Comentariile membrilor:

 =  lasă-mă liberă pentru ultimul botez
Maria Prochipiuc
[20.Mar.06 11:10]
Începutul și sfârșitul, de aici încep eu comentez, să trec dincolo de aceste versuri. Mai am obiceiul să mai citesc printre rânduri, e atât de interesant! Aici voi citit din doi în doi, fiindcă așa îmi cade mie bine azi, acel dorm nemilos ascunde nopți de neliniște, încerci să te minți frumos sau vrei să minți pe altcineva, poate, și mereu un început…

E și o răzvrătire aici, e așa, cum ai vrea să spui: ce vrei domnule cu viața mea? Eu fac ce vreau, sunt stăpânul trupului meu, nopții mele, și ce dacă la cimitir din patru zeci în patru zeci de zile se mai răstoarnă câte o corabie? Am dubii la a doua cifră patru o fi de la catargele distruse sau poate cifra reprezintă numărul celor ce conduc corabia, îmi place doar atât, visez…

E vorba de o pasăre rară care îți acoperă nopțile fiindcă pe lângă faptul că e de la capătul lumii, mai este și însemnată, poartă inel de argint la picior, i-a fost dat să umble prin lumea largă, mă întreb: o fi doar cu o singură verigă?

Visul continuă, spre acea îmbrățișare care este doar în cuvinte, fiindcă altfel rugăciunea nu și-ar mai avea rostul. Nu mai crezi în vise, dar visezi. Vrei un pământ nou să te poți îmbrăca în cămașa de vise fără a le mai înțelege sensurile!

O sugestie referitoare la titlu: deci eu nu vreau apa, ci vreau aer sau poate un alt pământ nou pe care să-ți întinzi visele, ce zici: Un pământ nou pe care să-mi întind visele? E doar o sugestie - titlul în momentul de față nu-mi sugerează nimic- îmi pare rău, sper să nu te supări.

 =  Pasari ca ipostaze ale fiintarii
razvan rachieriu
[20.Mar.06 14:23]
Ce fascinant să ai păsări ca ipostaze ale ființării : una care să-ți păzească visele, alta care să te învețe să zbori peste templele mirării, a treia care să-ți însoțească mersul prin culoarul întunecat al iubirii, a patra care să te ducă până “la capătul lumii” iubitului și înapoi, a cincea care să-ți urce rugăciunile în cer, a șasea care leagă cuvântul de gând, a șaptea care dă consistență de sânge fantasmelor viselor … și ultima care te duce spre un alt pământ, alt aer, altă apă și alte vise.

 =  Maria & Răzvan
Mădălina Maroga
[20.Mar.06 20:07]
Maria,

mă mult bucură trecerea ta. este așa cum ai spus o răzvrătire. restul ai înțeles la fel de bine.
ai dreptate în ceea ce privește titlul, nici mie nu îmi place foarte mult dar nu am găsit altul mai potrivit la ora la care l-am postat. voi ține cont de recomandarea ta, probabil că voi alege un alt titlu.
m-a impresionat modul în care ai punctat în comentariul tău, faptul că personajul despre care scriu, nu mai crede în vise dar visează. de asemenea, trebuie să îți mai spun că nu este suficientă apă, nici pământ îndeajuns, aerul este altfel acum... lipsește însă al 4-lea element care este focul... despre care am preferat să las să se înțeleagă.
mulțumesc.

Răzvan,

mulțumesc pentru semnul lăsat aici. da, de ce ce nu, 44 poate fi 4+4. psăsările sunt uneori gânduri, alteori sunt cuvinte...

Madim


 =  erată
Mădălina Maroga
[20.Mar.06 20:12]
a se citi "păsările" - nu "psăsările".
și... de ce nu... fără "ce":)

Madim

 =  foarte frumos.
Enache Ionut Laurentiu
[20.Mar.06 20:50]
Inca din titlu se simte cum te sufoci intr-un strigat, si ne amintesti constant prin versuri foarte bine alese.
trupul meu sângele lumina mea
o pelerină neagră de toamnă
în vid.
rugăciune

rar spun asta, dar e superb.

iar finalul pe masura unui astfel de poem
visele nu intră
totdeauna în sânge
vreau apă alt pământ aer
o altă cămașă nepătată de vise.

este o poezie de recomandate, acest strigat sufocant mi-a patruns adanc.
cu drag

 =  Mada,
keller victor-theodor
[20.Mar.06 23:17]
poemul tau este foarte frumos pentru ca face o placuta comparatie intre femeie si pasare, amadoua la fel de gingase.multumesc,
Tedi

 =  Ionuț & Tedi
Mădălina Maroga
[21.Mar.06 01:22]
Ionuț,

este prima oară cân lași un semn la textele mele (din câte îmi aduc eu aminte)..:)
mă bucur că ți-a plăcut poemul. mulțumesc pentru apreciere.
te mai aștept.

Tedi,
mulțumesc. mi-a plăcut comentariul tău. mi-ai făcut o surpriză plăcută.

Madim

 =  ați publicat, atunci suportați și critică negativă
Petre Moldoveanu
[21.Mar.06 19:29]
Editorii mi-au șters un comentariu de la această poezie. Poate sunt o persoană incomodă, de zic lucrurilor pe nume. Nu sunt critic literar, dar orice cititor cu oarecare experiență în poezie și în cultură poate spune că o poezie e bună sau nu. Iar aceasta de mai sus e din a doua categorie.
Redau mai jos comentariul meu anterior:

E plină poezia de infantilități intelectuale și culturale, de genul "dorm nemilos", "morminte frumoase", "până la capătul lumii", "inel de argint la picior" (cum am văzut că au toți maneliștii în România), "nu mai cred în vise". Nu mai crede, fata moșului, că bărbatul "nepermis" nu are nevastă și copii, la cei 44 de... vise ai lui. Îți spune unul cu 40 de vise.

Unde am fost "total deplasat", doamnă Maroga? Pentru că v-am spus că poezia de mai sus nu e așa grozavă ca să nu zic mai rău? E dreptul meu să îmi spun părerea, ați publicat, atunci suportați și critică negativă, nu doar laude deșarte. Așa cum scria și doamna Prochipiuc, "te minți pe tine".
Nu mă "leg" de poeziile scrise de cineva anume, citesc și eu ce "pică" în cursa mausului, laud când cred eu că e de lăudat, critic negativ când citesc și mă crucesc.
Nu știu cine are "lipsă de respect". Eu am bunul simț de a nu face public comentariul dvs. de răspuns, pe care l-am citit chiar înainte de a îl șterge amicul editor.
Părerea mea e că nu trebuia să fie șterse comentariile, poate offtopic. Cred că e abuz pentru că mi s-a șters un comentariu de critică negativă. Sau pe Agonia doar se laudă poeziile?

 =  pentru editori
Mădălina Maroga
[21.Mar.06 20:41]
rog un editor să facă vizibile (sau offtopic) comentariile anterioare .
motivul este unul singur: faptul că, Petre Moldoveanu, a uitat să redea ultima parte a comentariului său.
mulțumesc pentru înțelegere.

răspuns pentru Petre Moldoveanu

te asigur că suport atât critica pozitivă cât și critica negativă. nu cred că a spus nimeni pe aici că ești o persoană incomodă… poate că ai tu o problemă în acest sens. cunosc și eu cele două categorii de clasificare a unei poezii; prefer să trec peste asta acum. apreciez sinceritatea ta de a spune da sau nu. poemul acesta a fost "nu" pentru tine. nu este nicio supărare, nu m-a deranjat cu nimic acest lucru. faptul că ai omis să redai ultima parte a comentariului tău îmi dă de gândit. te-aș ruga să eviți astfel de întrebări, să îți schimbi această atitudine de "stradă" când mai lași vreun semn la textele mele.

Madim

 =  ontopic pt petre
ioana barac grigore
[21.Mar.06 21:23]
am citit si eu commul ala. petre, nu ati fost deplasati, dar poate madalina nu crede ca sunteti asa de camarazi ca sa ii ziceti "fata mosului"... si mie mi-au fost trecute la offtopic comentariile de la poezia ta in care imi dadeam cu impresia ca esti mimetic (literar, i mean! adica intelegi ce vreau sa spun...) si nu m-am perpelit deloc...

however, faptul ca dupa doua luni aveti dreptul de a posta html este meritoriu. aici imi scutur palaria...! si mie mi-era dor de gainusa cand eram departe de casa... stiu cum e si te inteleg!

offff, alte glasuri, alte incaperi...

merci pentru... :)

 =  un răspuns pentru Ioana Barac
Petre Moldoveanu
[21.Mar.06 21:56]
Ba mie mi s-a șters comentariul, nu categorisit offtopic. Cred că se poate utiliza codul html oricum, eu l-am folosit mereu în comentarii, nu cred că e așa un lucru meritoriu că știu html, e un cod relativ simplu. Scuzele mele pentru "fata moșului", era o expresie des folosită pe când eram eu în țară. Poate sunt demodat. Acum aflu că se zice "băiat de cartier" și expresii "de stradă".

 =  ontopic2 pt petre
ioana barac grigore
[21.Mar.06 22:36]
habar n-am avut... acum aflu. eu am fost atat de fraiera incat am asteptat 105 ca sa pun si eu un italic, acolo, ceva... ce e drept, e drept: nici nu ma pricepeam la coduri, ca sa fiu sincera (cum nici acum nu ma pricep). pana pun o poza trec anii. expresiile alea, da, le stiam si eu de pe vremea... de carcotasi mi-a parut rau, ca nu i-am vazut pe ecran lat. acum cred ca se poate sa-i vezi de oriunde, cu internetii astia si cu asa sateliti. nu pari a fi demodat. stai cuminte! pari, mai degraba intr-un gang intunecos la captul unei genti pline cu pietre...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !