Comentariile membrilor:

 =  trecere
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
si eu tot pe Kaspersky il folosesc, imi place mult, deasemenea si Bit defender. Daca personalizezi antivirusul, de ce mai lasi terminatia AV ? Ideea este buna, ah pacat ca nu pricepi asa de bine, sau poate ti-a scapat, sa faci niste metafore cu felul in care infecteaza virusul un fisier, fisierul ar fi sufletul in speta, si sufletul asta are niste goluri, niste randuri, mergea speculata si ideea de executabil, sufletul este executabil, i se da comanda automata sau il da click cel puternic, apoi puteai specula cum se molipsesc sufletele unele de la altele, ma rog trebuie mai multa imaginatie si cunostinte solide in informatica, tu ai perceput fenomenul simplu, liniar. Matrice, poet virtual, sunt termeni prea directi, puteai subtiliza sa lasi cititorul sa deduca asta, ce sa zic, macar este bine ca ai incercat, ai intrat un pic pe taramul navigatorilor.

 =  Caragea Ionut, sa vad...
silvia caloianu
[24.Mar.06 00:30]
Ei! te folosesti si tu de kaspersky adrian vladimir (sau cum iti place tie, pentru ca pe mine nu ma prea inspira initialele "av", de aceea le las asa cum sunt :D)
Dar poate ca eu am un alt antivirus, mai bun? :D
Altceva: adevarul e ca nu m-au preocupat metaforele. Dar, tema e la indemana oricui: scrie tu ceva mai reusit, asa incat sa am cu ce ma delecta dimineata, la o cafea. Daca nu vei avea concurenta...

 =  ok
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Da, mi-ai dat cateva idei, nu stiu daca va fi poezie, mai degraba o povestire.. Da, este buna concurenta, sa stii ca apreciez incercarea ta.

 =  nu ai avut pixul ce-ți trebuia!
Adrian Firica
[24.Mar.06 00:54]
cercetătorii de la NEC Corporation încearcă să "spargă" aceste limitări într-un mod revoluționar.
conceptul P-ISM este atât de radical încât a reușit să uimească pe toți cei care l-au văzut sau au auzit de el. practic, cinci componente de dimensiunea unui pix vor alcătui un computer. unul dintre pixuri reprezintă procesorul (CPU), altul este o cameră video, al treilea proiectează o tastatură virtuală, unul are rolul de proiector și înlocuiește display-ul tradițional și ultimul este responsabil de comunicații.
toate aceste componente comunică între ele fără a fi conectate prin fire. chiar dacă în momentul de față saltul până la crearea unui computer care să arate în acest fel este imposibil de făcut cu tehnologia actuală, apariția în viitor a unor astfel de dispozitive este certă.

 =  sfaturi IT&Critice și nu prea!
Adrian Firica
[24.Mar.06 01:06]
concepută de Media Lab, unitate din cadrul prestigiosului Institut de Tehnologie din Massachusetts (MIT), poșeta bYOB este un produs adresat femeilor care iubesc tehnologia.
bYOB înseamnă “Build Your Own Bag”, adică “Fă-ți geanta”, și e realizată din stofă modulară, permițând îmbinarea în mai multe variante.
materialul e capabil să interacționeze cu utilizatoarea.
în momentul în care i se atașează mânerul, gentuța răspunde ...
de exemplu, iluminează interiorul atunci când percepe întunericul din exterior, avertizează proprietara atunci când lipsesc unele obiecte, furnizează informații descărcate de pe Internet prin Bluetooth (meteo, locuri de parcare, hărți, obiecte dispărute, etc.).
poșeta e rezistentă la apă.

 =  gata
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
gata Silvia, am facut poezia, ca sa vezi cata inspiratie mi-ai adus....am fost extrem de rapid.

Am urmarit cu interes comentariile lui Adrian, un adevarat navigator, il invit si pe dansul la poema mea

 =  Sal.!
Stefan
[24.Mar.06 09:59]
E de corectat în rândul 2 "fisclitate", în R-15 "pagna" și eventual în R-16 "adriana" care e de fapt "Andreea". Din partea mea fie cum o fi dar e păcat să pierzi un miel aiurea.
Fain hotel, și eu îl simt că există pe undeva sau ar trebui să existe și să fie ieftin.
Dom' Firică, conceptul P-ISM e o vrăjeală! În care din pixurile tale să îmi bag CD-ul preferat? Că nu prea încape...

 =  Adrian Firica, Ionut Caragea, Stefan
silvia caloianu
[24.Mar.06 10:25]
Adrian Firica, multumesc: m-ai "luminat"! Eu te cred pe cuvant, nu ca altii :D, deci: util si comentariul tau, util!

Ionut Caragea, ma bucur pentru cliple tale de inspiratie. chiar daca sunt mofturoasa.

Stefan, multumesc mult, am corectat. eram emotionata, cand am scris, cred ca se vede bine!
In privinta hotelului: de ce crezi ca era unul ieftin? era "de toate stelele / lumii", fii sigur de asta si, sa stii ca nu intamplator am scris "lumii" in alt rand...

 =  Pt. Sirena
Stefan
[24.Mar.06 16:48]
Silvia, nu am zis că e ieftin ci că ar trebui să fie așa; mai precis că mi-ar place să fie așa. Aș trece și eu pe acolo din când în când că nu știu decât să iubesc.
Cât de multă singurătate răzbate de la tine!

 =  ...
Dana Stanescu
[24.Mar.06 12:16]
vai Silvia tocmai am citit o poezie care mi-a placut foarte mult dar crede-ma pe cuvant sunt prea astenica sa scriu un comm si apoi sa apas pe + verde. dar oricum e de stea din partea mea.

 =  Recomand căutarea ei pe prima pagină :)
Ela Victoria Luca
[24.Mar.06 12:34]
Adorabil dialogul acesta imaginar, viu, jucăuș, aerisit, discurs bine dirijat, cred că orice cititor rămâne - cred eu cel puțin - încântat, prins și de autoironia ușoară, și de ambivelanțiala primire a noului, și de "atacul la adresa virusului", nu doar pe virtual. E o poezie interfață perfectă între inside și outside, foarte bine realizată.
Recomand. Cu sau fără stele, este poezia acestor zile/vremuri.

"nu cred în dragoste domnule kaspersky av nici în dumnezeu
respect așa se cheamă firma care mă păzește îi fac reclamă
vezi pe google numai te rog
să nu leșini
numele meu duce și la pagina lui adrian păunescu și la justiția
și la multe alte prostii la andreea marin etcaetera povești
numai la ziua de mâine lângă cine îmi doresc eu nu duce"


Ela

 =  Gelozie antivirus...
Gelu Bogdan Marin
[24.Mar.06 18:19]
E cu putință ca toate acestea să rămînă așa cum sînt... noi,ceilalți,cei zdrențăroși,cei înfometați și sleiți de oboseala cuvintelor,vom îngădui toate acestea...Simt o căldură în piept,dovadă că se naște un pui de gelozie pe acest "virus"
Kaspersky ce pune stăpînire pe sentimentele fetelor. Și-n fond,ce-i viața? Și Dumnezeu... unde e el... de ce nu ne-a făcut pe toți așa cum l-a făcut pe el.
Numai de bine!

 =  Dana Stanescu, Ela Victoria Luca, Gelu Bogdan Marin
silvia caloianu
[25.Mar.06 07:41]
Dana, de cand nu te-am auzit, ai obtinut statut de simbol: uite ca au inceput sa imi tipe in urechi pescarusii de la agigea si parca simt cum imi trece prin talpa scoica aceea taioasa si bratul tau care ma ajuta sa ma tin pe picioare, sa merg mai departe...

Ela, Gelu, va citesc si eu...

 =  Inca nu mi-am revenit...Ce-i fain Ii fain.(in traducere libera)
ciurtin octavian sergiu
[26.Mar.06 20:59]
Am emotii cand citesc si recitesc versurile. Nu ma pricep la IT&...Sunt fermecat de misterul care cuprinde aceste versuri, pentru mine intr-o conceptie necunoscuta. Si totusi ajung la mine, le simt. O sa le invat si poate o sa-mi dau si examenul din ele. Va stimez mult.
Acasa...Cate stele are? Mai bine decat la hotel.

+ .
ioana barac grigore
[30.Mar.06 10:04]
deja situl asta este saturat de IT-poeme si YM-poeme. este postat cel putin un text/zi in care se vorbeste sau se ghiceste prezenta internetului, a computerului, in care este dat publicitiatii un log, un e-mail, etc...
ma intrebam cat poate reprezenta internetul din viata noastra si ce inseamna comunicarea prin acest canal, cu tot ce presupune ea: virusuri, spionaj, tojans, arhive, alte si alte programe, mai noi, mai performante, viata, adevarat, fals, iar etc....

nu stiu de unde porneste poemul silviei si care este miza lui, dar este clar ca a reusit sa redea exact starea de spirit a "navigatotului". un mod de aparare ca la sah impotriva singuratatii si a tradarii, care te duce, pana la urma tot acolo. cercul vicios al falsei comunicari, "desocializare prin soclializare".

 =  ioano
Ionut Caragea
[09.Mar.07 16:55]
Bai Ioano, ce este aia tojans ? Si explica-mi si mie care este apararea aia la sah in care te aperi in fata tradarii si singuratatii ?

Nu stii de unde porneste poemul Silviei, chiar ai uitat cine s-a nascut pe Google ? Chiar ai uitat cine sunt navigatorii ?

Daca tot pomenesti de jocul de sah, puteai vorbi de sacrificiu, de un gambit al damei, puteai metaforiza printr-o siciliana ceva...se vede ca nu prea te pricepi, ai facut comentariul asta asa la plezneala si apelezi la un vocabular saracacios. Tu ca instelator trebuie sa identifici sursele si sa explici restului cititorilor caracterul comprehensibil al unui text si nu ma iei cu NU STIU.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !