Comentariile membrilor:

 =  poezie cuminte
Daniel Gherasim
[16.Jul.07 07:23]
ultima parte mi-a placut cel mai mult
adica:

"Până și mongolii lui Kublai Han, în iurtele lor,
utilizau un "click" integrat limbajului
de zi cu zi.

Cred că îl transcriau
mai lizibil decât mine.

Probabil "kumâs""

in rest, nu-mi prea place paranteza aceea acolo. mi se pare ca taie tot elanul citotorului. Dauneaza intregii poezii.
Si nu inteleg de ce ai scris "nu" cu litere aldine si individualitate cu italice. In fine, poate esti din fire mai atent la detalii, fie ele cat de mici.

Per ansamblu, text placut si usor de citit.

Mai trec, DAniel.

 =  click clac
Tamara Zub
[16.Jul.07 10:39]
Ai monumentalizat un click nevinovat. Ai pornit de la ironie și ai ajuns aproape la emfază. Îți place probabil să fii pompos. Ori ai recurs la cea mai simplă distracție, una verbală, care trece din click în click. Eu m-am amuzat, dar nu știu dacă am înțeles corect poemul. Cu stimă, tama

 =  Daniel-
Traian Rotărescu
[16.Jul.07 11:55]


mie imi plac parantezele. Individualizeaza rosturile continute. Sigur ca sunt foarte atent la detalii. Chiar si asa se pare ca nu reusesc sa le transmit adecvat cititorului cu elanul taiat.

Ma gandesc de asemenea ca poate chiar merita, cateodata, acest tratament :).

Uite ca ai retint cursivitatea, doar mesajul e dintre cele mai familiare cu putina.

 =  Right or left, Tamara?
Traian Rotărescu
[16.Jul.07 12:19]
În primul rând clickul s-a monumentalizat singur, eu nefiind decât unul din milioanele "salahori anonimi" -apropo de construcția piramidelor- care duc în spate, zilnic, povara atât de definitorie, prin necesitate, a sensului cuvântului "intrat pe sub piele".

Desigur, nici tu nu faci excepție, uite de pildă de câte asemenea clikuri ai avut nevoie doar pentru a posta acest comentariu: 1)Start Windows -asta dacă nu folosești mozilla ca browser 2) Double click Internet Explorer 3) Selectarea adresei www.poezie.ro 4) Introducerea user name-ului 5) Introducerea parolei- poate ca apasând tasta Tab, nu a mai fost nevoie 6)Click pe "Denumiri" din pagina de texte 7) Click în spațiul dedicat comentariilor 8) Click pentru concluzie și 9) -eneadele lui Plotin :) Clickul final pe "trimite".

Așadar nu văd unde este emfaza since everybody's doing it...

Mă bucur că și textele te amuză, nu doar cărțile de colorat, cu pretenție de articole, la modă în ultima vreme.

Iar de click nu putem scăpa, la fel cum mongolilor le era la fel de esențial kumâsul.

 =  ...
ștefan ciobanu
[16.Jul.07 16:54]
clikul de azi este doar o materializare a ceea ce, în timpuri ancestrale, se accesa direct în secretele universului. pe atunci acel clik era desigur interiorizat, totul se petrecea pe cerul sinelui fiecăruia. după izgonirea din rai a avut loc și o materializare a proceselor psihice care au devenit, unele dintre ele, fenomene naturale, și de ce nu chiar adevărate fenomene sociale. :)
ziua bună

 =  idei
Ioana Geacăr
[16.Jul.07 22:06]
Monologul cu idei mi se pare cel mai bun "kumîs" al tău!
Plăcut și tonul!

 =  nu ma pot pronunta exact, Stefane
Traian Rotărescu
[16.Jul.07 22:18]

De la trirea ancestrala invocata de Gustav :) s-a ajuns la artificializarea tehnologica, oarecum anarhica, e o lume fluida in care nu mai sunt diferentiate valorile, daca ai vazut vreun documentar pe NGC/Discovery in care erau aratate din satelit apele Amazonului si ale afluentului sau cel mai important Rio Negro.

Doar arhetipurile nu tin de dogme...

 =  cu idei sa fie, Ioana!
Traian Rotărescu
[16.Jul.07 22:21]
desi uneori chiar si eu ma imbat cu apa rece!

Stii, referitor la "ton", daca e de crezut, aveam in poeziile de inceput unul de-a dreptul scolastic, scartaitor ca o armura de la Nicopole, neunsa ( eh, comparativ cu imblanzirea celui prezent, pe alocuri :)

 =  click login...
Mihai Bogdan
[16.Jul.07 23:36]
eu am o problema de cand eram copil:
de ce o persoana, dupa ce bea un pahar de tarie se stramba de parca ar bea acid sulfuric. boon.

concluzie
in urma unei analize grafologice rapide constat in acest text dezvoltarea dizarmonico-fizica a umilului concept "a-ti bate cuie in talpa" cunoscut fireste de la kumâs incoace ba chiar mai din vale si ridicat la rangul de filosofie clocita de tastatura, devoalata cu gratie de matador de d-ul Rotarescu aci de fata.
Tin sa remarc strofa a II-a care ma trimite in cea de-a IV-a
acestea continand totusi niste certitudini pe care, recunosc m-am straduit sa le plimb pe cerul gurii inainte si inapoi ca pe un vin nobil.
error
de data nu am nimerit vinul, ma tem ca ar fi fost de preferat apa rece clara si limpede departe de livresc si solipsisme

pa pa




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !