Comentariile membrilor:

 =  FLORR
Fanache Emil
[20.Mar.06 13:55]
Superb!
"Un munte-mi doarme somn de neființă
Cînd mă zidești în gesturi și cuvinte"...
Un text cu ecou in stilul caracteristic. Multumesc pentru imaginile din versuri... deja e o zi mai buna!:)
Cu stima,
Ialin

 =  Emil
Dumitriu Florin Constantin
[20.Mar.06 14:07]
Bucuros de revedere! Imaginile sînt inspirate din poemul Mariei Prochipiuc "Noaptea nesomnului din mine". Sper la fel ca și tine intr-o zi mai bună. Începînd cu data de azi și de ce nu la o revedere cu tine! Drag FLORR!

 =  Florine draga,
Valeriu Cercel
[20.Mar.06 15:29]
Splendid poem ai scris ! Si sunt convins ca nu ai fost inspirat de ceatza londoneza ! Felicitari, Valeriu

+ Mă naști cuvînt acum, ca prima oară
Maria Prochipiuc
[20.Mar.06 21:50]
Poemul acesta cuprinde în el frumusețea versului ritmat, a versului care îți cântă o melodie pe care tu o cunoști dar i-ai uitat cuvintele. Asta faci tu în poemul acesta așezi cuvintele în ritmul muzicii precum notele pe portativ. Am încercat să-i găsesc un ritm, dar mereu cuvintele încearcă să spună mai mult decât pot cuprinde în conținutul lor.

Pornesc de la prima strofă, albul stâncii îmi prevestește într-un fel înțelepciunea poetului, care ajuns la vârsta maturității poetice își simte cumva povara, dar această povară e una frumoasă. Desigur că îi pot da și altă interpretare, dar mă opresc la cea a poetului. Poezia e cea care te naște și cum altfel decât din cuvânt. Punctezi frumos momentul nașterii poeziei nu e altul decât: Cînd plopii erau strîmbi și erau plînși

Strofa a doua e condiția poetului, care mereu se desparte în două sau uneori în mai multe, dar mereu va lăsa în urma lui semne. Acea lumânare pusă undeva la mijloc nu poate fi altul decât destinul care se apleacă uneori ca o sabie, dar asocierea cu castitate, e puritatea poeziei, care are, ca suport iubirea.

Mă voi opri aici din comentariu fiindcă mă gândesc că celelalte două strofe ar putea fi comentate în alt registru.

O poezie, care dacă nu și-ar fi definit proveniență mă gândesc că ar putea foaste bine să ocupe un loc la Recomandate. Totul depinde de cei care au puterea să guste cuvântul și să asculte melodia interioară

 =  Mă naști cuvînt ....
Erika Eugenia Keller
[20.Mar.06 22:01]
am gustat cuvantul lui Florr si am ascultat muzicalitatea versurilor..si cum sa nu las un semn cand in interiorul meu se simt vibratiile poemului?

"Un munte-mi doarme somn de neființă
Cînd mă zidești în gesturi și cuvinte
Albit de dor, de patimi și credință
Mă-nchizi în casa unor labirinte...."


cu drag,
erika


 =  Domnule Florin,
keller victor-theodor
[20.Mar.06 22:51]
Poezia dumneavoastră, este o poezie a dragostei si a naturii
imi place mult
strofa aceasta ca si intreg poemul de altfel
"În stănca albă-pacea legendară
"Dormi-vor anii de povară strînși,
Mă naști cuvînt acum, ca prima oară
Cînd plopii erau strîmbi și erau plînși"


va multumesc pentru dedicatie
Tedi
stiti sa faceti si fabule in rime in care sa fie si catei?
eu iubesc mult catelusii

 =  interesant
Enache Ionut Laurentiu
[20.Mar.06 22:55]
un poem care s-ar putea lipsi de ultima strofa si de unele rime destul de facile. in rest, interesant.
te salut

 =  Printre cuvinte se naște prietenia // Printre oameni... dragostea!
Dumitriu Florin Constantin
[20.Mar.06 23:49]
Prieteni dragi mă onorează aserțiunile dumneavoastră.

Valeriu! Sigur că nu ceața londoneză te face să visezi așa frumos! România este o țară cu mare potențial de suflet în poezie și nu numai. Sînt așa bucuros de vizită încit am avut impresia că ai ajuns în țară și mi-ai deschis poarta! Te aștept mereu!

Maria! După cum am mai spus, poemul tău mi-a vorbit dintr-o suflare, iar cuvintele ce îți aparțin în mare parte s-au așezat vrăjite pe un portativ al sufletului. Ingredientele tale s-au făcut auzite iar și au jucat bucuroase hora unirii sufletelor. Mulțumesc de stea!

Erika! Nerăbdător și timid în întîlnirea promisă am vibrat alături de tine. Ai mai făcut încă un pas pe drumul prieteniei. Sînt un om cît se poate de normal, iubitor de oameni și viață. Clepsidra numără descrescător clipele descoperirilor noastre. Tu ești un mare semn de acumulare al sentimentelor iar pentru asta nu te voi ocoli niciodată.

Teddy! Am să încerc să îți dăruiesc o fabulă așa cum îți dorești și cu care să te joci cum vrei tu! Și mie îmi plac cățelușii! Sînt sinceri, devotați, jucăuși... poate cei mai adevărați prieteni. Fără ei natura sigur ar părea mai strîmbă. Dedicația a fost o plăcere a jocului în poezie. Mă bucur că ți-a plăcut și vor urma cu siguranță și altele pentru ceea ce vei posta. Să continui să scrii Teddy, eu am să fiu lîngă tine cu inima și versul!

Laur! Nimic nu este perfect in lumea în care trăim... poate doar dragostea. De multe ori însă nici ea nu rezistă trecerii timpului. Rimele sînt într-adevăr facile pentru cei ce simt muzicalitatea unei poezii rimate. Nu mi-am dorit descoperirea sa experimenterea unor noi forme sau cuvinte. Aici a vorbit sufletul ca o mică joacă cu versul modern al Mariei. Mulțumesc de vizită și atenția acordată!

Drag de voi FLORR!

 =  no way..
Fanache Emil
[20.Mar.06 23:49]
Scuze Ionut! Dar textul asta nu se poate lipsi deloc de ultima strofa, iar scuza cu riam facila este cel mai des intalnita si in acelasi timp cel mai putin gandita dintre toate... Dar, e o parere. Astept justificari si probabil voi raspunde si eu.
Cu stima,
Ialin

 =  raspuns
Enache Ionut Laurentiu
[20.Mar.06 23:58]
Emil, :) am uitat sa precizez. o parere subiectiva
si drept argument,

Pe creste-nalte, floarea cea de taină
Perenă între lumi adiacente
Te simt îmbrațișată ca o haină
A viselor romantice... ardente.

zi-mi si mie muzicalitatea, apoi ritmul acestei strofe, apoi sensul, apoi semioza, apoi cum se face transferul de la flori la lumi haine si vise, care, fara suparare, nu are nici o noima.
cel putin A viselor romantice... ardente .. stii ce reprezinta? spatiul ,cele 3 puncte, timp in care autorul se vede clar cum cauta o rima, un sens.. apoi arunca acest ardente , care, mai bine lasa puncte .. am avut si eu un vis romantic.. ardent.. si apoi am avut o realitate.. ce reala parea.
acum, cu inclinatii spre autor, nu am vrut sa patrund in text sa incerc sa desfiintez, nu sunt eu asa, dar eu chiar cred ca ultima strofa se sparge pur si simplu in mii de bucati. restul mi-a placut, cu mici retineri cum am mai zis.
te salut

 =  back
Enache Ionut Laurentiu
[20.Mar.06 23:58]
si acum sa inchid italicele :)

 =  poetul caută...
Dumitriu Florin Constantin
[21.Mar.06 00:30]
La prima vedere sună pleonastic visul romantic asociat cuvîntului ardent. Subiectiv, fiecare ne putem pierde în planul cotidianului însă, ceea ce am simțit eu cu siguranță nu se va sparge în nici un ciob Ionuț!Este dreptul tău de a-ți spune părerea și apreciez comentariul tău. Mulțumesc însă nu vreau să schimb acolo unde cuvintele au vorbit singure. Nu caut recunoaștere Ionuț, am căutat sufletul din spatele cuvintelor iar acolo cu siguranță nu am greșit, ultima strofă avînd un rol bine determinat asa cum excelent a pătruns și Ialin! Drag FLORR!

 =  Florin draga,
Valeriu Cercel
[21.Mar.06 01:28]
Ce-ai simtit si ce-ai scris va ramane! Asta-i important. Multi au citit si nu au gasit cuvinte pe masura cuvintelor tale.Unul dintre ei sunt eu. Nu fi suparat pe asta. Oamenii nu sunt toti la fel, dar simtamintele da. Cu drag, Valeriu

 =  Ionut...
Fanache Emil
[21.Mar.06 16:12]
Asa cum am promis Ionut voi raspunde...Legat de muzicalitate si ritm...nu stiu.Mie cel putin imi par evidente.Respecta normele de prozodie literara exemplar, nu inteleg unde nu gasesti ritmul.
Legat de "ardente"....daca citesti diverse texteale unor persoane(si stiu sigur ca tu ai facut asta deja ), observi ca in multitudinea de stiluri intalnesti si persoane ce utilizeaza punctele de suspensie si fara sa insemne ca se afla intr-o lipsa de idei la acel vers.
Apoi, primele doua versuri pastreaza tenta inaltimilor, ideea de culme,"stănca albă","Un munte","Pe creste-nalte"(usor de sesizat campul lexical).
Ultimele doua versuri sugereaza faptul ca aceasta inaltare a unei flori trecatoare(ce poate fi o ipostaza a unei "ea"), ce reprezinta practic uniunea a doua lumi(celest cu teluric), provoaca eroului liric o stare de invaluire("haina") a sufletului in oniric, stare ce se manifesta ardent... o caldura interioara daca vrei.
Imi cer scuze daca am fost off-topic, eu asa am perceput textul! Sper Ionut sa nu existe animozitati...sunt doar niste opinii divergente asupra unui text.
Cu stima,
Ialin

 =  florr
Rodica Vasilescu
[09.Oct.12 17:25]
o poezie foarte frumoasa pacat de sfarsit mi-ar fi placut sa fie ceva mai edificator, mai clar, mai surprinzator un pic, ca sa pot sa-ti dea o stea clar justificata :) te mai pandesc eu

 =  Claudiu
Dumitriu Florin Constantin
[10.Dec.18 14:27]
Mulțumesc de vizită. Nu am urmărit steluța. Este un răspuns dat pe poezie.ro Mariei Prochipiuc pentru textul "Noaptea nesomnului din mine". Mi-a vorbit foarte frumos textul ei. Ți-am mai spus că nu caut acest lucru. Mie mi-e bine în postura asta, nu vreau să atrag atenția niciunde. Drag FLORR!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0