Comentariile membrilor:

 =  Automatismul sedimentării
Nicolae Mihai Popa
[15.Dec.05 22:19]
Material excelent pentru plăcerea de a reașeză cel puțin două texte:

text nr. 1

e o amețeală groaznică aici
aritmetică și fulgi de porumb
am închis sunetul
nori de hârtie igienică
tună înăuntru dar asta n-o să te sperie
o să punem capace peste tot ascultă
oamenii legați de pom plătesc în natură
e o epocă prea înțeleaptă
vecinii mei au chibrituri în loc de mâini
umblu cu percutorul în dinți de ce închid magazinele tocmai acum?
nu schimba canalul

text nr. 2

cântărește-mă înainte să mă arunci
acum n-o să câștig nimic
nu sunt de unică folosință sunt doar îngropat
învață-mă filosofie sau da viață la 6/49
toți au ceva cu mine de la un timp
nu stau cu ochii în soare îmi scârțâie palmele-n aer destul stinge țigara
mă înec cu limfă în viața asta cu gust de cola

Mulțumesc, Adriane! Mă simt mișcat de nisipurile tale mișcătoare.


 =  looking for something
Raul Huluban
[15.Dec.05 22:42]
Citind și varianta lui Nicolae Mihai Popa din comentariul respectiv e mai ușor de înțeles de ce zicea Florin Bratu la penultimul tău text că e un experiment reușit dar poate prea lung - în ansamblu lucrurile nu stau tocmai așa - cu cât e mai direct un text încadrat în acest stil cu atât mai mult impresia veridicității se stinge; tocmai această învăluire a unei idei-obsesii posibile într-un anume cadru oferă deliciul.
Când am văzut titlul și primul vers mă gândeam că doar intenția de automatism va rămâne în urma textului datorită unei eventuale explicitări sau urmărire și susținere a unor idei, dar spre satisfacția mea textul a fost un experiment reușit și o lectură care a meritat osteneala.
Poate că aș renunța la anunțarea "automatismului" din subtitlu, tocmai pentru punerea cititorului la muncă și gândire - eventual aș păstra "experiment" pentru un indiciu minim.
Versul de final, separat, mi se pare foarte bun și de efect, sugestiv (poate și ingenuu, poate produce și o oarecare ambiguitate) dar aș renunța la primul vers pentru a nu produce o oarecare conexiune - mai mult, mie îmi pare un vers controlat pentru un debut al unui asemenea experiment care stârnește greu lectura, apărând în mintea cititorului dacă versul respectiv a fost căutat sau chiar a fost închis în tiparul exercițiului - pe când în postura de vers final este sugestiv atât ca sens cât și pentru experiment în sine.

 =  Pentru Raul
Nicolae Mihai Popa
[15.Dec.05 23:01]
Raul, nu pot să nu-ți dau dreptate în privința deliciului. Într-adevăr, „cât e mai direct un text încadrat în acest stil cu atât mai mult impresia veridicității se stinge; tocmai această învăluire a unei idei-obsesii posibile într-un anume cadru oferă deliciul.” Am recitit textul din această perspectivă și nu mi-a mai venit a simplifica.

 =  snapshot/panoramic.......think about this
Adrian Georgescu
[16.Dec.05 00:31]
domnilor, se pare ca ,pana sa ma dezmeticesc eu (prea tarziu ca intotdeauna), aici s-a deschis o discutie interesanta si pentru care va multumesc.asta pe marginea poemului meu care, dupa cum afirmam cu cateva zile in urma, isi are perechea in "Snapshot".
citind ambele puncte e vedere, inclin spre cel al lui Radu, referitor la lungimea textului. un poem scurt, aerisit, ar fi fost mai usor pentru lectura, dar ar fi lasat impresia de "facatura".iar textul, modificat foarte putin, a fost realizat in proportie de 99% dupa tipar suprarealist.
am pastrat subtitlul "automatism" pe site tocmai pentru ca cititorii sa stie ca este vorba de asa ceva mai ales ca numarul lor fluctueaza de la o postare la alta.

in rest,va multumesc pentru comentarii si astept orice noua sugestie. sa ne citim cu bine.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !