe drum si tre’ sa ocolesti locurile cu accidente

Animale : prin curtile oamenilor, rar vezi un caiine (in lesa, evident) si daca il vezi, e probabil un caiine insotitor pentru nevazatori.

 =  continuare (cu scuze:)
Hanna Segal
[10.Dec.05 20:24]
Femeile : un subiect care nu imi trezeste interesul. Relatii absolut platonice.

Barbații : barbieriti, nebarbieriti, grăbiți mereu, conectați celular, mulți din ei plicticosi (nu exagerez), traiasca exceptiile.

Clima : rece, prea rece, uscata, deseori insuportabilă. Verile sunt marfa.

Concluzie : La concurenta cu voi!

 =  Bărfa????
Dana Mușat
[10.Dec.05 20:41]
Da, e interesant ce ai scris tu aici, dar nu are forma unui articol, mai degarba a unei prezentari.


 =  lectura mea
Elena Malec
[10.Dec.05 20:41]
Deși nu cunosc locul m-ai facut sa-l vad și e asa cum mi-l imaginam.Cred ca e cazul sa mai mulțumești o data lui Ionescu, Beckett și ceilalți care te-au modelat. Cu bine.

 =  Cam in graba - poate dezvolti.
Vlad Solomon
[11.Dec.05 02:15]
Adrian, am citit de cateva ori creatii ale tale si mi-au placut mult.
Nu si Tel Avivul tau.
Este o prezentare simplista a orasului fara pauza, mi-a lipsit si o oprire mai amanuntita asupra evenimentelor culturale, asupra oamenilor, a ziarelor- nu ai citat nici un ziar ebraic ( oare Burda il caracterizeaza?), te-ai oprit la Meir Shalev si la A.B.Yehoshua, nu ai amintit de Yaffo- parte din Tel Aviv, de muzee, spectacole, si multe altele care coloreaza orasul cu arhitectura amestecata si colturii ademenitoare ( si femei, desigur).
Un locuitor din Kiriat Ono - 10 km de Tel Aviv.

 =  Va urma desigur
adrian grauenfels
[11.Dec.05 11:03]
Hanale multumesc de paralela . Cine a pus pozele ? Mister. Pt Vlad Solomon : Cunosti oare zilele de sambata intre 3-4 dupa amiaza cind toti dorm siesta saptaminala, eu cu insomnie, scot catelul, fumez o tigara .. deci mi-au ramas cam 45 de minute de scris ceva, stiu ca nu e suficient ..promit continuarea cu Yaffo, cu muzeele, cu tot ce mai clipoceste , framinta si da farmec metropolei. Pe curind. Rameau .

 =  Visit Tel Aviv!
Florin Hălălău
[11.Dec.05 11:16]
Un text care îmi amintește de "Moșii (Tablă de materii)" ai lui Caragiale. Și care se termină cu o declarație de dragoste, cea mai frumoasă care se poate face unui oraș. Cum spunea și Elena Malec, m-ai făcut să-l văd. Îți mulțumesc pentru asta.

 =  Tandemtranscontinenal
carmen mihaela visalon
[11.Dec.05 13:54]
Dialoguri de capa si spada sau reportaj filmat bicameral in adancurile monden(?)-cotidiene ale "celui mai bun loc de pe pamant", sau...pasi de balet pe variatiuni de jazz, este ceea ce marturisesc dupa prima lectura pe care o sfarsesc usor ametita de vartejul in care m-ati purtat prin toate cotloanele misteriosului oras. Pentru ca am o varsta O_N_R-A_B_I_L_A si nu pot sa tin pasul cu voi poposesc un pic
intr-un muzeu, beau o cafea, fac cu ochiul unui barbat conectat celular si transmit salutari platonicei doamnei. Am ceva de developat dupa care voi reveni.

P.S. Adrian felicitari pentru nivelul prezenatrii. Multumiri.

 =  Tel Aviv, 3 pictures
carmen mihaela visalon
[11.Dec.05 14:23]
Astept urmarea,

The Jewish Holiday Cycle
The tour begins with a display of symbols and motifs that have become an integral part of Jewish cultural heritage, and have influenced the design and ornamentation of religious and ritual articles.


Asa cum am promis am revenit cu imagini:
Cum sa-ti alegi o nevasta?
Image hosted by Photobucket.com
Mosaic religion

Image hosted by Photobucket.com

Simbol:

Image hosted by Photobucket.com

Sursa:
http://www.eretzmuseum.org.il/main/site/index.php3?page=100


 =  Frustrarea fotografiei
adrian grauenfels
[11.Dec.05 14:42]
multumesc Carmen. Traditional la noi miresele(religioase) nu se aleg de buna voie ci sunt potrivite de catre un mediator. Se numeste Sadhan adica cel ce leaga . Tehnica este urmatoarea : Tatal miresei invita omul la o discutie intre barbati. Se stabileste ce zestre are mireasa si cam ce fel de ginere ar vrea tatal. Evident arborele genealogic al pretendentului, starea economica si calitatile tribale sunt cele vizate. Sadhanul se pune pe treaba si revine cu o propunere : X - talmid haham ( adica invatacel luminat) , fiul rabinului Y din curtea Z( ramura hasidica )o vrea pe tinara fecioara de nevasta. Tatal fetei, in enclava sa familiara accepta propunerea si stabileste detaliile nuntii. Ginerele si viitoarea mireasa nu se vor intilni decit in ajunul nuntii in stricta prezenta a familiilor reunite. La nunta barbatii sunt fizic separati de femei.
Regret ca nu am si eu posibilitatea de a pune fotografii pe site, probabil este un dar pt cei "alesi". Mai vorbim..

 =  despre obiceiuri si nu numai ...
carmen mihaela visalon
[11.Dec.05 15:04]
Nu am memorie, dar...imi amintesc un text despre alegerea unei mirese. Un rabi spunea ca cea mai buna mireasa este cea care a studiat textele sacre, pentru ca o sa-i invete pe copii tai Torah. Primesc multumirile dar astept urmarea. Daca gasesc cartea pun citatul in comm la episodul 2. Deal?




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !